fbpx

7 Tips Tegen Cellulite

5 Tips Tegen Cellulite

Wat wordt er onvoorstelbaar veel geschreven over cellulite.  Ik ben eens gaan googlen en werkelijk de informatie is eindeloos.   Op zich weten we allemaal wel dat een gezonde en actieve leefstijl (veel bewegen) goed is voor ons hele lijf,  maar dit geldt zeker ook als middel tegen cellulite.

Even een weetje;  cellulite (sinasappelhuid)  en cellulitis (een onderhuidse ontsteking) zijn twee verschillende aandoeningen!  Vaak wordt het woord cellulitis gebruikt i.p.v. cellulite en dan bedoelen we dus de sinasappelhuid.  Fout woord dus,  cellulite is het juiste woord.  Daar ga ik het in dit artikel over hebben.

Wat is cellulite (sinaasappelhuid)?

Cellulite wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd vanwege het belangrijkste kenmerk: putjes in je lichaam, vooral op je benen en billen. Maar het kan ook voorkomen op je buik en bovenarmen.

Cellulite kent drie fasen:

Fase 1: de huid is glad. Wel kun je met twee vingers de huid vastpakken en samenknijpen, waardoor er putjes in je huid ontstaan.

Fase 2: Tijdens het liggen heb je een gladde huid, tijdens het staan zijn putjes in je lichaam zichtbaar (dit komt door de zwaartekracht).

Fase 3:De putjes in je lichaam zijn (helaas) altijd zichtbaar.

Cellulite komt vooral voor bij vrouwen (of je nu slank of wat steviger bent) en dit ligt aan de bouw van het bindweefselpatroon. Bindweefsel is een laagje weefsel dat net onder de huid ligt.

5 Tips Tegen Cellulite

Volg jij ons al op Instagram?

Tips om Cellulite te verminderen

Voor cellulite heb je wel of geen aanleg. Aan dit feit kun je helaas niets doen. Wel zijn er enkele (voor de handliggende) factoren die een zichtbare sinaasappelhuid kunnen verminderen:

1: Veroudering & juiste voeding

Veroudering: aan dit punt kun je op zich ook niet echt veel doen, maar omdat cellulite en vergrijzing ervoor zorgen dat de huid zijn elasticiteit verliest, kun je letten op wat je eet> alleen nog de juiste voeding, die je huid gezond en soepel houdt! Verse groenten en fruit, verse granen en magere eiwitten zijn het beste.

2: Water drinken

Voldoende zuiver, schoon en water drinken.  Spoelen en hydrateren dat lichaam.

3: Stoppen met roken

Ook voor cellulite geldt dat roken slecht is! Hoe minder je rookt, hoe beter. Nog beter: stoppen! Roken zorgt voor meer vrije radicalen in je lichaam en versnelt zo het verouderingsproces van je huid en bevordert cellulite.

4: Borstelen

Borstel je lichaam voordat je gaat douchen, borstel altijd in de richting van je hart.  Nadat je je hele lichaam hebt afgeborsteld, spring je onder de douche. (Wissel af met warm en koud water want dit stimuleert de bloedcirculatie, waardoor er meer bloed naar de bovenste lagen van de huid stroomt.)

5: Gebruik een goede SPF

Hoewel zonlicht ook positieve effecten heeft (zoals het stimuleren van de vitamine D-aanmaak), is te veel zonlicht niet goed voor je huid. Dit is natuurlijk een bekend gegeven. Het bevordert huidveroudering, waardoor cellulite sneller zichtbaar wordt. Goed insmeren is dus ook hier van groot belang.

6: Sporten

Met regelmatig sporten ontwikkel je spiermassa. Door spieren is er minder ruimte voor vocht en vet. Het positieve gevolg hiervan: het volume van de vetkussentjes neemt af en er blijft minder vocht tussen de vetcellen hangen. De putjes zullen dan vanzelf verminderen. Sporten dus!

Mijn persoonlijke tip 7: Dr. Juchheim Bye Bye Cellulite Anticellulite Crème

Dr. Juchheim Bye Bye Cellulite Anticellulite Crème

Ik probeer echt gezond te leven en ook actief te bewegen;  wandelen en fietsen maar in de winter zit ik liever in de auto.  Regelmatig sporten probeer ik ook vol te houden.  Eigenlijk vind ik sporten niet echt heel erg leuk,  maar de hele dag achter de pc zitten is niet goed voor mijn lichaam (en hart) dus sporten hoort erbij; 2x in de week naar fitness dat is mijn ding.  Als het maar 1x in de week lukt, dan voel ik me eigenlijk een soort van schuldig.  Maar ja 😉  Ik hou van lekker eten en dat altijd vergezeld van een (of meerdere) wijntjes,  Ja, ik weet het in wijn zit suiker en dat is niet goed want het bevordert cellulite.   En ik hou van chocola en van franse kaas  en van nootjes (best gezond) en van chips.  Dus om al mijn  zondes recht te trekken,  sport ik dus.  En ik smeer al jarenlang anti-cellulite cremes.  Ik ben best slank maar heb helaas ook putjes in mijn billen en bovenarmen.  Niet overdreven veel,  maar ik zie het wel.  Zodra de lentezon gaat schijnen, schakel ik voor mijn benen en armen van een body crème  over naar een anti- cellulite crème. Steeds van verschillende merken, van goedkoop tot duur.  Veel heb ik uitgeprobeerd,  soms zonder resultaat soms met een best aardig resultaat.  Maar ik ben uitgezocht naar wat een goede anti-cellulite crème is, want ik heb het gevonden!

Duitse krachtpatser tegen cellulite

Dr. Juchheim Bye Bye Cellulite Anticellulite Crème

Vorig jaar ben ik in aanraking gekomen met Bye Bye Cellulite van Dr. Juchheim (een luxe Duits merk dat in 3 jaar tijd een miljoenenbedrijf is geworden door de uitvinding van Bye Bye Cellulite crème en zich daarna verder heeft ontwikkeld met vele mooie producten).  Zoals het merk zelf zegt;  Bye Bye Cellulite is werkelijk de enige crème ter wereld die helpt tegen cellulite.  Ik ben het met ze eens;  nog nooit was ik zo tevreden over het resultaat van een anti-cellulite crème. De Bye Bye Cellulite,  samen met een gezonde en actieve leefstijl  kan ik iedereen aanbevelen. Het vergt enige discipline in het gebruik;  maar de aanhouder wint.

Hoe je het beste Bye Bye Cellulite kunt gebruiken:

  • Op een schone huid (eventueel eerst reinigen met een tonic) dan Bye Bye Cellulite crème opbrengen alleen op de plaatsen waar het nodig is!
  • Mijn advies;  2 x per dag smeren (minstens de eerste 8 weken).
  • Daarna overgaan naar 1 x per dag; als het gewenste resultaat is bereikt kun je overgaan naar het onderhoudsprogramma  2-3 x per week!
  • Het smeren goed volhouden ieder dag;   dat geeft het snelste en beste resultaat.
  • Gebruik heel weinig crème;  de crème is superdun, dus smeert goed uit ;  een vingertip is genoeg om aan te brengen op de gewenste plek.
  • Schrik niet van de warmtewerking; deze kan zeker de 1e week behoorlijk zijn.  Na het douchen het beste even 10 minuten wachten met opbrengen. Handen goed wassen na gebruik!

Als je alleen op je benen smeert,  doe je met 1 pot ca. 30 dagen. (afhankelijk van de fase waarin je cellulite hebt,  zul je zeker dan al een goed resultaat zien).  Belangrijk is om te blijven smeren,  want stop je met smeren dan zal het behaalde resultaat langzaam afnemen.

Wil je de zomer in met heel veel minder putjes op je lichaam en als je geluk hebt zelfs zonder putjes,  begin dan in maart/april met Bye Bye Cellulite (bestel minimaal 2 potten want je betaalt € 17,85  verzendkosten).  Kijk hoe het bij je werkt en schakel daarna over op de onderhoudsbehandeling, zoals hierboven beschreven..  Zo ben je de hele zomer tevreden met je lichaam!

 

Klik hier om de Dr. Juchheim Bye Bye Cellulite crème direct te bestellen via mijn account op de Dr. Juchheim site. Ik krijg hier een klein percentage provisie over.

 

Prijs; € 124,95 (200 ml)

 

Ik schreef vorig jaar al een review over deze geweldige anticellulite crème en ben nog steeds, zoals je net hebt kunnen lezen, razend enthousiast.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma, mijn leeftijd is geheim :), en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral skincare en make-up zijn mijn passies, ik kijk er naar uit veel producten te reviewen voor onze beautyblog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *