Alissi Brontë Ultra Protection & Color BB Cream (duo review)

Alissi Brontë Ultra Protection & Color BB Cream Review

Op dagen dat ik niet helemaal opgedoft door het leven hoef te gaan, gebruik ik graag een BB Cream in plaats van een foundation. Dit doe ik eigenlijk vooral in de zomer, al kun je een BB Cream natuurlijk het hele jaar door aanbrengen! Op deze dagen loop ik niet graag met een ‘bloot’ gezicht rond en ben dan erg blij met een BB Cream (en een beetje mascara en lipstick 🙂 ).  Het geeft net dat beetje glans en kleur om er toch gezond en verzorgd uit te zien.   BB staat voor  Beauty Blemish;  de letterlijke vertaling is ‘schoonheids smet’, vrij vertaald zou ik zeggen:  ‘smetvrije teint’ 🙂  In vergelijking met foundation is BB Cream wat dunner, waardoor je minder een  ‘het masker gevoel’ hebt. Vandaag review ik Alissi Brontë Ultra Protection & Color BB Cream en ik zeg alvast deze crème heeft werkelijk alles wat ik zoek in een BB Cream!

BB Cream en zonnebescherming in één!

Alissi Brontë Ultra Protection & Color BB Cream Review

 Volg jij ons al op Instagram?

De BB Cream van Alissi Brontë zit in een mooie mat gouden tube met een pompje.  Er staat heel veel tekst op de tube, deze zal ik even met je doornemen. De BB Cream heeft een hoge SPF 50, (sun protection factor) en het kleurtje geeft een lichte dekking wat zich aanpast aan ieder huidtype .  UVA (anti-aging) en UVB (anti-burning),  PA+++ (pigmentdekking), Anti Taches/Dark Spot (anti-pigmentvlekken).

Voordelen op een rijtje:

 • SPF 50; een hoge zonnebescherming
 • een zonnebescherming met een tintje
 • de kleur past zich aan aan je huidskleur
 • anti-aging (door toevoeging van ‘sirtuins’)
 • het voorkomt celschade

Over de Alissi Brontë Ultra Protection & Color BB Cream

Alissi Brontë Ultra Protection & Color BB Cream Review

De BB Cream van Alissi Brontë is, net als alle andere producten van dit merk, een  hoogwaardige verzorging en bestaat enkel en alleen uit natuurlijke producten. Denk aan plantenextracten, etherische oliën, vitaminen en mineralen.  Dus geen toevoegingen, zoals parabenen, paraffine en conserveringsmiddelen.  Doordat de BB Cream sirtuins activators bevat (eiwitten), is het tevens een  anti-aging crème.  Uit onderzoek blijkt dat deze ‘sirtuins’  het leven van de cellen verlengt en de schade aan cel-DNA van binnenuit beperkt.  Dit betekent kort gezegd dat het  verouderingsproces wordt vertraagd.  En het kleurtje bestaat uit minerale pigmenten, dus dit is extra verantwoord.  Ik vind het een hele fijne toevoeging in deze BB Cream.

Gebruik en resultaat

Wilma

Alissi Brontë Ultra Protection & Color BB Cream (duo review)

Alissi Brontë adviseert om de BB cream aan te brengen over de dagcrème.  Dit doe ik sowieso altijd al, ook als ik een gewoon zonnebeschermingsproduct gebruik.  De BB Cream breng ik aan met mijn vingertoppen,  het smeert heel gemakkelijk uit.  Of met een licht bevochtigde beautyblender, dat gaat ook heel erg goed.  De BB creme geeft een mooi egaal resultaat en is heel glanzend.  Dit vind ik prima om in de zon te liggen. Het ziet er natuurlijk en gezond uit!   Maar als ik toch even de deur uitga doe ik er wel een beetje poeder overheen.  Een heel fijn product op zomerse dagen in mijn achtertuin of op het terras.  Ik heb de BB Cream ook op mijn strandvakantie gebruikt,  maar dan wel met een beetje gewone zonnebrandcrème eronder.  De BB Cream is namelijk niet waterproof!  Sowieso is het advies om de crème om de 2 uur aan te brengen.  Ik ben erg blij met deze zonbescherming met een tintje,  mijn gezicht wordt namelijk nooit zo bruin als de rest van mijn lichaam. En ik voel mij er veilig mee als ik in de zon lig wat ik ook heel erg belangrijk vind !  De BB Cream van Alissi Brontë kan natuurlijk ook na de zomer gebruikt worden om je vakantiekleurtje op te halen.  Of het hele jaar door voor een mooi tintje op je gezicht!  Echt een prettige BB Cream,  ik kan het van harte aanbevelen

Eveline

Alissi Brontë Ultra Protection & Color BB Cream

 

Zoals jullie misschien al wel weten draag ik alleen maar poeder foundation. Ik houd niet van het gevoel van vloeibare foundations op mijn huid. Een BB cream is natuurlijk wel een ander verhaal dan een foundation. Omdat de substantie een stuk minder dik is en dus ook een minder ‘verstopte huid’ gevoel geeft. Op de foto hierboven heb ik 1 pompje van de Alissi Brontë BB cream aangebracht. Zoals je ziet is het resultaat natuurlijk en niet volledig dekkend. Mooi voor op het strand / aan het zwembad / op vakantie of voor als je sowieso niet houd van een volle dekking. Het is prettig dat de crème SPF 50 bevat, dit gebruik ik namelijk altijd. Ik heb deze BB cream heel mijn vakantie met heel veel plezier gedragen en neem hem voortaan altijd mee in mijn koffer!

 

De Alissi Brontë Ultra Protection & Color BB Cream is via deze link te koop op de webshop van Attirance voor  €35,00 (50 ml). Of bij Attirance zelf:

 

Attirance Beauty Xperience Center

Dillenburgstraat 5
4835 EA Breda

 

Dit artikel bevat een gekregen product. 

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

2 Reacties

 1. Karolien
  5 augustus 2019 / 11:16

  Hallo wat een leuke site. Ik ben zelf 54 jaar en heb dus een rijpere huid. Ben blij met jullie adviezen. Wat raden jullie aan als gezichtscreme? Wat helpt tegen rimpels etc.

  • Eveline
   5 augustus 2019 / 11:21

   Hallo Karolien, wat een leuk compliment dank u wel :). Wilma zweert bij Shiseido en dan voor uw huid en leeftijd de Benefiance Wrinkle Resist 24 lijn. Het is in de aanschaf niet goedkoop, maar u zult er geen spijt van krijgen. Vaak is het korting op skincare bij de Douglas of ICI Paris XL. Dat kan veel geld schelen! Daarnaast is het heel erg belangrijk om je huid goed te reinigen en 2x per week te scrubben. Dit zal je huid verhelderen en rimpels verminderen. En natuurlijk als laatste een gezonde levensstijl 🙂 .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *