fbpx

Australian Gold Botanical Zonnebrand

Australian Gold Botanical Zonnebrand Review

Weinig beauty producten zijn belangrijker dan zonnebrand. Sterker nog, ik vind zonnebrand meer dan een beauty product. Het is een noodzakelijk product wat iedereen zou moeten gebruiken! Op onze vakantie in Griekenland vorige week heb ik de Australian Gold Botanical zonnebrand producten getest. En ik ben er aangenaam over te spreken. Lees je mee?

Over de nieuwe natuurlijke Australian Gold Botanical zonnebrand

Australian Gold Botanical Zonnebrand Review

We beginnen met wat achtergrond informatie. De Botanical zonnebrand producten van Australian gold hebben een natuurlijke filter. Hiermee wordt bedoelt dat de bescherming tegen UVA en UVB wordt gehaald uit natuurlijke bronnen. Dit doet echter niks af aan de werking van de zonnebrand crèmes. En ik kan het weten. Ik kom namelijk uit een rossige familie. Zelfs in Nederland smeer ik altijd factor (SPF) 50, anders verbrand ik als een lobster. Mijn vader en heel zijn kant van de familie is rossig. Wilma heeft van zichzelf bijna pikzwart haar. Dat is de reden dat Walter (mijn broer) en ik ook zo donker zijn. ‘Helaas’ hebben we wel allebei de zon-gevoelige huid van mijn vaders kant geërfd. Ik ben deze hele vakantie maar 1x een beetje verbrand, namelijk de eerste dag. Verder geen enkele keer en dat mag een unicum heten!

Maar goed, ik dwaal af. De Botanical lijn gebruikt de volgende natuurlijke zonnefilters:

 • Kadaku plum (rijkste bron van Vitamine C): beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. De Kadaku plum is een bloeiende plant, afkomstig uit Australië. Evenals natuurlijk het merk Australian Gold.
 • Australische Eucalyptus: kalmeert de huid, heeft een verjongende werking en geeft extra zuurstof af.
 • Rode algenextracten & Vitamine E: voeden en verzorgen de huid.

De zonnebrand producten beloven niet te plakken, niet vet te zijn en gemakkelijk in te trekken. Daarnaast zijn ze allemaal zweet- en waterbestendig. De producten zijn botanisch, reef-friendly, hypoallergeen, dermatologisch getest en kindvriendelijk getest.

Tinted Face Lotion SPF 50 – Zonnebrandcrème voor het gezicht

Australian Gold Botanical Zonnebrand Review

Deze zonnebrandcrème voor het gezicht heeft mij een heel mooie herinnering gegeven. Niels is een beetje een zeurpiet als het aankomt op het gebied van zonnebrand. Hij vindt alles vettig en plakkerig en gebruikt het daarom met grote tegenzin. Hij mocht daarom als eerste deze zonnebrand uitproberen op zijn gezicht. Zonder in de spiegel te kijken stond hij zichzelf in te smeren. Daarna kwam hij naar buiten en moest ik even 2x kijken. De face lotion bevat namelijk een tintje en tevens ook een ‘primer’ die de huid (bij dagelijks gebruik) langzaam een kleurtje geeft. Hij zag dus wat bruiner dan eerst. Omdat hij hier dus wel enthousiast over was, ”Je hebt goed spul gekregen schatje, deze plakt nou eindelijk eens niet”, zijn woorden, heb ik maar even niks gezegd. Alleen even in mezelf gegniffeld, haha 🙂 .

Toen hij later in de spiegel keek, na de hele middag onder water (!) in het zwembadje, zei hij: huh zit er nou een kleurtje in of ben ik nu al bruiner geworden? Zat de crème er nog steeds op. Hij heeft hem uiteindelijk onder de douche eraf gespoeld en toen heb ik het maar verteld. Ondanks het tintje is hij hem toch de hele vakantie blijven gebruiken. Omdat hij hem dus zo fijn vond en niet vond plakken. En ik ook! Ik ben heel licht qua huidskleur en Niels wat donkerder, maar de tint die erin zit is bijna doorzichtig. Hij trekt echt naar je eigen huid toe. En hij lijkt je huid te egaliseren.

De tinted face lotion heeft mijn huid goed beschermt tegen de zon. Mijn gezicht is niet een keer verbrand! Daarnaast is hij ontzettend waterproof, dit hebben we uitvoerig getest in ons zwembadje. Als je de prijs ziet (€ 19,95) lijkt hij op het eerste gezicht wat aan de dure kant in vergelijking tot andere merken. Dit valt echter reuze mee, want doorgaans bevatten zonnebrandcrèmes voor het gezicht 30 of 50 ml, deze zonnebrandcrème bevat maar liefst 88 ml!

Continuous Spray SPF 30 – Zonnebrandspray voor het lichaam & gezicht

Australian Gold Botanical Zonnebrand Review

Volg jij ons al op Instagram?

Deze zonnebrandspray zit in een non-aerosol verpakking. De spray geeft hierdoor een constante en gelijkmatige nevel, ook als je de verpakking ondersteboven houdt. Net als alle andere Botanical producten beschermt deze spray tegen UVA en UVB. Het verschil tussen een spray en crème maakt qua zonnebescherming niets uit. Het is maar net wat jij het fijnste vindt. Ik vind persoonlijk een spray fijner, omdat dat sneller werkt. Echter zou je kunnen beargumenteren dat je met een zonnebrandcrème ‘makkelijker’ op alle plekjes komt. Omdat je het over het hele oppervlak van je huid verdeelt en uitsmeert. En je met een spray toch plekjes kunt missen. En met een spray heb je ook kans dat je ‘mis sprayt’ en daarmee de grond van een glad laagje voorziet.

Toch vind ik een spray, als je een beetje voorzichtig sprayt, fijner werken. En ook een fijne verkoeling geven als je hem op je huid sprayt. Daarnaast heeft deze spray nog een gigantisch pluspunt voor de ladies (en gents) die make-up dragen. Je kunt deze spray namelijk OVER je make-up heen sprayen. Omdat er een nevel uit komt en geen ‘harde straal’. De spray vernachelt je make-up niet (ik heb het getest) en beschermt je huid goed tegen de zon. Ideaal voor op vakantie en voor op festivals dus!

Lotion SPF 30   – Zonnebrandcrème voor het lichaam

Australian Gold Botanical Zonnebrand Review

Over deze zonnebrandcrème kan ik heel kort & bondig zijn. Hij plakt niet, is niet vet, trekt gemakkelijk in en is 1000000% zweet-en waterbestendig. Daarnaast heeft hij dezelfde heerlijke geur als de twee producten hierboven. Het is een fijne crème die niet wit uitslaat (dat vind ik er toch altijd zo sneu uitzien…..) en snel intrekt. Ik & Niels zijn beide fan! Volgend jaar gaan we alle drie deze producten zeker opnieuw bestellen. Ik ben van iemand die nog nooit een Australian Gold product had gebruikt omgeslagen naar een fan en Instagram volger. En dat zegt toch wel wat 🙂 .

 

De Australian Gold Botanical zonnebrand lijn bestaat in zijn totaal uit de volgende producten:

 • SPF 50 Tinted Face Lotion               € 19,95/tube 88 ml.
 • Continuous Spray SPF 15                € 19,95/spray 177 ml.
 • Continuous Spray SPF 30                € 19,95/ spray 177 ml.
 • Lotion SPF 15                                   € 19,95/tube 147 ml.
 • Lotion SPF 30                                   € 19,95/tube 147 ml.

De Botanical zonneproducten zijn verkrijgbaar bij diverse drogisterijen alsmede via de website met webshop van Australian Gold.

 

Deze zonnebrand review bevat gekregen producten.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

2 Reacties

 1. Roos
  27 mei 2019 / 13:38

  Ik heb sinds kort heel erg last van pigmentvlekjes in mijn gezicht dus de factor 50 is wel iets voor mij!

  • Eveline
   Auteur
   29 mei 2019 / 15:07

   Ik kan je deze echt aanraden 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *