fbpx

Blauw licht van je telefoon / tablet en het effect op je huid

Blauw licht van je telefoon / tablet en het effect op je huid

Volg jij ons al op Instagram?

Dat onze huid heel wat ”aanvallen” te verduren krijgt op een dag is denk ik voor niemand nog nieuws. Rook, uitlaatgassen, UV-stralen, smog en zelfs blauw licht beschadigen onze huid. In deze blog vertel ik je er meer over blauw licht en de schade die het kan veroorzaken. En vertel ik je wat je eventueel met slimme skincare òf met het aanpassen van je schermtijd kunt ‘winnen’ voor je huid.

 

Wat is blauw licht precies?

Heerlijk urenlang Instagrammen, series kijken op je iPhone of tablet of Whatsappen met vriendinnen: onze telefoons, met uiteraard trendy telefoonhoesjes, zijn niet weg te denken uit onze levens. Blauw licht wordt verspreid door tl-lampen en het scherm van je laptop, tablet, televisie en smartphone. Het is dus overal en je kan het niet vermijden. Het wordt ook wel High Energy Visible Light (HEV-licht) genoemd. HEV- licht kan net als UVA en UVB stralen van de zon doordringen in je huid. Blauw licht dringt zelfs nog dieper in de huid dan UV-stralen. Daardoor brengt het een stroom aan vrije radicalen op gang die je huid sneller verouderen. Het gevolg van deze veroudering van je huid zijn onder andere rimpels, pigmentvlekken en vergrote poriën.

 

Wat doen vrije radicalen precies?

Uit de blog van Dermalogica heb ik het volgende stukje gekopieerd, wat precies uitlegt wat het verband is tussen vrije radicalen en huidveroudering:

Vrije radicalen uitleg Dermalogica

Wat kun je doen om je huid te beschermen tegen blauw licht?

Schermtijd en instellingen

Blauw licht van je telefoon / tablet en het effect op je huid

Mijn eerste tip is om je telefoon eens wat meer op zijn kop te leggen, dan zie je ook meteen je gave hoesje van Casimoda iPhone hoesjes wat vaker 😉 . Op de foto hierboven heb ik in hun eigen customizer wat fabulous hoesjes samengesteld, love it. Ook als je de helderheid van al je schermen wat verlaagd scheelt dit in de hoeveelheid blauw licht. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je toestellen in een andere kamer op te laden. En de nachtmodus van je smartphone te activeren als je in bed ligt. Als je lang moet bellen zou je kunnen overwegen om dit handsfree te doen. Zo wordt de zijkant van je gezicht minder lang blootgesteld aan blauw licht.

 

Slimme skincare

Veel merken spelen in op het nieuw ontdekte ‘gevaar’ van blauw licht op je huid. Zo voorkomen de volgende crèmes schade van blauw licht; de Advanced Night Repair Eyegel Upgrade van Estée Lauder en de Ultimate Miracle Worker Multi Rejuvenating Cream SPF 25 van philosophy. Deze crèmes bevatten namelijk veel antioxidanten, die een buffertje voor je huid vormen. Het bekende Advanced Night Repair serum van Estée Lauder herstelt de gedane schade ‘s nachts, door het toevoegen van veel huidherstellende ingrediënten. Merken als Shiseido en Clarins zijn zich ook aan het verdiepen in dergelijke huidverzorging. Het smeren van deze crèmes is natuurlijk een geval van: baat het niet dan schaad het niet. Ze bevatten een hoge concentratie vitamines, plantenextracten en peptiden, die tegen de door blauw licht veroorzaakte oxidatieve stress beschermen. En daarnaast ook helpen tegen iedere vorm van oxidatieve stress, veroorzaakt door  UV-stralen, luchtvervuiling en roken worden veroorzaakt.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *