fbpx

Bluem Tandpasta mét en zonder Fluoride & Fluoridevrij Mondwater

Bluem® Tandpasta mét en zonder fluoride & fluoridevrij mondwater Review

Vandaag ga ik de tandpasta met én zonder fluoride en het mondwater van bluem reviewen. Ik ga beginnen met de tandpasta. Mooie en gezonde tanden horen zeker bij de dagelijkse verzorging van mijn beauty ritueel. Ik poets heel erg trouw 2x per dag, hoe vroeg het ‘s ochtends of hoe laat het ‘s avonds ook is.  Zonder schone tanden stap ik echt de deur niet uit en dus ook niet mijn bed in. De tandpasta van bluem is een bijzonder luxe tandpasta, die door  de beste tandartsen wordt aanbevolen.

Het geheim van bluem

Het geheim van de tandpasta is de geleidelijke afgifte van zuurstof in de mond. Dit is een unieke formule,  zelf noemt bluem het ‘oxygen for health’. In de geneeskunde wordt zuurstof al eeuwen gebruikt, want waar zuurstof is,  zijn geen ‘slechte’ bacteriën. Het is maar dat je het weet. Ik vind het in ieder geval interessant om hier meer over te leren en heb dan ook met veel plezier dit artikel geschreven.

Bluem Tandpasta zonder fluoride

Tandpasta zonder fluoride review

Ik ben geneigd om altijd tandpasta met fluoride te kopen. Of eerlijk gezegd heb ik ook altijd gedacht dat er in iedere tandpasta fluoride hoort te zitten. Nou, als verder leest zul je, net als ik, ontdekken dat dit niet altijd zo hoeft te zijn. De tandpasta zonder fluoride van bluem is speciaal ontwikkeld door een team van implantologen, kaakchirurgen en tandartsen.  Deze specialisten weten echt wel wat ze ontwikkelen,  dus ik geloof nu al dat deze tandpasta zonder fluoride wel goed moet zijn!  De unieke formule bevat naast actieve zuurstof ook o.a. honing, xylitol en lactoferrine. bluem tandpasta zonder fluoride helpt dus om tanden en tandvlees gezond te houden.  Omdat deze  tandpasta geen fluoride bevat is het ook uitstekend geschikt voor de dagelijkse verzorging van implantaten.

Wat mij het eerste opvalt in de ingrediënten lijst is honing?  Waarom honing, hier zit toch suiker in?  Honing werkt op basis van het glucose-oxidase proces; dit betekent dat de glucose in de honing omgezet wordt in actieve zuurstof en gluconolactone. De glucose wordt daarbij dus volledig omgezet en is daarna dus geen suiker meer die voor gaatjes kan zorgen. De actieve zuurstof werkt namelijk de anaerobe bacteriën (die vaak de boosdoener zijn bij het ontstaan van gaatjes en tandvleesproblemen) tegen en verbetert de doorbloeding van het tandvlees.

Honing is bruin en de tandpasta is blauw! Opvallend mooi blauw!   Het blijkt dan ook dat van origine de tandpasta een bruine kleur heeft.  Dit vinden wij, de gebruikers van de tandpasta, niet erg aantrekkelijk.  Om deze reden heeft bluem ervoor gekozen om de tandpasta blauw te maken;  zuurstof in vloeibare vorm is namelijk blauw en het past natuurlijk goed bij de naam!

Wat ik ook heel opvallend vind is de substantie van de tandpasta. Het is namelijk een doorzichtige blauwe gel,  veel dunner en vloeibaarder als je gewend bent.  Ook dit heeft een reden.  Uit onderzoek is gebleken dat dikke tandpasta het verwijderen van tandplak vermindert.  Dus met andere woorden;  hoe dikker de tandpasta, hoe moeilijker de  borstelharen het hebben om hun reinigende werking te doen.

Bluem tandpasta zonder fluoride  helpt om de tanden en tandvlees gezond te houden:

 • verbetert de conditie van het tandvlees
 • verzorging van implantaten
 • te gebruiken bij een droge mond
 • voor verzorging van aften
 • voorkomt een slechte adem

Gebruik en conclusie

bluem tandpasta zonder fluoride is te gebruiken als een gewone tandpasta voor dagelijks gebruik. Tenminste 2x per dag poetsen met een zachte tandenborstel. Poetsen met een elektrische  tandenborstel kan ook,  het is maar net wat je gewend bent. Een hoeveelheid tandpasta ter grootte van een ‘erwt’ is meer dan voldoende om het gebit te poetsen.  Ik ben erg benieuwd hoe een tandpasta met honing erin zou smaken,  zoet of zou je toch gewoon mint proeven?  Wat ik proef is een zachte mint smaak met een zoetje erin.  Ik denk dat als ik niet geweten zou hebben dat er honing in zou zitten, het toch wel geraden zou hebben.  Het is een prima combi; de honing maakt de mint smaak zacht.  En toch blijf je achter met een hele frisse adem.

Dan is er nog het volgende advies;  echt heel erg belangrijk!  Je moet de poetsbeurt wat anders afsluiten dan je gewend bent.  Niet naspoelen met water, maar de overtollige tandpasta uit spugen. Zo blijft de zuurstof langer in je mond.  Als je toch een keertje wilt naspoelen is dit geen probleem maar dan is dit het beste om te doen met bluem mondwater,  maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Al gelijk na de eerste keer poetsen met bluem tandpasta vind ik dat mijn tanden opvallend glad en glanzend aanvoelen.  En dit de hele dag lang,  wat ik ook eet of drink.  En ‘s avonds weer poetsen  en dan ook na een nachtje slapen zijn mijn tanden de volgende ochtend ook nog net zo glad en glanzend.  Ik kan het niet anders omschrijven, maar het is een heel bijzonder fijn gevoel.  Mooie witte schone tanden, ik ben er blij mee. Als je dit luxe gevoel ook wilt ervaren, dan kan ik de tandpasta van harte aanbevelen 🙂

Ingrediënten lijst

bluem Tandpasta mét en zonder Fluoride & Fluoridevrij Mondwater

Hieronder vind je de volledige ingrediënten lijst van de bluem tandpasta zonder fluoride. Bluem gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten:

 • Glycerin:    verdikkingsmiddel
 • Aqua:    gezuiverd zacht water
 • Hydrated Silica:   mild schuurmiddel
 • Mel:   honing
 • Silica:   verdikkingsmiddel
 • PEG-32:   fungeert als emulgator
 • Aroma:   natuurlijke olie, een frisse pepermuntsmaak
 • Cocamidopropyl Betaine:   produceert schuim
 • Cellulose Gum:   verdikkingsmiddel voor stabilisatie
 • Magnesium Sulfate:   ontstekingsremmend
 • Sodium Sulfate:   formule die verdunt of verdikt
 • Sodium Citrate:   zorgt voor een stabiele substantie
 • Lactoferrin:   eiwit, dodelijk voor slechte bacteriën
 • Sodium Saccharin:   smaakstof
 • Xylitol:   krachtige natuurlijk zoetstof
 • Methyl Salicylate: voor frisse geur en smaak
 • Sodium Chloride:   gewoon zout
 • Citric Acid:   citroenzuur, conserveringsmiddel
 • Sodium Perborate:   soort zout, geeft langzaam zuurstof af
 • Sodium Methylparaben:  antibacteriële en schimmeldodende werking
 • Limonene:   kleurloze vloeistof (geur)
 • CI 42090:   blauwe kleurstof

 

Bluem Tandpasta met fluoride

Tandpasta met fluoride review

Volg jij ons al op Instagram?

Als je toch de voorkeur geeft aan fluoride in tandpasta heeft  bluem ook een calciumfluoride tandpasta ontwikkeld.  Calciumfluoride is de meest natuurlijke vorm van fluoride. Reguliere merken gebruiken ongeveer 1,000 en 1,500 ppm. De tandpasta van bluem bevat 1,000 ppm: dit is genoeg om gaatjes te verminderen.

bluem tandpasta met fluoride  helpt om de tanden en tandvlees gezond te houden:

 • verbetert de conditie van het tandvlees
 • te gebruiken bij een droge mond
 • voor verzorging van mondblaasjes
 • voorkomt een slecht adem

Deze tandpasta met calciumfluoride kun je niet gebruiken als je implantaten hebt. Kies dan voor de tandpasta zonder fluoride.

Gebruik en conclusie van de tandpasta met calciumfluoride zijn gelijk aan zoals beschreven bij de tandpasta zonder fluoride!

Ingrediënten lijst

Voor de tandpasta met fluoride heb ik de ingrediënten lijst ook voor jullie uiteengezet:  het enige verschil met de tandpasta zonder fluoride is dus de toevoeging van calciumfluoride!

 • Glycerin, Hydrated Silica, Aqua, Mel, PEG-32, Aroma, Cocamidopropyl Betaine, Cellulose Gum, Magnesium Sulfate, Sodium Citrate, Lactoferrin, Sodium Saccharin, Xylitol, Calcium Fluoride, Methyl Salicylate, Sodium Sulfate, Sodium Chloride, Sodium Perborate, Sodium Methylparaben, Citric Acid, Limonene, CI 42090.
 • Calciumfluoride: verminderen van gaatjes

 

Mondwater met actieve zuurstof

Mondwater met actieve zuurstof review

Eerlijk gezegd ben ik niet zo bekend met het gebruik van mondwater.  Ik weet natuurlijk wel dat het bestaat maar op de een of andere manier gebruik ik het niet zo vaak.  Weleens als ik last heb van ietwat ontstoken tandvlees. Gelukkig heb ik dit zelden. Maar nu ik dit mondwater van bluem in mijn bezit ben ik er toch anders over gaan denken. Het is toch wel fijn om zeker te weten dat mijn tanden echt helemaal schoon en fris zijn en dat mijn tandvlees verzorgt wordt. Én dit mondwater heeft een super lekker, fris smaakje!  Zo zie je maar,  je bent nooit te oud om wat te leren!

Gebruik en conclusie

Bluem fluoridevrij mondwater met actieve zuurstof is een fris mondwater wat je iedere dag kunt gebruiken.  En het neemt nauwelijks extra tijd in beslag. Zoals beschreven bij de tandpasta kun je dit mondwater gebruiken na het tandenpoetsen, als je toch een keertje wilt naspoelen. Bluem raadt aan om na het tanden poetsen alleen dit mondwater te gebruiken en dus geen ”normaal” water om je tanden te spoelen.

Maar je kunt het ook gebruiken wanneer je er behoefte aan hebt! Het mondwater is een extra verzorging want het komt op plaatsen waar de tandenborstel niet kan komen. Doordat het mondwater geen alcohol bevat, krijg je er geen droge mond van. Het mondwater bevat net als de tandpasta actieve zuurstof  en heeft o.a. honing ook xylitol en lactoferrine erin. Het helpt dus ook om de conditie van het tandvlees te verbeteren. En je hebt direct een frisse adem!

Dit lijkt me erg geschikt voor mensen met een sterke mondgeur. En voor mensen met implantaten, omdat het product geen fluoride bevat. Het is de perfecte aanvulling op de dagelijkse verzorging van je tanden. Ik blijf dit frisse mondwater van bluem zeker gebruiken en kan het jou ook echt aanbevelen. Top!

 

Bluem is te bestellen via hun eigen webshop. Hun innovatieve producten hebben al verschillende prijzen gewonnen, waaronder Beste Product van het Jaar 2018 – 2019. Hieronder vind je de prijzen van de door ons gereviewde producten:

 • Tandpasta zonder fluoride 12,50 (75 ml)
 • Tandpasta met fluoride 12,50 (75 ml)
 • Mondwater met actieve zuurstof 14,95 (500 ml)

 

Dit artikel bevat gekregen producten.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma, mijn leeftijd is geheim :), en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral skincare en make-up zijn mijn passies, ik kijk er naar uit veel producten te reviewen voor onze beautyblog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *