Charlotte Tilbury Brightening Youth Glow Primer

Charlotte Tilbury Brightening Youth Glow Primer Review

Vandaag review ik de Charlotte Tilbury Brightening Youth Glow. Dit is een kleurcorrigerende, vochtinbrengende primer met parelmoerpigmenten, groene algenextract en vitamine B3 om de huidtint egaler te maken en onvolkomenheden te vervagen. Het is een verhelderende primer die geschikt is als basis voor je make-up of je alleen kunt dragen voor een jeugdige ogende gloed op je huid. Een anti-aging product dus! Ik ben groot fan van de Charlotte Tilbury make-up producten, maar ik wil alvast vooraf zeggen dat ik deze veelbelovende primer een tegenvaller vind. Wil je weten waarom,  lees dan verder…..

Klik hier om meer reviews van Charlotte Tilbury producten te lezen.

 

Over de Charlotte Tilbury Brightening Youth Glow Primer

Charlotte Tilbury Brightening Youth Glow Primer Review

 Volg jij ons al op Instagram?

Charlotte Tilbury Brightening Youth Glow Primer, belooft een baanbrekende oplichtende behandeling te zijn die kleuroneffenheden corrigeert, roodheid verbetert, pigmentatie vermindert, donkere schaduwen wegneemt en onmiddellijk vervaagt, verheldert en verzacht en je de prachtigste egale teint geeft met een heldere glow.  Zo, nou je snapt dat ik deze primer heel erg graag wilde proberen!

 

De  ‘magische’ kenmerken van Brightening Youth Glow op een rijtje:

 • Verbetert de roodheid en verkleuringen door de productie van melanine door de huid te beheersen.
 • Verdoezelt onmiddellijk puistjes en poriën, verhelpt schaduwen en egaliseert de teint van de huid.
 • Anti-schaduw filter om lijnen en wallen optisch te verzachten.
 • Hydrateert tot wel 24 uur!
 • Na 4 weken wordt de huidtint helderder en zijn de tekenen van veroudering zichtbaar verminderd.

 

Swatch

Charlotte Tilbury Brightening Youth Glow Primer Review

Op de swatch een druppeltje van de Charlotte Tilbury Brightening Youth Glow Primer. De substantie is wit, maar als je het uitsmeert is het doorzichtig en geeft de anti-aging primer een lichte zilverachtige tint op je huid. Dit is op de foto niet goed vast te leggen, dus vandaar dat het druppeltje niet is uitgesmeerd.

 

De hoofdingrediënten uitgelicht:

 • Waterkers extract: verheldert en egaliseert het uiterlijk van de huidskleur
 • Niacinamide: verbetert de helderheid van de huid voor een stralende teint
 • Allantoine: een extract van de smeerwortelplant voor een zachter aanvoelende huid
 • Bionymph Peptide: voor een gladdere en vollere huid
 • Parelgroene pigmenten: reflecteren het licht voor een prachtige gloed
 • Rozenbottelolie: een bron van natuurlijk linolzuur om het uiterlijk van de huid te helpen revitaliseren

 

Resultaat & Conclusie

Charlotte Tilbury Brightening Youth Glow gebruik je na je dagcrème.  Ik heb dit product gekocht in mijn zoektocht naar een primer die mijn foundation mooier en langer laat zitten. En die de poriën vervaagt en de huid wat voller maakt. Dit valt mij eerlijk gezegd behoorlijk tegen; poriën lijken juist meer op te vallen. Ook vind ik de huid niet voller worden en pigmentvlekjes worden ook niet verdoezeld. Roodheid heb ik niet in mijn huid, dus dat kan ik niet beoordelen. Je huid wordt wel helderder door de parelmoer pigmenten en ook glanzender. Wat mij betreft te glanzend, ik moet mijn huid echt bedekken met een foundation en poeder wil ik geen spiegel lijken.

De houdbaarheid van de foundation zonder dat je huid gaat glanzen en begint te vervagen is ongeveer 4 uur. Niet zo lang als ik gewend ben van andere make-up primers die soms wel 12 uur lang foundation mooi laten zitten. Dat de Charlotte Tilbury Brightening Youth Glow Primer ook hydrateert kan ik niet beamen, omdat ik ook altijd een serum en hydraterende dagcrème gebruik. Al met al zou ik deze primer zeker niet opnieuw kopen. Het is mij te glanzend voor mijn gecombineerde huid, verdoezelt de porien niet en het geeft mij ook geen jeugdige aanblik. Ik vind te glowy namelijk helemaal niet mooi op een ‘ervaren huid’, het lijkt dan net of alle onvolkomenheden juist naar voren komen. Wellicht is deze primer beter geschikt voor het drogere huidtype?!

Op de site van Charlotte Tilbury is het advies om de Brightening Youth Glow Primer te gebruiken in combinatie met een licht dekkende foundation.  Met een dekkende foundation blijft er  eigenlijk niets over blijft van de glow.  Een matte foundation zou je met deze primer iets glanzender kunnen maken. Gebruik je geen foundation, heb je een droog huidtype en wil je een meer heldere glanzende huid, dan zou deze primer misschien iets voor je kunnen zijn!

 

Charlotte Tilbury Brightening Youth Glow Primer kost € 49,00 en is o.a. te koop bij de Bijenkorf. Ik heb deze primer zelf gekocht.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *