Charlotte Tilbury The Feline Flick Eyeliner

Charlotte Tilbury The Feline Flick Eyeliner review

De iconische Charlotte Tilbury The Feline Flick Eyeliner heeft een nieuw design én nieuwe formule. Met de precieze applicator, geïnspireerd op Shodo -Japanse kalligrafie, versterk je de vorm van je ogen in seconden. Eveline en ik zijn op dit moment helemaal ‘into Darling Charlotte’ en omdat ik hard toe ben aan een nieuwe eyeliner is de keuze ‘welke het gaat worden’ snel gemaakt. Ik heb ‘The Feline Flick’ eyeliner gekocht en ga deze vandaag reviewen 🙂 .

Klik hier om meer reviews van Charlotte Tilbury producten te lezen.

Over de Charlotte Tilbury The Feline Flick Eyeliner

Charlotte Tilbury The Feline Flick Eyeliner review

Volg jij ons al op Instagram?

Als je ‘Feline Flick’ letterlijk vertaald krijg je  ‘katachtige tik’ of ‘flikkering’.  Geef aan de betekenis maar je eigen invulling 🙂 De kleur van deze eyeliner is klassiek zwart. Mijn mening is dat Charlotte bedoelt dat je katachtige zwart omrande sprekende ogen krijgt als je ‘The Feline Flick’ gebruikt. De nieuwe! duurzame, waterproof, ultra-matte formule met super nauwkeurige applicatortop maakt het gebruik eenvoudig. In enkele seconden creëer je een sexy eyeliner-look met een prachtige wing.

Wat maakt het magisch?

 • De nieuw formule heeft een intense zwarte kleur
 • Een snelle droogtijd
 • Is waterproof, veegvast en vochtbestendig
 • Houdt tenminste 12 uur lang
 • Een extra zachte applicatortop die bij het aanbrengen aanvoelt als een make-up kwastje
 • Perfecte inktstroom

SwatchCharlotte Tilbury The Feline Flick Eyeliner review

Op de swatch (heel close-up) heb ik niet echt een hele strakke lijn gezet. Misschien teveel bodylotion op mijn arm of zo… Maar gelukkig ziet de eyeliner er op mijn wimperrand strakker uit 🙂 De kleur zwart vind ik precies goed, niet te glanzend en niet te mat.

Iedereen heeft zo een eigen manier om een vloeibare eyeliner naar wens te gebruiken maar dit zijn de gebruikstips volgens Charlotte Tilbury:

 • Begin bij de binnenste ooghoek en teken een dunne lijn, zo dicht mogelijk bij je wimperlijn. Er mag geen zichtbare ruimte tussen je wimpers en de eyeliner zitten
 • Ga door met het tekenen van de lijn tot je twee-derde gehad hebt. Maak naar het einde toe de lijn iets dikker
 • In plaats van het volgen van de vorm van de ogen, blijf je nu de lijn naar boven tekenen, zover als je zelf wilt!
 • Laat ongeveer 2 millimeter ruimte tussen de lijn en het randje van je ooglid
 • Kijk recht in de spiegel – als je naar beneden kijkt, teken je de lijn automatisch ook naar beneden en verbindt deze met de eerder getrokken lijn langs je wimperrand

Look & conclusie

Charlotte Tilbury The Feline Flick Eyeliner review

Als ik een nieuwe vloeibare eyeliner-pen in gebruik neem ben ik altijd benieuwd hoelang het puntje inkt blijft afgeven.  Meestal gaat het 14 dagen goed en daarna wordt de inktafgifte minder en kun je de eyeliner-pen alleen nog gebruiken als je hem vlak op je oog legt. En dan is het moeilijker om een mooie wing te maken.  Met Charlotte Tilbury ‘The Feline Flick’ blijft de zachte applicatortop inkt afgeven, nog steeds na 4 weken dat ik deze eyeliner gebruik.  Jippie!!  Wel regelmatig een beetje afdeppen op een tissue om alle oogschaduw te verwijderen en de punt weer schoon te maken. De applicatortop tekent heel erg gemakkelijk een nauwkeurig dun lijntje. En ik kan zelfs (op mijn leeftijd) een mooie wing maken zonder dat deze gaat ‘kreuken’ en in mijn ooghoeken verdwijnt.  Mijn eyeliner is nooit overdreven dik of prominent aanwezig, maar ik denk dat je dat met The Feline Flick ook wel voor elkaar krijgt. Ik vind het een hele superfijne eyeliner, mooi zwart (niet té) die de perfecte look met perfecte wing geeft in een paar seconden.  Zéker een aanrader voor iedereen die het moeilijk vindt om een eyeliner te zetten.  Ik word steeds verliefder op de producten van Darling, Charlotte Tilbury.

 

Ik heb Charlotte Tilbury The Feline Flick eyeliner zelf gekocht bij de Bijenkorf voor € 29,00.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *