Charlotte Tilbury The Retoucher Concealer

Charlotte Tilbury The Retoucher Concealer Review

Charlotte Tilbury heeft haar concealer ‘The Retoucher’ geinspireerd op de retoucher pen van professionele fotografen. Met één klik op de knop laat deze concealer imperfecties verdwijnen. Als fan van de producten van Charlotte Tilbury wil ik natuurlijk ook deze magische Retoucher Concealer uiteraard heel graag uitproberen!

Klik hier om meer reviews van Charlotte Tilbury producten te lezen.

 

Charlotte Tilbury The Retoucher Concealer

Charlotte Tilbury The Retoucher Concealer Review

Charlotte Tilbury’s Retoucher Concealer heeft een sterk gepigmenteerde formule met een ultra-dekkende en kleur corrigerende textuur om je huid glad te maken en te hydrateren en onvolkomenheden te verminderen.”

 

Wat maakt de Retoucher Concealer Pen zo magisch:

  • Een hydraterend complex houdt je huid stevig en gehydrateerd voor een natuurlijke, stralende finish.
  • Zwarte theederivaten die rijk zijn aan vitamines, vullen lijntjes en creëren een glad, naadloos oppervlak.
  • Baanbrekende liposiliciumverbinding en speciale elastomeerparels creëren een onzichtbare pleister over de imperfecties (bijv. puistjes, porien, lijntjes en rimpels, blauwe kringen onder de ogen), waardoor een onzichtbare natuurlijke afwerking ontstaat.

 

De applicator

Charlotte Tilbury The Retoucher Concealer Review

Charlotte’s Tip: professionele make-upartiesten hebben schone gereedschappen. Reinig de Retoucher Concealer Pen één keer per week om hem schoon te houden en verdere onvolkomenheden op de huid te voorkomen.  Ik vind de applicator handig en fijn werken, de hoeveelheid per klik kun je naar eigen behoefte per keer doseren.

Oorspronkelijk waren er ooit 10 tinten verkrijgbaar, op dit moment zie ik er nog 4 ! op zowel de Charlotte Tilbury website als op de Bijenkorf website:

  • 1 fair (licht neutrale ondertoon)
  • 2 fair (normaal neutrale ondertoon)
  • 3 medium (perzik ondertoon)
  • 7 deep medium (donkere ondertoon)

 

Swatch

Charlotte Tilbury The Retoucher Concealer Review

Dit is de kleur 2 fair (normaal neutrale ondertoon), die bij mij het grootste deel van het jaar de perfectie kleur is.  Hartje winter zou ik een tintje lichter ook kunnen gebruiken, voor het beste resultaat dan een beetje gemengd met deze tint.  Zo kun je naar eigen behoefte altijd kleurtjes mengen. Dit is mijn tip 🙂

 

Conclusie

Charlotte Tilbury The Retoucher Concealer

Ik vind de Retoucher Concealer Pen, zoals ongeveer alle producten van Charlotte Tilburg, een lust voor het oog. En in gebruik is het super eenvoudig, draai het uiteinde van de concealer omhoog en breng een kleine hoeveelheid rechtstreeks rond je ogen of  ‘imperfectie’ aan. Dep de concealer met je ringvinger zachtjes in, want deze vinger heeft de lichtste aanraking. Je kunt de lagen opbouwen tot de gewenste dekking.

Ik gebruik een concealer altijd voornamelijk om de blauwe kringen onder mijn ogen te camoufleren. Deze Retoucher Concealer Pen heeft volgens de beschrijving een medium afwerking, maar ik vind het vrij licht qua afwerking. M.a.w. het dekt niet in één keer en is ook niet super langhoudend. Hiermee bedoel ik dat het ’s ochtends aangebracht in de middag en avond nog wel een retouche nodig heeft! Dit kan op zich prima, want het heeft een opbouwbare dekking en creased dus niet ongeacht hoe vaak je het aanbrengt.  Dat is een voordeel, al zou ik liever hebben dat de concealer wat langer zou houden gedurende de dag.  Natuurlijk neem je het gemakkelijk mee in je handtas, dus kun je het overal bijwerken.  Het alternatief is een meer dekkende concealer kopen, maar mijn ervaring is dat deze vaak ’creased’,  zeker onder je ogen bij een ‘wat meer ervaren huid’.  Keuzes, keuzes, keuzes,  ach in dit geval een luxe probleem!  Alles opgeteld vind ik het toch een hele fijne concealer.

 

De Charlotte Tilbury The Retoucher Concealer kost €  33,00 en is via deze link online te bestellen bij De Bijenkorf. Ik heb de concealer zelf gekocht.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *