Clinique Almost Powder Poeder Foundation

Clinique Almost Powder Makeup Poeder Foundation Review

Een van de meest gestelde vragen over mijn make-up is welke foundation ik gebruik. Ik antwoord daarop al standaard 12 jaar (ja, écht) ‘een poederfoundation van Clinique’. Mensen reageren vaak verbaasd op de term poederfoundation. Dekt dat dan wel goed? JA! Blijft dat de hele dag zitten? JA! Krijg je dan geen heel mat gezicht? NEE! Vandaag vertel ik je alles over de Clinique Almost Powder Poeder, mijn holy grail foundation, die in mijn ogen nergens door overtroffen kan worden!

De verpakking

Clinique Almost Powder Makeup Poeder Foundation Review

Volg jij ons al op Instagram?

De verpakking is simpel en clean. Zoals alle producten van Clinique. Hij is gemaakt van harde kunststof en de hele voorkant van het doosje is een spiegel, wat ik super handig vind. Ik heb niks aan te merken op deze stevige verpakking. Hij gaat altijd overal mee naartoe en is nog nooit kapot gegaan!

Over de Almost Powder foundation

Clinique Almost Powder Makeup Poeder Foundation Review

De Clinique Almost Powder poeder is een matterende foundation met SPF 15. De Almost Powder foundation bevat geen parabenen, sulfaten, vet of parfum. De formule is dus vetvrij, waardoor er geen glans ontstaat en de poriën niet verstoppen. De poeder foundation bevat hiernaast ook verzorgende ingrediënten waardoor de vochtbarrière van de huid onderhouden wordt. Ik vind het poeder een soort zijdeachtige textuur hebben en de dekking opbouwbaar. Zo kan je de poederfoundation bijvoorbeeld ook op alleen je T-zone dragen en de rest van je gezicht niet. Zonder dat je er dan gek uit ziet. Dat vind ik een pluspunt want ik hoef niet elke dag een full face make-up en zo kan je dan toch je glimmende zones verdoezelen. De finish is wel heel erg opbouwbaar en zelfs tot het punt dat je een knalrood puistje niet meer ziet (zónder concealer). Dat maakt het zo’n ideaal en multifunctioneel product. Hoeveel je ook opsmeert, je hebt nooit zo’n gepoederd, krijtachtig clowns gezicht. Zoals we van Clinique kennen is de Almost Powder op allergie getest. Clinique zegt zelf dat de foundation geschikt is voor huidtypes 2, 3 & 4, gemengde droge tot zeer vette huid. Ik heb zelf een droge huid en vind de foundation echt perfect. Anders zou ik hem natuurlijk ook niet al 12 jaar achter elkaar gebruiken. 

Poederfoundation swatch

Clinique Almost Powder Makeup Poeder Foundation Review

Ik heb kleur 02, Neutral Fair en die past precies bij mijn huidskleur. Dat zie je natuurlijk niet helemaal op mijn arm, die wat bruiner is dan mijn gezicht. Maar ik moest hem toch ergens op swatchen. Je ziet hier wel goed wat ik bedoelde met zijdeachtige structuur en totaal niet poederig / krijtachtig. De foundation is totaal in 6 kleuren verkrijgbaar.

Gebruik, resultaat & conclusie

Full face make-up

Clinique Almost Powder Makeup Poeder Foundation Review

Ik heb een random foto van mezelf gepakt met een full face make-up omdat ik deze foundation op letterlijk elke foto op Beautytijd en Insta op heb. Ik vond deze wel lekker vrolijk haha. De knalrode lipstick is trouwens van Givenchy en die review lees je hier. Ik breng de Almost Powder foundation aan met de MAC Oval 6 brush. En alleen onderweg met de meegeleverde spons. Ik vind de spons prima werken voor onderweg maar met een foundation kwast krijg je toch het mooiste resultaat.

Alleen op de T-zone aangebracht

Clinique Almost Powder Makeup Poeder Foundation Review

Op deze foto heb ik de Almost Powder foundation alleen op mijn T-zone (voorhoofd, neus en kin) aangebracht. En verder nergens. Zoals ik eerder al benoemde kan dit dus ook prima zonder er gek uit te zien. Dit is gewoon de allerbeste poeder foundation die er is. Hij blijft de hele dag zitten, maakt je huid niet doods en te mat, is op te bouwen van sheer tot super cover dekking én je doet er super lang mee. Drie van mijn beste vriendinnen hebben hem op mijn aanraden gekocht en willen ook nooit meer anders. Dat zegt denk ik wel genoeg 🙂 !

 

 

Ik heb de Clinique Almost Powder Makeup poeder foundation zelf gekocht voor € 37,75 (10 gram).

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

2 Reacties

 1. Tessa
  1 september 2019 / 18:37

  Ik draag ook regelmatig poeder foundation. Meestal Stay matte not flat powder foundation van NYX. Die is er helaas uit, dus ik heb er gelijk een paar in voorraad gekocht. De poeder foundation van Benefit vind ik ook erg fijn. Plus die verpakking is echt super schattig

 2. Eveline
  Auteur
  1 september 2019 / 20:08

  De Benefit heb ik vorige week gekocht, om te gaan testen & reviewen. Ik ben zeer benieuwd 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *