fbpx

Collistar Natura Precious Essence-Oil Gezichtsolie

Collistar Natura Precious Essence-Oil Gezichtsolie Review

Sinds ongeveer 3 maanden heb ik last van een wat drogere en geïrriteerde gezichtshuid. Ik denk dat dit komt door de seizoenswisseling, kou, verwarming en stress. Omdat ik me steeds meer aan het verdiepen ben in natuurlijke en actieve ingrediënten in huidverzorging kwam ik bij deze gezichtsolie uit. De Collistar Natura Precious Essence-Oil gezichtsolie bevat voor 95% natuurlijke ingrediënten. De olie belooft de huid een grote oppepper te geven. Ik ben benieuwd!

De Collistar Natura lijn

Collistar Natura Precious Essence-Oil Gezichtsolie Review

Collistar is een Italiaans cosmeticamerk wat altijd meegaat met markttrends op haar eigen manier. Voor een betaalbare prijs brengen zij prachtige producten op de markt die zeer uitvoerig zijn geproduceerd in hun eigen laboratoria. De Natura lijn is Collistars paradepaardje als het gaat om natuurlijke cosmetica. Deze gezichtsverzorging lijn is geschikt voor alle leeftijden en huidtypen en bestaat uit 4 producten met ieder hun eigen probleemoplossing. De lijn bestaat uit een ‘normale’ en extra rijke gezichtscrème, micellar water en deze gezichtsolie. Alle producten bestaan voor 95% uit natuurlijke ingrediënten. De ‘hightech’ cosmetica uit de Natura lijn is zonder siliconen, minerale oliën en derivaten, SLES en SLS en nikkel getest. De Collistar Natura lijn maakt onderdeel uit van het Ti amo Italia project, waarin Collistar een hommage aan Italië doet en het gebruik van Italiaanse ingrediënten promoot.

Italiaanse stevia is het gemeenschappelijke ingredient van alle 4 de producten. Stevia is een natuurlijk kruid met een zoete smaak. Ook wordt Stevia wereldwijd als natuurlijke zoetstof gebruikt. Stevia heeft een hydraterend en kalmerend effect op de huid. In de Natura lijn versterkt stevia de specifieke functie van elk product. De hoofdingrediënten per product zijn:

  • Two-Phase Micellar Water: lychee
  • Extraordinary Infusion-Cream (2 varianten): Papaja
  • Precious Essence-Oil: Avocado

Een lichte en natuurlijke gezichtsolie

Collistar Natura Precious Essence-Oil Gezichtsolie Review

Volg jij ons al op Instagram?

Leuk! Weer een product met een ouderwets pipetje. Ik vind dit er fancy uitziet en fijn werken met het doseren van een product. Collistar claimt dat de olie erg licht zou zijn. Ik snap wel wat ze daarmee bedoelen. De olie voelt niet zo ‘stroperig’ als je vaak ziet bij (gezicht) olie producten. De olie smeert heel makkelijk uit en voelt daarbij niet ‘dik’ aan op de huid. Ik kan het niet beter omschrijven dan dat. Hij trekt snel in en laat geen olieachtig laagje achter op de huid. Fijn! Avocado olie is het belangrijkste ingredient van de Collistar Natura Precious Essence-Oil. Avocado olie zit vol met fytosterolen (= een natuurlijke geneesstof), essentiële vetzuren en vitamine A en E. Daarnaast bevat de olie argan-, bernagie-, rijstzemel- en zoete amandelolie en stevia-extract.

Conclusie

Collistar Natura Precious Essence-Oil Gezichtsolie Review

De olie kan zowel s’ochtends als ‘s avonds onder dag- en nachtcrème gebruikt worden. Je hebt slechts een paar druppels nodig voor je hele gezicht en hals (altijd belangrijk om mee te pakken). Ondanks mijn vochtarme huid en het feit dat de Natura lijn voor elke leeftijd zou moeten zijn, vind ik de olie te heftig voor ‘s ochtends en ‘s avonds. Bij tweemaal daags gebruikt werd mijn huid teveel gevoed en begon zij wat te glimmen en onzuiverheden te vertonen. Ik ben toen overgestapt naar een ander serum voor overdag en heb de Precious Essence-Oil alleen ‘s nachts onder mijn nachtcrème gebruikt. En dit ging beter! Alle uitdrogingsverschijnselen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen en mijn huid ziet er stralend en gezond uit. Toch denk ik dat de olie meer geschikt is voor de wat meer ‘ervaren huid’.

 

Ik heb de Collistar Natura Precious Essence-Oil Gezichtsolie zelf gekocht voor € 34,80. De gezichtsolie is onder andere te koop bij Douglas.
Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 27 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *