Colour & Spice Rebalance Serum

Colour & Spice Rebalance Serum review

In 2009 ontwikkelde Natascha Koningsveld de Colour&Spice holistische beauty methode. Een dagelijks ritueel dat niet alleen de huid voedt, maar ook je lichaam en geest in balans brengt. De holistische huidverzorging van Colour & Spice vindt zijn oorsprong in de krachtige combinatie van natuurzuivere: actieve werkstoffen, heilzame kruidenoliën en kostbare plant extracten. Vandaag review ik het Colour & Spice Rebalance Serum.

Over het Colour & Spice Rebalance Serum

Colour & Spice Rebalance Serum review

Volg jij ons al op Instagram?

”Breng de natuurlijke kracht van je huid aan het licht en laat haar stralen met het Rebalance Serum. Dit serum heeft een opbouwende, vitaliserende en voedende werking op je huid dankzij de hoge concentratie actieve en natuurzuivere ingrediënten. Apium Graveolens Callus-extract, Wilde Blauwebessenzaadolie, Niacinamide en Squalane maken oneffenheden minder zichtbaar en versterken de elasticiteit van je huid.” 

Alle producten van Colour & Spice zijn vegan en niet getest op mensen of dieren. Daarnaast zijn alle producten vrij van kleur- en geurstoffen en synthetische conservering. Het allermooiste aan dit holistische beauty merk vind ik het feit dat de producten allemaal handgemaakt zijn in kleine batches en geformuleerd zijn voor en door vrouwen. Dit is toch een geweldig en uniek selling point 🙂 !? De producten worden allemaal vervaardigd uit krachtige planten, bloemen, edelstenen en kruidenextracten, waardoor ze actieve en heilzame werkstoffen bevatten.

Belangrijkste ingrediënten

Colour & Spice Rebalance Serum review

  • Apium Graveolens Callus-extract: een antioxidant / huid beschermend. Apium graveolens (selderij) callus-extract is het extract van de callus van apium graveolens gekweekt in cultuur, apiaceae. De schermbloemenfamilie (Apiaceae of Umbelliferae: beide wetenschappelijke namen zijn toegestaan) is een familie van bedektzadige planten, meestal aromatische met holle stengels. Wereldwijd komen zo’n 3500 soorten voor in ruim 440 geslachten. De meeste soorten zijn vaste planten. (Bron: Wikipedia)
  • Wilde Blauwe bessen zaadolie: een krachtpatser boordevol antioxidanten en essentiële vetzuren. Deze versterken de natuurlijke barrière van de huid.
  • Niacinamide: is ook bekend als vitamine B3. Niacinamide zorgt voor de aanmaak van zogenaamde ceramiden en vrije vetzuren. Deze natuurlijke huidvetten versterken de barrièrefunctie. Hierdoor verliest de huid minder vocht en is beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Doordat niacinamide een licht exfoliërende werking heeft, vermindert de kans op het krijgen van schilfertjes. Bij regelmatig gebruik wordt de huid gladder en stralender en zullen fijne droogtelijntjes minder opvallen. (Bron: Dr. Jetkske Ultee)
  • Squalane: wordt voornamelijk gewonnen uit planten als olijven en suikerriet. Squalaan wordt gebruikt in cosmeticaproducten vanwege de herstellende en huidverbeterende werking die de olie heeft. De huid herkent deze stof als huideigen (het is identiek aan het huideigen squaleen), waardoor de huid verbetert. (Bron: Squalan.com)

Ik kan niet anders dan concluderen dat dit een prachtige combinatie van natuurlijke ingrediënten is die heel veel goeds voor je huid zouden moeten doen, ongeacht wat je huidtype is.

Conclusie

Colour & Spice Rebalance Serum review

We hebben weer een toppertje gevonden hoor! Wat een mooi serum is dit. Ik gebruik het nu een kleine maand en mijn huid heeft er 0,0 irriterende reactie op gehad. Dit heb ik nogal snel, dus dat alleen al is een pluspunt voor mij. Mijn huid reageerde vanaf het eerste gebruik goed op het serum. Ik gebruik elke ochtend en avond 2 à 3 pompjes voor mijn gezicht, hals en decolleté. Mijn huid ziet er rustig uit en voelt heerlijk gehydrateerd aan. Dit serum is vooral gericht op het sterker maken van de huid door de barrière functie te herstellen en te versterken. Dit, is niet te meten voor mij. En ook moeilijk te reviewen. Wel geloof ik erin, gezien de natuurlijke ingrediënten lijst en het wetenschappelijk bewezen effect dat deze ingrediënten hebben. Ik vind het een mooi, fijn serum voor een erg schappelijke prijs, gezien alle actieve ingrediënten die erin verwerkt zitten. Ik ben benieuwd geworden naar de rest van de producten van Colour & Spice, binnenkort maar eens een kijkje nemen op de webshop….

 

Het Colour & Spice Rebalance Serum is online te bestellen op de officiële webshop voor € 46,50 (30 ml).

 

Deze review bevat een gekregen product. 

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *