De ontwikkeling van cosmetische behandelingen

De ontwikkeling van cosmetische behandelingen

Volg jij ons al op Instagram?

Sinds de tweede wereldoorlog zijn steeds meer mensen gebruik gaan maken van cosmetische behandelingen. In 1949 werd de Anbos opgericht, dit is de brancheorganisatie voor gediplomeerde schoonheidsspecialisten in Nederland. In de jaren ’80 zat er in bijna iedere wijk wel een schoonheidssalon. Schoonheidsbehandelingen hebben zich ontwikkeld van prettige (gezichts-)massages, het kleuren van de wenkbrauwen of een uurtje verwennerij tot effectieve huidverbetering waardoor de huidkwaliteit zienderogen steviger en elastischer wordt.

Doordat steeds meer mensen open staan voor een cosmetische behandeling, doen wetenschappers onderzoek naar verbeterde producten en behandelingen. Daardoor zijn cosmetische behandelingen naar een medisch niveau getild en steeds effectiever en veiliger.

 

Uiterlijke verzorging

Uiterlijke verzorging is in de loop der jaren door steeds meer mensen omarmd. Grijze haren worden geverfd. Make-up neemt een steeds belangrijkere plaats in. De zonnebank wordt massaal gebruikt. Acrylnagels nagels zijn mateloos populair. Kleding ziet er verzorgd en modieus uit. De sportschool wordt veelvuldig bezocht voor die mooie billen, buik en armen. En is er dus ook steeds meer aandacht voor de huidkwaliteit. Daarin zie je inmiddels 2 stromingen. De ene stroming wilt graag van die ene storende rimpel af. De andere stroming gaat voor preventieve huidverbetering, voor een duurzaam sterke en gezonde huid.

 

Media invloed

Wanneer je een willekeurige uitzending van Barend en Van Dorp van 20 jaar geleden terugkijkt en vergelijkt met een recente uitzending van Jinek, dan valt direct op dat iedereen er veel beter uitziet. Bijna iedereen in de media maakt gebruik van cosmetische behandelingen. Van de meeste weet je dit natuurlijk niet, net zo min als dat je van hen weet welke medische aandoeningen zij eventueel hebben. Maar stuk voor stuk zien zij er goed uit. 

In de (social) media wordt natuurlijk veel geschamperd en gelachen om excessen. Mensen die alle mimiek kwijt zijn of veel te grote lippen hebben. Deze excessen kun je beter vergelijken met een zonderling die zijn hoofd vol tatoeëert of zijn haar in een pimpelpaarse hanenkam draagt. Dit is zeker niet representatief voor 99,9% van de cosmetische behandelingen door cosmetisch artsen.

Injectables voor een optimaal resultaat

Inmiddels worden er in Nederland jaarlijks meer dan 600.000 injectables behandelingen uitgevoerd. Injectables is de verzamelnaam van botulinetoxine- (Botox is een merknaam botulinetoxine), filler- en skinbooster behandelingen. Deze injectables behandelingen zijn steeds veiliger en effectiever, mits uitgevoerd door een goed opgeleide arts die is gespecialiseerd in cosmetische behandelingen. Het is raadzaam om bij een cosmetische behandeling te kiezen voor een erkende Plastisch Chirurg, Dermatoloog of Cosmetisch Arts KNMG.

 

Shinen in 2022

Kort samengevat kun je zeggen dat behandelingen door medisch specialisten veiliger en effectiever zijn dan 20 jaar geleden. Cosmetisch Arts KNMG is een beschermde titel geworden, een waarborg voor adequate kennis en ervaring in cosmetische behandelingen. Honderdduizenden Nederlanders maken inmiddels gebruik van injectables. Ben jij op zoek naar de beste Botox kliniek of beste arts voor een cosmetische behandeling? Vergelijk alle artsen en klinieken op injectablesbooking.nl.

 

Deze blog bevat een samenwerking

 

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *