fbpx

Drunk Elephant Lala Retro Whipped Cream Dag- en Nachtcrème

Drunk Elephant Lala Retro Whipped Cream Review

Het merk Drunk Elephant is niet meer weg te denken uit mijn Instagram Feed. Ik moést er ook iets van hebben en de Drunk Elephant Lala Retro Whipped Cream sprak me het meeste aan. Ik bestelde hem op Cult Beauty (een Engelse beauty webshop die gratis naar Nederland verzend) en was meteen hooked. Wat is dit een fijne, rijke en voedende crème die super snel intrekt. Ik zal hem vandaag uitgebreid voor jullie reviewen.

Over Drunk Elephant

Drunk Elephant Lala Retro Whipped Cream Review

Drunk Elephant is een Amerikaans Clean Beauty merk wat recentelijk onder Shiseido is gaan vallen. Het merk is een van de meest gegoogelde skincare merken van het afgelopen jaar. Het is dus wel veilig om te constateren dat het merk enorm gehyped is en wordt. Het is opgericht door Tiffany Masterson, die een ‘clean’ pauze wilde van gifstoffen en de ‘Suspicious 6’ (etherische oliën, drogende alcoholen, siliconen, chemicaliën, schermen, geur / kleurstoffen en SLS’s). Het merk heeft met haar producten een hele nieuwe categorie gecreëerd in de beauty industrie: ‘Clean-Clinical’.

Dit is het ethos van Drunk Elephant, vertaald van hun officiële website:

”Drunk Elephant heeft al vroeg besloten dat we ingrediënten met een “vraagteken” zouden uitsluiten.

We vermeden de voor de hand liggende “toxines” en controversiële synthetische stoffen, samen met alle andere ingrediënten die verband houden met een verstoring van de interne gezondheid. We zijn hierin niet alleen, veel ‘clean beauty’ merken doen dit. Onze redenering: als de perceptie van de consument negatief is over een bepaald ingrediënt, goed of fout, vinden we gewoon een geweldig alternatief om de geest gerust te stellen, dus dat is wat we hebben gedaan.

We gingen toen nog een stap verder en elimineerden de 6 ingrediënten waarvan we vermoeden dat ze een potentieel risico inhouden voor de gezondheid en functie van het huidorgaan zelf, die de ” Suspicious 6 (= verdachte 6)” worden genoemd.

Wat uw gezondheid betreft, wij zullen altijd de volgende slagzin toepassen: ”If there’s any DOUBT, it’s OUT.””

Over de Drunk Elephant Lala Retro Whipped Cream Dag- en Nachtcrème

Drunk Elephant Lala Retro Whipped Cream Review

Alle beschrijvingen van Drunk Elephant zijn vrij uitgebreid. Dit is de vertaalde versie van de Drunk Elephant website:

”Deze veelzijdige reddingscrème, doordrenkt met zes zeldzame Afrikaanse oliën en het plantaardige ceramidecomplex, biedt aanvullende huidbarrière ondersteuning door de zure mantel van de huid te versterken en te verdedigen tegen de effecten van dagelijkse stressoren. Natriumhyaluronaat-crosspolymeer trekt gemakkelijk in en geeft intense hydratatie aan de huid. Bovendien helpt gefermenteerde groene thee die rijk is aan antioxidanten, tekenen van huidveroudering te bestrijden. Lala zit boordevol omega-zuren en helpt de huid langdurig vocht vast te houden, waardoor een beschermende laag wordt gevormd die de huid in staat stelt optimaal te functioneren. Lala Retro is een opgeklopte, droom die uitkomt voor de vermoeide, droge huid.

Lala Retro is geformuleerd op een ideale (en huidvriendelijke) pH-waarde van 5,2 en heeft de luxueuze textuur van een rijke gezichtscrème, zonder verstikkend of zwaar aan te voelen.

100% vrij van etherische oliën, siliconen en geur.

Vegan, no cruelty.”

Dit klinkt natuurlijk allemaal erg fabulous. Het was in elk geval meer dan genoeg om mij te overtuigen. Dus bestelde ik er eentje 🙂 (zucht, koopverslaving & het goedpraten-van-aankopen deel 502).

De verpakking

Drunk Elephant Lala Retro Whipped Cream Review

Volg jij ons al op Instagram?

De Drunk Elephant Lala Retro Whipped Cream is zoals de naam al verklapt een soort slagroom. Ik vind de crème zelf wel wat dikker dan slagroom (al weet ik niet wat ze in Amerika voor slagroom hebben, zal wel dikkig zijn…..) maar ik snap wel wat ze bedoelen met ”whipped”. De crème is geformuleerd met een voor de huid ideale pH-waarde van 5,2 en zou gedurende de dag constant een dosis vocht afgeven. De verpakking is luchtdicht (en heel leuk) en zorgt ervoor dat de formule super vers blijft.

Gebruik en conclusie

Drunk Elephant Lala Retro Whipped Cream Review

Ik gebruik de Lala Retro crème nu zo’n 3 maanden alleen ‘s avonds. Ik vond hem voor mij toch nog iets te ‘vol’ voor ook overdag. De crème heeft een ietwat bijzondere geur. Hij ruikt namelijk heel ‘natuurlijk’ en een beetje aards. Het klinkt vies maar ik kan het niet anders beschrijven. Het is alleen niet vies maar niet wat je verwacht in eerste instantie. De consistentie is echt heerlijk, super romig en luchtig en hij trekt snel in. Mijn huid straalt daarna en voelt erg gevoed aan. Maar niet té of verstikkend. Het is een heerlijk volle dag- en / of nachtcrème zonder rommel erin die voor zover ik kan beoordelen doet wat hij beloofd. Ik ga hem hierna zeker nog eens een keer kopen.

Wat ook nog leuk is om te vermelden is dat alle Drunk Elephant producten ontwikkeld zijn om met elkaar te mixen. Zo kun je deze crème dus bijvoorbeeld ”op pimpen” met bronzing druppels of een retinol serum. De mogelijkheden zijn eindeloos wat het mogelijk maakt om een heel gepersonaliseerde skincare routine samen te stellen. Ik ga als ik binnenkort met mama naar Parijs ga (ZIN IN) eens even lekker in Sephora bij de Drunk Elephant corner snuffelen 🙂 .

 

Ik heb de Drunk Elephant Lala Retro Whipped Cream zelf gekocht voor £ 50,00 bij Cult Beauty. Dit is omgerekend zo’n 64,33 voor 50 ml. 

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *