Fresh Sugar Face Polish Gezichtsscrub

Fresh Sugar Face Polish Gezichtsscrub

Op het gebied van skincare ben ik altijd wel in voor een avontuurtje! Haha, dat klinkt heel fout maar jullie snappen mijn punt. Mijn ‘vaste’ skincare merk Shiseido heeft geen gezichtsscrub. Mijn tweede ‘vaste’ skincare merk, Alissi Brontë, wel. Maar die moet ik nog proberen. Toen ik met mama in Parijs was en we uren in de Sephora doorbrachten stuitte ik op deze scrub van het merk Fresh. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar de sales dames van Sephora waren enorm enthousiast over de skincare van Fresh. Daarnaast rook de scrub heerlijk, en niet chemisch!, naar aardbeien. Onder het mom van ”proberen voor de blog” kocht ik een pot!

Over het merk Fresh

Fresh Sugar Face Polish Gezichtsscrub

Volg jij ons al op Instagram?

Ik had nog nooit van het merk Fresh gehoord, maar het feit dat het wereldwijd bij Sephora een prominente stand heeft zegt toch wel wat. Het merk is ontstaan in 1991, toen het echtpaar Lev Glazman en Alina Roytberg een apothekerswinkel in Boston opende. Zij verkochten hier chique, natuurlijke schoonheidsproducten. Het echtpaar creëerde een cadeauset met natuurlijke zeepjes, die prachtig verpakt waren in een delicate verpakking met een waardevolle steen. Dit was het begin van Fresh, wat daarna in snel tempo een wereldwijde fan-base vergaarde met hun natuurlijke producten. Fresh maakt skincare, bodycare, parfum, haarverzorging en home producten. De Sugar Face Polish die ik heb gekocht werd in 2001 geïntroduceerd. De exfoliant is verrijkt met voedende bruine suiker en wilde aardbeienzaden.

Ingrediënten en verpakking

De Fresh Sugar Face Polish gezichtsscrub is verpakt in een pot van glas. Dit voelt zwaar en luxueus aan. Als je de deksel van de pot draait zit hier nog een tussenstuk in, wat ervoor zorgt dat 1) het product er niet zo makkelijk uit kan vallen en 2) dat het product niet uitdroogt. Ik vind het een mooie en praktische verpakking!

Fresh Sugar Face Polish Gezichtsscrub

Fresh Sugar Face Polish Gezichtsscrub

Hierboven zie je de ingrediënten lijst van de scrub. Het eerste ingredient is gelijk suiker, het is dan ook een suiker scrub. Leuk weetje: Fresh is het eerste merk wat suiker scrub op de markt bracht! Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate wordt vaak in skincare gebruikt. Het bevordert een gezonde huid door eiwitten en verbetert de textuur van een product. Verder zie ik nog een aantal bindingsmiddelen en natuurlijk verzorgende ingrediënten zoals mango zaad boter en fruit oliën. De belangrijkste, werkende ingrediënten van deze scrub zijn:

  • Bruine suiker: een natuurlijke vochtinbrenger die ervoor zorgt dat de huid vocht vasthoudt. Dit scrubt op een zachte manier een droge, doffe huid weg.
  • Wilde aardbeien (hoge concentratie vitamine C) verheldert en kalmeert de huid. De aardbeien pitten scrubben je huid op een zachte manier.
  • Plumzaadolie en druivenpit olie voeden de huid.

Gebruik en conclusie

Fresh Sugar Face Polish Gezichtsscrub

Fresh Sugar Face Polish Gezichtsscrub

Toegeven: de scrub ziet er niet zo lekker uit. Maar de geur van het product maakt alles goed, I promise! Ik gebruik de scrub ongeveer 2 keer per week, omdat hij best wel mild is. Volgens Fresh mag je hem tot 4 keer per week gebruiken. Ik masseer de scrub zachtjes op mijn vochtige huid (niet rondom m’n ogen!) en laat hem dan maximaal 10 minuten zitten. Daarna spoel ik hem af met een washand of onder de douche en voelt mijn huid zacht en gevoed aan. Dus niet droog of ”squeeky clean”, een gevoel waar ik niet van houd. Na het scrubben met de Fresh Sugar Face Polish gezichtsscrub ziet mijn huid er stralend uit en voelt hij kalm en gevoed aan. Dit is precies wat ik wil van een scrub, dus ik ben er blij mee! Als kanttekening wil ik hier wel bij vermelden dat ik een droge huid heb en dus niet houd van écht hard exfolierende producten. Als jij juist wel houd van een ”stevige scrubbeurt”, dan is dit product niks voor jou.

 

Ik heb de Fresh Sugar Face Polish gezichtsscrub zelf gekocht bij Sephora voor € 64,00 (125 ml). Je kunt hem ook via de Franse webshop van Sephora bestellen.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *