Gisou Honey Infused Hair Oil Haarolie

Gisou Honey Infused Hair Oil Haarolie Review

Gisou is het haarmerk van bijenhouder en bekende mode-influencer Negin Mirsalehi. De Gisou Honey Infused Hair Oil is het eerste product van het merk, wat inmiddels een uitgebreid haarassortiment biedt. Als je het interessant vindt kun je via deze link het hele verhaal achter Gisou lezen. Ik vind het altijd leuk om te lezen hoe merken tot stand zijn gekomen. Zo zit het houden van bijen zit al 6 generaties in Negin’s familie. Haar moeder is kapper en de enige die aan haar haar mag komen.

Negin heeft dit als ondernemer fantastisch aangepakt. Met een vader als bijenhouder en een moeder als kapper is het een slimme zet om dit te combineren tot haarverzorging producten. Haar eigen prachtige haar is natuurlijk geweldige reclame voor Gisou. Ik bewonder haar erg en natuurlijk moest ik iets van Gisou uit proberen. Ik besloot voor het eerste en bekendste product te gaan. In deze review vertel ik je er meer over.

 

Over de Gisou Honey Infused Hair Oil Haarolie

Gisou Honey Infused Hair Oil Haarolie Review

”Gisou’s iconische eerste product, de Honey Infused Hair Oil, is verrijkt met Mirsalehi-honing uit de Mirsalehi Bee Garden, geformuleerd om het haar tot in de kern opnieuw op te bouwen en te herstellen. Als natuurlijke bevochtiger houdt honing de natuurlijke vochtbalans van het haar in stand, wat resulteert in gezonde, zachte en sterkere lokken met een zijdezachte glans.

De multifunctionele haarolie kan worden gebruikt als pre-styling- en afwerkingsproduct, als aanvulling op een haarmasker en als een nachtbehandeling.”

 

De Gisou Honey Infused Hair Oil wordt geproduceerd in Almere en is Cruelty Free – Sulfaatvrij – Zonder parabenen – Ftalaatvrij – Geschikt voor alle haartypes

 

Over de Mirsalehi-honing uit de Mirsalehi Bee Garden & de andere ingrediënten

Gisou Honey Infused Hair Oil Haarolie Review

 Volg jij ons al op Instagram?

De Honey Infused Hair Oil is gebaseerd op een huisgemaakt familierecept van de familie Mirsalehi. Honing – het belangrijkste ingrediënt – is een natuurlijke bevochtiger die droog, beschadigd haar hydrateert. Honing is rijk aan vitamines, mineralen, aminozuren en antioxidanten, beschermt, herstelt en voedt voor sterk, gezond en glanzend haar.

 

De Gisou Honey Infused Hair Oil bestaat uit een siliconenmix met daar aan toegevoegd uiteraard de Mirsalehi olie en zoete amandel olie, argon olie, kokosnoot olie, passiebloem olie en Monoï de Tahiti olie. Deze oliën staan stuk voor stuk bekend staan om hun verzorgende werking (voor huid & haar).

Er is in de media en op fora wat ophef geweest over de siliconenmix die is toegevoegd aan de Gisou Honey Infused Hair Oil. Ik heb hier wat research naar gedaan en dit is wat ik heb gevonden: Cyclopentasiloxane is wat ze noemen een ‘vluchtige siliconensoort’ die direct na het aanbrengen verdampt in de lucht. Dit wordt gebruikt om andere siliconen soorten in ‘op te lossen’, zodat het product zich beter over, in dit geval, je haar verdeelt. In deze haarolie is Cyclopentasiloxane gemixt met Dimethiconol. Dimethiconol werkt tegen pluis in je haar en geeft je haar meer glans en zachtheid.

Zoals ik dit lees is de siliconen mix die is toegevoegd aan deze haarolie dus totaal niet schadelijk voor je haar.

 

Conclusie

Gisou Honey Infused Hair Oil Haarolie Review

Ik wil beginnen met de verpakking, die ik erg chique en praktisch vind. Ik hou zelf erg van pipetjes, zo kun je gemakkelijk doseren hoeveel product je wilt pakken. Het is zo zonde als er product verloren gaat omdat je teveel pakt…. Dat is bij deze haarolie dus niet aan de orde.

En ja, het tweede wat opvalt is toch wel de geur van de haarolie. De Gisou Honey Infused Hair Oil ruikt hemels. Ik zou de geur omschrijven als heel zacht en een beetje bloemig. Niet zwaar, zoet of heel erg honing-achtig (is dit een woord, haha?). Het is een lekkere frisse geur die subtiel waarneembaar is in je haar. Ik krijg van Niels regelmatig een complimentje dat mijn haar zo lekker ruikt als ik deze olie heb gebruikt 🙂 !

Ik heb dun haar, helaas, en heb genoeg aan 2 druppeltjes olie in de punten van mijn haar. Als je dikker en / of droger haar hebt dan ik zou ik me kunnen voorstellen dat je niet genoeg hebt aan de genoemde 2 à 3 druppeltjes per keer. Maar dit kan ik niet beoordelen. De olie maakt mijn haar niet zwaar of vet en laat het mooi glanzen. Ook laat de olie mijn haar er gezonder en meer gevoed uit zien en daarnaast voelt mijn haar ook heel zacht aan.

Is dit een uniek product? Mwah, ik denk dat goedkopere haaroliën hetzelfde effect kunnen bereiken. De Mirsalehi olie wordt kleinschalig geproduceerd, waardoor de prijs omhoog gaat. Ook is de verpakking (de olie komt in een prachtige, grote doos) érg mooi en chique. Het totaal plaatje klopt gewoon en het verhaal achter het product voegt veel charme toe. Maar of de olie de prijs van € 77,- voor 100 ml waard is qua werking? In mijn ogen niet. Je koopt de Gisou Honey Infused Hair Oil in mijn beleving als luxe cadeau voor jezelf, omdat je van mooie verpakkingen houdt. En van de heerlijke geur en hoe luxe het product aanvoelt; van aanblik tot gebruik.

 

De Gisou Honey Infused Hair Oil kost € 77,- (100 ml) en is online te bestellen via deze link.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

2 Reacties

 1. Deb
  7 april 2021 / 21:00

  Wat een fijne review. Ik word zo wel heel erg nieuwsgierig. Ik heb nog best wat haarolie staan eigenlijk dus ik wil dat eerst opmaken (gaat volgens mij jaren duren). Misschien als ik me echt niet meer kan beheersen, ik de travel size variant koop.

  • Eveline
   Auteur
   8 april 2021 / 13:08

   Dankjewel 🙂 ! Haha ja zo ging het hier ook….. toch maar gezwicht….. en gelukkig wel blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *