Groei in Botox en Filler behandelingen tijdens de Corona crisis

Groei in Botox en Filler behandelingen tijdens de Corona crisis

In Nederland is het aantal cosmetische behandelingen met injectables gegroeid van 30.000 in 2003 tot ruim 600.000 in 2021. Dat is een groei van 1900% in 18 jaar. De groei in het aantal behandelingen met injectables gaat al jaren gestaag. Maar waarom is de groei exponentieel sinds het begin van de Corona crisis? Wij vertellen je in deze blog graag meer over injectables oftewel een cosmetische behandeling met Botox of Fillers!

 

Wat zijn nu precies injectables: het verschil tussen Botox en Fillers

het verschil tussen Botox en Fillers

Injectables is de verzamelnaam van botulinetoxine en fillers. Botulinetoxine (Botox is een merknaam van botulinetoxine) wordt voor  cosmetische doeleindes met name toegepast om ‘dynamische rimpels’ te voorkomen. Voorbeelden daarvan zijn de fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels.

Fillers worden toegepast om rimpels ‘op te vullen’ en om verloren volume te herstellen. Naarmate mensen ouder worden, wordt de huid namelijk dunner.

 

De reden van de groei van injectables behandelingen

Groei in Botox en Filler behandelingen tijdens de Corona crisis

Volg jij ons al op Instagram?

Behandelingen met injectables waren tussen 2000 en 2010 min of meer voorbehouden aan de high society en beroemdheden. Sindsdien omarmen artiesten, zakenmensen én de rest van de wereld massaal deze cosmetische behandelingen. Mensen vinden het steeds belangrijker om er fit, uitgerust en verzorgd uit te zien.

Lipfillers worden al meer dan 20 jaar toegepast, maar zijn sinds 2015 mateloos populair. In dat jaar maakte Kyle Jenner via haar sociale media namelijk bekend dat zij lipfillers heeft. Sindsdien volgen vele sterren, influencers en volgers haar voorbeeld.

Lex van Vliet, sinds 2005 werkzaam in de cosmetische geneeskunde, verklaart de groei van injectables behandelingen; “Tot 10 jaar geleden werd er geheimzinnig gedaan over cosmetische behandelingen. Dit beeld is compleet gekanteld. In sommige sociale kringen is het inmiddels bijna vreemd als je géén gebruik maakt van injectables. De injectablesmarkt doorloopt een vergelijkbare curve als haarverf tegen grijs haar. Eerst verfde iedereen heimelijk zijn haar, tegenwoordig houdt niemand dit meer geheim.”

 

Meer cosmetische behandelingen tijdens de Corona crisis

Meer cosmetische behandelingen tijdens Corona crisis

De Corona crisis versnelt de groei van cosmetische behandelingen nog eens exponentieel. Van Vliet; “Sinds de Corona-crisis wordt iedereen geconfronteerd met zijn/haar eigen Skype gezicht. Voor mensen is dit blijkbaar een aanleiding om voor een cosmetische behandeling te kiezen. In Engeland noemen zit dit ‘Zoom-boom’. Daarnaast kunnen mensen in Corona-tijd toch meer hun eigen tijd indelen. Zij werken nu vaak efficiënter en kunnen op de dag tussendoor voor een behandeling naar de kliniek.”

Wij denken ook dat, nu mensen thuiswerken, het veel gemakkelijker is om ‘even een cosmetische behandeling’ te doen.  Je hoeft dan immers geen verantwoording aan je baas af te leggen als je even een uurtje weg bent van je ‘thuis werken’.  Wat niet weet wat niet deert 😉 Ook denken wij dat mensen minder of niet op vakantie gaan tijdens de Corona crisis en dus geld over houden voor andere dingen zoals bijv. een cosmetische behandeling.

Injectablesbooking.nl is een consumenten platform waarop alle klinieken en artsen in Nederland vergeleken kunnen worden. Het aantal boekingen via Injectablesbooking.nl verdubbeld iedere maand. Van Vliet zegt daarover; “Het is raadzaam om voor een ervaren en adequaat opgeleide arts te kiezen. Bij een cosmetische behandeling in je gezicht luistert iedere millimeter nauw. Nederland is wereldwijd voorloper op het gebied van cosmetische geneeskunde. De beschermde titel Cosmetisch Arts KNMG is daarvan een voorbeeld. Deze titel is voorbehouden voor een selecte club zeer ervaren cosmetisch artsen.”

 

Klik hier voor meer informatie over botox en fillers.

 

Deze blog bevat een samenwerking. 

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *