Guerlain L’Essentiel Pore Minimizer Shine-Control Primer

Guerlain L'Essentiel Pore Minimizer Shine-Control Primer Review

Guerlain, opgericht in 1829, heeft de productie van de parfum, huidverzorging en make-up tot op heden nog altijd in Frankrijk weten te behouden. Het streven van Guerlain is om de uitzonderlijke geur- en schoonheidsproducten als unieke erfgoed te behouden, te ontwikkelen en door te geven aan toekomstige generaties. De L’Essentiel lijn bestaat uit een glow foundation (beschikbaar in 30 kleuren) en de Pore Minimizer Shine-Control Primer. De foundation is eind 2019 uitgebracht en de primer begin 2020. Op het flesje ben ik in ieder geval verliefd geworden, nu eens kijken of ik dat op de Guerlain L’Essentiel Pore Minimizer Shine-Control Primer ook wordt 😉 .

Klik hier om meer reviews van Guerlain producten te lezen.

Over de Guerlain L’Essentiel Pore Minimizer Shine-Control Primer

Guerlain L'Essentiel Pore Minimizer Shine-Control Primer Review

Volg jij ons al op Instagram?

Guerlain L’Essentiel Pore Minimizer Shine-Control Primer is een primer met 97% natuurlijke ingrediënten.  De belofte is dat deze primer de teint mat maakt en perfectioneert, waardoor de foundation langer mooi op de huid blijft. De frisse, lichte textuur vormt een beschermende barrière tussen huid en make-up om een ​​ideale basis te creëren voor een mooie, langdurige make-uplook. Daarnaast belooft Guerlain L’Essentiel Pore Minimizer Shine-Control ook dat na verloop van tijd de poriën minder zichtbaar worden. En de primer zou verder gaan dan alleen het beheersen van overtollige glans. Het zou ook de huid in balans te brengen, de huidbarrière te versterken en beschermen tegen vervuiling, zodat de blote huid dag na dag mooier wordt.

De hoofdingrediënten zijn;

  • Avocado-extract: regelt overtollig talg om de huid de hele dag mooi mat te houden.
  • Yacon-sap: om het natuurlijke evenwicht van de huid te behouden en de huidbarrière te versterken.
  • Wit Cacaobonen-extract: helpt de poriën te verfijnen.

Guerlain L’Essentiel Pore Minimizer Shine-Control Primer respecteert het evenwicht van de huid en is gemaakt met 97% natuurlijke ingrediënten (in de overige 3% zit ook alcohol). Geschikt voor de vette huid en voor de normale tot gecombineerde huid. Door toevoeging van alcohol minder geschikt voor de (zeer) droge en gevoelige huid.

Het unieke ontwerp

Guerlain L'Essentiel Pore Minimizer Shine-Control Primer Review

Guerlain L'Essentiel Pore Minimizer Shine-Control Primer Review

Wat een schattig flesje 🙂  Voor de nieuwe L’Essentiel lijn is in samenwerking met de ontwerper Mathieu Lehanneur de unieke en ‘uit evenwicht zijnde’ fles ontworpen, geïnspireerd door de subtiele balanskunst. De Pore Minimizer Shine-Control Primer-fles is ontworpen om gemakkelijk te worden gerecycled. In de dop zit een pipetje, waardoor de formule gemakkelijk te doseren is.  De geur is licht, ik vind het lekker ruiken maar kan het niet goed omschrijven.  Guerlain zelf zegt: “een muskusachtige houtachtige geur die opent met een witte amandel topnoot. De delicate middennoot van witte thee onthult een zachte en romige basisnoot van sandelhout. De charme wordt versterkt door noten van witte musk en tonkabonen”.

Gebruik en Conclusie

De textuur van de Guerlain L’Essentiel Pore Minimizer Shine-Control Primer is heel licht.  Twee druppeltjes is voldoende voor je hele gezicht. De formule plakt niet en trekt heel snel in je huid, waarna je dus gelijk je foundation kunt aanbrengen. Omdat ik bij voorkeur een glow foundation draag, ben ik altijd op zoek naar een primer die de huid mat houdt.  Ik kan je zeggen dat doet deze primer zeker! Mijn gezicht is de hele dag mooi mat en gaat door de glow foundation niet glanzen. Maar heeft dus wel een natuurlijke glow.  Wat dat betreft een dikke tien voor deze primer.  Waar ik helaas iets minder over tevreden ben is dat de poriën (langs mijn neus en op mijn wangen) echt nog wel zichtbaar zijn. Misschien iets verfijnd, maar dat mag geen naam hebben.  Omdat de glow foundation die ik gebruik ook een lichte textuur heeft (dus niet dekkend is ) vind ik deze primer minder geschikt als pore minimizer.  Ik heb de primer ook gebruikt onder een wat meer dekkende zware foundation (waar ik zeker geen fan van ben) maar eigenlijk vind ik de poriën dan ook nog zichtbaar.  Nu denken jullie misschien, wat voor poriën heeft zij, maar dat valt echt reuze mee hoor 🙂 Ik heb nooit gerookt, dus mijn poriën zijn echt minimaal. Samengevat vind ik de foundation heerlijk aanvoelen op mijn huid. Het is geen extra laag zodat je foundation zonder vlekken kunt aanbrengen. Je huid is hele dag mooi mat en de foundation blijft perfect zitten. Maar de poriën zijn minder verfijnd dan ik zou willen.  Ik geef Guerlain L’Essentiel Pore Minimizer Shine-Control Primer wel een ruime voldoende!

 

Ik heb de Guerlain L’Essentiel Pore Minimizer Shine-Control Primer zelf gekocht voor € 51,00 (30 ml). De primer is o.a. te koop bij De Bijenkorf en Douglas.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *