fbpx

Guerlain Terracotta Light

Guerlain Terracotta Light

Terracotta light van Guerlain heb ik deze zomer gekocht in Tenerife! Waarom dat zal ik je vertellen. Mijn eerste bronzer kocht ik ver terug in de vorige eeuw 🙂 mijn ervaring met deze eerste bronzer (geen idee meer welk merk het was) viel zwaar tegen. Ik weet nog dat ik het had opgedaan om uit te gaan en dat mijn vader vroeg of ik op oorlogspad ging. Mijn gezicht was echt indianen-bruin. Nu staat dit bij indianen prachtig maar bij mij was het echt too much. Ik heb het erop laten zitten omdat het in de kroeg toch donker was en niet zo goed zichtbaar (dacht ik) maar toch kreeg ik opmerkingen over mijn ‘nepbruin’ gezicht;  mijn huid was in die tijd nog rimpelvrij maar zag er behoorlijk krakkemikkig gepoederd uit.  Dat was mijn eerste en laatste proef met een bronzer. Todat………

Fan van Guerlain

Ik dus deze zomer in Tenerife een tijdschrift las met daarin een artikel over  Guerlain Terracotta light. Nu weet ik dat Guerlain bekent staat om prachtige bronzers en omdat ik zomers een blush niet mooi vindt op mijn gebruinde gezicht en toch de konen van mijn gezicht wat wil shapen, viel mijn oog op de advertentie van Guerlain. Met name de 3 kleurtinten ine het doosje spraken mij aan omdat ik toch wel kon inschatten dat dit een levendig effect zou geven. Dus ik overwon mijn ervaring uit het verre verleden en ging op zoek naar de juiste tint (er zijn er maar liefst 6) voor mijn huid;  de keuze viel voor mij op nummer 01 clair doré /  light warm. Je moet echt wel even goed je best doen om de juiste kleur te vinden; de ondertoon van mijn huid is een beetje geel, wat zomers best mooi bruin wordt maar ook weer niet te bruin. Bovendien is de kleur bruin van mijn gezicht altijd minder bruin als die van de rest van mijn huid. Deze tint doet het goed voor mijn gezichtshuid, want zowel met make-up eronder als zonder make-up lijkt mijn gezichtskleur even gezond bruin als de rest van mijn lichaam.

De verpakking

De verpakking van Guerlain Terracotta light vind ik ingetogen sjiek. Geen gillende kleuren of ander aandachttrekkerij. Het doosje is heel erg plat en gaat gemakkelijk open, maar blijft wel goed dicht zitten in je tas hoor! Er zit een spiegeltje in het doosje, maar geen kwastje. Op zich vind ik een klein kwastje (voor op reis) in een doosje altijd wel gemakkelijk, maar dan maar de fijne grote kwast mee in de koffer erbij stoppen en voor dagelijks onderweg als het nodig is een beetje met de vingers bijwerken.  Het doosje doet mij denken aan de zon met een prachtige gloed erin.

Guerlain Terracotta Light

Guerlain Terracotta Light

Volg jij ons al op Instagram?

Swatch

Dit is de swatch van alle drie de kleuren door elkaar. Ik heb hem speciaal op de onderkant (witte kant) van mijn arm gedaan, zodat je de kleur goed ziet. Want op de andere kant van mijn arm zou de kleur minder zichtbaar zijn.

Guerlain Terracotta Light Swatch

Voor

Hier heb ik alleen maar een lichte foundation op mijn gezicht. Het was op de dag van de foto’s maken behoorlijk warm, dus heb ik niet teveel en niet te zware make-up op gedaan.

Guerlain Terracotta Light

Guerlain Terracotta Light

Na

Hier heb ik dus de Terracotta light aangebracht,  dubbel zoveel als normaal om het op de foto goed te laten zien. Ook al is het meer dan normaal, je ziet dat het hoe dan ook subtiel eruit blijft zien. Zongebruind uit een doosje.

Guerlain Terracotta Light

Guerlain Terracotta Light

Het resultaat

Ik gebruik deze Terracotta light bronzer vanaf de dag dat ik hem kocht (ergens in juni) tot nu toe nog steeds met heel veel plezier. Ik breng deze ruim aan op mijn wangen en dan ook nog een streek onder de haargrens,  dun over mijn neus en op het puntje van mijn kin. Gemakkelijk en toch altijd een mooi kleurtje op mijn gezicht,  zelfs nu nog nu mijn vakantiebruin al weer wat verdwenen is! De bronzer breng ik op met de speciale bronzerkwast van Guerlain, namelijk de Bronzing Powder Brush. Die is heerlijk zacht en verdeelt de bronzer gemakkelijk zonder vlekken of strepen achter te laten. Het blijft de hele dag mooi zitten, vervaagd niet en gaat ook niet glimmen. Blijft ook de hele dag comfortabel aanvoelen en er zit een kleine schittering in wat zorgt voor een prachtige subtiel gezonde glans. Ik ben ervan overtuigd dat je deze bronzer het hele jaar door kan gebruiken,  zodat je er ook in de winter gezond uit ziet. Wel zou ik dan een tintje lichter nemen en misschien een blush eroverheen aanbrengen, ik ga het zeker uitproberen! Jij ook?

 

Ik heb de Guerlain Terracotta Light gekocht op Tenerife voor € 45,00 (10 g).

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma, mijn leeftijd is geheim :), en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral skincare en make-up zijn mijn passies, ik kijk er naar uit veel producten te reviewen voor onze beautyblog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *