Haibu Experience Center Beauty Night Training Met Lucien Beijerinck

Haibu Experience Center Beauty Night Training Met Lucien Beijerinck

Door Kapperskorting.com werd ik 20 november uitgenodigd om een Beauty Night Training van Lucien Beijerinck bij te wonen. Hier zei ik natuurlijk geen nee tegen! De Beauty Night werd gehouden bij Haibu Experience Center, de belevingswinkel van Kapperskorting.com in Amersfoort. Deze Beauty Night werd georganiseerd in samenwerking met Wella Professionals. Omdat Wilma niet kon, ging ik hier met mijn schoonzusje Bente heen. In deze blogpost vertel ik je wat we ervan vonden! Ps. Ik ga echt heel erg hard op mezelf hier hahaha. ”Lekker spontaan op de foto.”

Lucien Beijerinck

Haibu Experience Center Beauty Night Training Met Lucien Beijerinck

De Beauty Night Training werd gegeven door Lucien Beijerinck. Lucien is een hairstylist, beautycoach en presentator met het mooiste haar wat ik ooit bij een man heb gezien. Dat mag gezegd worden 😉 . Zijn motto en daarmee ook het motto van de avond was: ”When inner beauty breaks out”. Lucien zit al jaren in het vak en tijdens de Beauty Night Training gaf hij ons allerlei nuttige tips over haar, haarstyling, haarproducten en hoe je deze producten gebruikt en kapperstips.

Haibu Experience Center Beauty Night Training Met Lucien Beijerinck

Haibu Experience Center Beauty Night Training Met Lucien Beijerinck

Haibu Experience Center Beauty Night Training Met Lucien Beijerinck

Volg jij ons al op Instagram?

Lucien werkt vanavond met producten van een van zijn favoriete merken: Wella Professionals.

Op naar Amersfoort

Haibu Experience Center Beauty Night Training Met Lucien Beijerinck

Meteen uit werk kwam Bente naar me toe. We aten een heerlijke 4 kazen pizza en toen vertrokken we. Op weg naar Amersfoort! Na een flinke rit, gelukkig zonder files, arriveerden we bij Haibu. We waren verrast; wat een grote winkel. En boven de winkel zit nog een prachtige praktijkruimte. Er zitten al een aantal mensen in een kring om Lucien heen en hij trapt af. Lucien begint de avond met wat achtergrond informatie over hemzelf. Daarna vraagt hij het publiek wie er allemaal in de kappers / beauty wereld actief is. Omdat deze avond vooral de focus legt op kapperstips en haarproducten zitten er relatief veel kappers in het publiek. Dit vinden wij niet zo erg, haartips zijn altijd welkom.

De Beauty Night Training

Haibu Experience Center Beauty Night Training Met Lucien Beijerinck

Haibu Experience Center Beauty Night Training Met Lucien Beijerinck

We beginnen met een voorstelronde en er ontstaan leuke gesprekken over het kappersvak. Hierna vraagt Lucien ons in het kader van ”When inner beauty breaks out” om dingen op te schrijven die we mooi vinden aan onszelf en waar we trots op zijn. Hier zie je een aantal meiden discussiëren over wat ze op gaan schrijven. Na aanleiding van deze briefjes ontstaan er leuke discussies.

Live knipsessie

Nadat iedereen weer zit vraagt Lucien of iemand interesse heeft in een knipbeurt. Ik kijk angstig om me heen, ik in elk geval zelf niet. Aangezien ik mijn haar nu écht wil laten groeien. Een dapper meisje steekt haar hand op en mag komen zitten.

Haibu Experience Center Beauty Night Training Met Lucien Beijerinck

Ze heeft vrij stijl haar wat onderin recht is geknipt. Lucien begint met een opmerking die mij een openbaring geeft over mijn eigen kapperstrauma: ”Een kapper waar je meteen naar de wasbak wordt gestuurd om je haar nat te maken is geen goede kapper. Die kijkt niet naar hoe het haar valt en wil bewegen.”. Ik besef me dat ik dus nog nooit bij een goede kapper ben geweest. En misschien daarom wel altijd zo unhappy terug kom van een knipbeurt.

Haibu Experience Center Beauty Night Training Met Lucien Beijerinck

Haibu Experience Center Beauty Night Training Met Lucien Beijerinck

Lucien heeft het steeds over ‘kijken naar hoe het haar wil bewegen’. Zijn filosofie is dat haar wat geknipt wordt naar hoe het wil bewegen, altijd het mooiste in model valt. Omdat deze knipmanier voor iedereen anders is. En dus persoonlijk. Hij knipt hierom altijd droog haar en wast het daarna pas.

Haibu Experience Center Beauty Night Training Met Lucien Beijerinck

Voor de kappers onder ons, of voor meiden die het op deze manier willen laten knippen: Lucien knipt het haar hoog en met interne lagen. Zodat het haar niet wordt uitgedund maar wel vrij is om te bewegen in de natuurlijke richting.

Het resultaat en styling

Haibu Experience Center Beauty Night Training Met Lucien Beijerinck

Bij het stylen van het haar vertelt Lucien dat hij haar NOOIT warmer stijlt dan 185 graden. Als je het warmer stijlt, wat voor hittebeschermer of stijltang je ook gebruikt, maak je volgens hem je haar van binnen kapot. Mijn hand schiet omhoog. Ik vraag hem of mijn Chi tang, die tot 250 graden gaat, mijn haar dus kapot maakt als ik het op 220 graden stijl (wat ik dus altijd doe)? Hij zegt van wel en dat hij het als professional ook ziet aan mijn haar. Note to self: nooit meer warmer stijlen dan 185 graden.

Haibu Experience Center Beauty Night Training Met Lucien Beijerinck

Haibu Experience Center Beauty Night Training Met Lucien Beijerinck

Het resultaat! Ik heb erbij gezeten en hij heeft het haar alleen grof gekruld en niet geföhnd. Het haar heeft veel meer volume en valt veel luchtiger. Je zag haarlokken die eerst stijl naar beneden vielen nu letterlijk een kant op bewegen. Heel bijzonder om te zien hoe een bepaalde kniptechniek haar zo anders kan laten vallen.

Haibu Experience Center

Haibu Experience Center Beauty Night Training Met Lucien Beijerinck

Haibu Experience Center Beauty Night Training Met Lucien Beijerinck

Wij hebben een hartstikke gezellige Beauty Night gehad en hebben zeker wat geleerd over haar, haarproducten en kniptechnieken.

Haibu Experience Center wordt door Kapperskorting.com een belevingswinkel genoemd. En dit klopt ook, naast dat je er ontzettend veel haar en beauty producten kunt kopen kun je er je haar laten knippen en kleuren, flexibele werkplekken huren en allerlei trainingen volgen op het gebied van haar en beauty! Wat een tof concept om te beginnen als webshop zijnde. Haibu ziet er ook nog eens hartstikke hip uit van binnen.

 

Als je in Amersfoort of in de buurt van Amersfoort woont raad ik je aan om even binnen te lopen bij Haibu. Al is het alleen maar om te profiteren van de enorme kortingen die ze geven op professionele haarproducten! Dit is het adres:

Haibu Experience Center

Sint Jorisstraat 1

3811 DG Amersfoort, Nederland

 

Ik ben door Kapperskorting.com uitgenodigd voor de Beauty Night Training.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *