fbpx

Hema Handzeep & Lichtgewicht Handcrème

Hema Handzeep & Lichte Handcrème Review

Vandaag vertel ik jullie wat meer over de HEMA Handzeep & Lichtgewicht Handcrème. Beide artikelen zijn vegan, er zijn geen grondstoffen van dierlijke oorsprong gebruikt. Zowel de Handzeep als de Handcrème zijn licht geparfurmeerd en te koop voor een echt HEMA prijsje. Online vind je het in de categorie beauty.  In deze categorie vind je alles om ‘mooi en gezond’ te voelen tijdens en na het douchen, voor je dagelijkse verzorging dus!

Klik hier om meer reviews van HEMA producten te lezen.

Hema Cleansing Hand Soap (Handzeep)

Hema Cleansing Hand Soap review

Volg jij ons al op Instagram?

De HEMA no sles* handzeep met betaïne* en biologisch granaatappelextract is mild en zacht voor je handen en zit in een handige fles met een pompje. Bestaat voor tenminste voor 97% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De fles is voor 30% gemaakt van recycled materiaal.

Ik heb de betekenis van sles en betaine even opgezocht om de beschrijving (in ieder geval voor mijzelf) wat duidelijker te maken;

*’sles zijn surfactants (of oppervlakte actieve stoffen). Surfactants zijn stoffen die in combinatie met water gebruikt kunnen worden om olie of vet op te lossen; je kunt met surfactants je huid dus reinigen. Doordat surfactants de oppervlakte spanning verlagen, produceren ze schuim en maken ze producten beter smeerbaar…’  (dit zit dus niet in de handzeep)

*’betaïne werkt in huidverzorging conditionerend, vermindert irritaties en beschermt tegen uitdrogen. Het werkt mild, kalmeert de huid en hydrateert. In tensideproducten werkt het schuimstabiliserend en het heeft een goede reinigingkracht…’ (betaïne is in gecertificeerde natuurcosmetica toegestaan).

Conclusie

Altijd handig zeep in een pompflesje voor op de wastafel in de douche of bij het aanrecht in de keuken. Ik vind de HEMA handzeep met biologisch granaatappelextract heerlijk ruiken. De geur is vrij sterk maar toch fris, ik hou ervan. De handzeep voelt fijn aan en mijn handen blijven er zacht en schoon bij.

Prijs HEMA Cleansing Hand Soap  € 3,00 / 300 ml

Hema Lightweight Hand Cream (Handcrème)

Hema Lightweight Hand Cream Review

In de tube HEMA Hand Cream vind je een rijke mix van natuurlijke oliën van kokosnoot, Marokkaanse argan, avocado, abrikoos, macadamia, soja en zonnebloem. De formule is licht en hydraterend, absorbeert snel en plakt niet. De handcrème is dermatologisch goedgekeurd, vegan en 98% van de producten komt van natuurlijke oorsprong. De tube is gemaakt van tenminste 57% gerecycelde materialen.

Conclusie

Ik vind deze HEMA handcrème een fijne formule. Alles van de beschrijving klopt helemaal! Niet vet en niet plakkerig en trekt snel in. Mijn handen voelen urenlang prima aan. Wat betreft de geur haal ik de mix van de natuurlijke oliën er niet helemaal uit, maar de handcrème ruikt gewoon prima en fris.

Prijs HEMA Lightweight Hand Cream € 2,75  / 65 ml

 

De Handzeep en Handcrème zijn online te koop bij de categorie beauty op hema.nl of  in de HEMA winkels.

 

Deze review bevat gekregen producten.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma, mijn leeftijd is geheim :), en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral skincare en make-up zijn mijn passies, ik kijk er naar uit veel producten te reviewen voor onze beautyblog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *