fbpx

Hourglass Vanish Airbrush Concealer

Hourglass Vanish Airbrush Concealer Review

Het dierproefvrije cosmeticamerk Hourglass staat voor innovatie, geavanceerde formules met actieve ingrediënten en integriteit. Luxe make-up producten met oog voor milieu en natuur. In 2020 streeft Hourglass ernaar om volledig vegan zijn! Voor de make-up producten heeft Hourglass per lijn verschillende namen bedacht. De VANISH lijn biedt een vloeibare foundation, foundation stick,  foundation brush, highlighting stick, concealer brush. Én het product wat ik vandaag ga reviewen; de Vanish Airbrush Concealer. Hiermee verlaat ik even de concealer die ik al decennia lang gebruik, namelijk de welbekende Touche Éclat van YSL. Ik ben benieuwd of de Hourglass Vanish Airbrush Concealer de concurrentie aankan…

Klik hier om meer reviews van Hourglass producten te lezen.

Over de Hourglass Vanish Airbrush Concealer

Hourglass Vanish Airbrush Concealer Review

Volg jij ons al op Instagram?

De Hourglass VANISH Airbrush Concealer is een gewichtloze vloeibare concealer die onmiddellijk medium tot hoge dekking biedt met een airbrush finish. Het belooft een longlasting effect, is lichtreflecterend en kreukherstellend. De waterdichte formule camoufleert oneffenheden. De concealer heeft een hoge pigmentatie waardoor je maar een minimale hoeveelheid voor een maximaal effect hoeft te gebruiken. Innovatieve poeders egaliseren fijne lijntjes en rimpeltjes en laat de huid er van de ochtend tot avond natuurlijk uitzien. Tot wel 16 uur! De concealer verbergt donkere kringen onder de ogen, verkleuringen, vlekken en hyperpigmentatie. De op maat ontworpen applicator van de Hourglass VANISH Airbrush Concealer heeft unieke flexibiliteit, waardoor deze contouren kan volgen voor extra precisie.  De applicator is perfect gevormd om ‘trekken’ aan de gevoelige huid te voorkomen. Geschikt voor ieder huidtype.

Swatch

Hourglass Vanish Airbrush Concealer Review

Op de swatch zie je de kleur Silk (Zijde).  Deze kleur is geschikt voor de lichtere huidtinten. Deze tint past goed bij mijn herfst / winter/ lentehuid.  Misschien dat ik in de zomer een tintje donkerder nodig heb.

Het Hourglass VANISH Airbrush concealer-assortiment bevat tinten die kunnen worden gebruikt voor kleurcorrectie.  Om donkere kringen onder je ogen te verbergen kies je het beste een tint die past bij je natuurlijke huidskleur.  Liever lichter dan donkerder. Om punten in je gezicht te benadrukken (highlighten) kies je 2 tinten lichter dan je eigen huidskleur.

Onderstaand het advies van Hourglass, gebruik de volgende tinten om donkere schaduwen te neutraliseren en de huid op te fleuren:

  • Crème – Neutraliseert blauwe kringen in lichte huidtinten
  • Zijde – Verheldert en neutraliseert donkere kringen voor lichte huidtinten
  • Pearl – Verheldert en neutraliseert donkere kringen voor lichte tot medium huidtinten
  • Sienna – Neutraliseert blauw / grijs donkere kringen voor medium huidtinten
  • Topaas – Verheldert en neutraliseert grijs / bruine kringen voor medium tot donkere huidtinten

Look & conclusie

Hourglass Vanish Airbrush Concealer Review

Voor onder je oog gebruik je 1 tot 3 kleine stipjes, die je daarna uitwerkt met VANISH Seamless Finish Concealer Brush of met je vinger. Ik vind 3 mini-stipje per oog meer dan voldoende. De eerste keer had ik behoorlijke stippen gezet en dat was voor mij iets te veel van het goede.  Als het te weinig is, kun je altijd nog een beetje meer aanbrengen. Op filmpjes zie ik dat concealer ook gebruikt wordt tot ver onder en naast het oog. Dat zal mooi zijn op een jonge huid, maar bij een ‘meer ervaren huid’ geldt ook hier de regel;  less is more! Om te voorkomen dat de concealer in de fijne lijntjes gaat zitten, breng ik altijd eerst een oogcrème aan.

Ik vind de Hourglass VANISH Airbrush Concealer medium dekkend en comfortabel dragen. En zeker ook longlasting. Maar misschien toch iets te ‘dik en poederig’ voor onder mijn ogen. Op pigmentvlekjes blijft de concealer goed zitten en biedt een goede camouflage. Ik krijg deze concealer onder mijn ogen toch niet helemaal glad aangebracht. Daarom zal ik deze zelf niet nog eens kopen. Mijn voorkeur gaat uit naar een dunnere meer lumineuze concealer die beter bij de huid onder mijn ogen past. Voor onder de 40-45 jaar denk ik dat de Hourglass VANISH Airbrush Concealer een prachtproduct kan zijn!

 

Ik heb de Hourglass VANISH Airbrush concealer zelf gekocht bij de Bijenkorf € 37,50 (6ml).

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma, mijn leeftijd is geheim :), en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral skincare en make-up zijn mijn passies, ik kijk er naar uit veel producten te reviewen voor onze beautyblog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *