Kérastase Elixir Ultime Lijn

Kérastase Elixir Ultime Lijn

Een tijdje geleden zag ik een geweldige aanbieding voorbij komen op social media: een halfjaarabonnement op de Nederlandse Vogue + de hele Kérastase Elixir Ultime Lijn erbij cadeau. Ik aarzelde geen moment en bestelde hem meteen! Ik heb al eerder een lijn van Kérastase gebruikt, namelijk Chronologiste. Hier was ik erg positief over dus ik was er vrij zeker van dat de Elixir Ultime me ook zou bevallen. Inmiddels is de conditioner helemaal op, de shampoo bijna en heb ik alleen nog het haarmasker, de leave-in crème en de haarolie over. In deze blogpost geef ik mijn eerlijke mening over de Elixir Ultime Lijn van Kérastase.

Klik hier om meer reviews van Kérastase producten te lezen.

De Kérastase Elixir Ultime Lijn voor extreem stralend haar

Kérastase Elixir Ultime Lijn

Kérastase heeft een aantal verschillende productlijnen. De Elixir Ultime lijn is volgens het merk zelf een musthave lijn voor mooi haar. De basis van de formule van alle producten zijn verschillende soorten oliën. De lijn belooft glanzend en extreem stralend haar. Mijn haar kan altijd wel een oppepper gebruiken, omdat ik ten eerste zwak haar heb (lees: het is dun en valt erg uit) en ten tweede heel erg graag een stijltang gebruik. Ik heb de lijn nu meer dan een maand in gebruik, dus voor mijn gevoel kan ik nu wel een goed onderbouwde review geven van alle producten.

Kérastase Bain Elixir Ultime Glans Shampoo

Kérastase Bain Elixir Ultime Glans Shampoo

Volg jij ons al op Instagram?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik shampoo de minst belangrijke stap vind van mijn hele haarverzorging routine. Het enige wat ik echt belangrijk vind is dat hij mijn haar goed reinigt. En dat ik er geen droge (jeukende) hoofdhuid van krijg. Verder denk ik dat het echte effect van een productlijn pas zit in de volgende stappen. Dus hoe voedend een conditioner is, hoe verzorgend een haarmasker is en hoe de haarverzorging en styling producten voor in (handdoek droog) haar zijn. In de shampoo zitten de volgende oliën verwerkt: Mais olie, Pracaxi olie, Camelia olie en Argan olie. De Bain Elixer Ultime glans shampoo zou het haar mild, maar intensief reinigen en versterken van binnenuit. Ik vind dat de shampoo mijn haar oké reinigt. Niet super goed zoals bijvoorbeeld de shampoo van de S-factor lijn van Tigi (klik hier om deze review te lezen). Zelfs na 2x wassen (dit doe ik 1x per week, ik gebruik dan 2x shampoo achter elkaar) heb ik het idee dat mijn haar niet helemaal schoon is. Dit kan ook komen door alle oliën, die zorgen voor een soort ”laagje” om je haar, wat kan zorgen voor het ”viezige” gevoel. Wel ruikt de shampoo heel erg lekker.

Kérastase Fondant Elixir Ultime Glans Conditioner

Kérastase Fondant Elixir Ultime Glans Conditioner

Het eerste wat mij opvalt aan de conditioner is dat hij ontzettend dun is! Maar dan écht ontzettend dun. Ik vind dit eigenlijk wel prettig werken, het verdeelt makkelijk in mijn natte haar. In de conditioner zitten dezelfde olien als in de shampoo verwerkt om het haar glans te geven en te herstellen. De conditioner ontwart mijn haar goed, ik heb geen klitten na het wassen. Daarnaast vind ik hem oké voedend, ik heb wel een conditioners gebruikt die meer voedend waren. De lijn heeft ook een masker, wat beduidend meer voedt dan de conditioner. Ik heb het idee dat de combinatie van de shampoo en conditioner mijn haar vet maakt. Normaal was ik mijn haar 2x per week maar met deze combinatie heb ik het gevoel dat ik het na 1 dag alweer moet wassen. Ik heb mijn haar aan de buitenlucht laten drogen, zonder enige toevoeging van andere producten buiten de shampoo en conditioner en zelfs toen voelde het vettig aan. Of dit komt door alle oliën of door het feit dat ik dun haar heb (maar niet perse droog) durf ik niet te zeggen. Net als de shampoo ruikt de conditioner wel heel lekker.

Kérastase Haarmasker Elixir Ultime Glans

Ik gebruik standaard 1x per week shampoo en conditioner en 1x per week shampoo en een haarmasker. Zoals jullie misschien wel weten wil ik mijn haar heel erg graag laten groeien. Daarom vind ik het belangrijk om het goed te verzorgen. In dit masker zitten ook weer dezelfde oliën; Mais olie, Pracaxi olie, Camelia olie en Argan olie. Het masker is mijn favoriet van deze lijn! Het verzorgt mijn haar intensief, zonder het te verzwaren of snel vet te maken. Ik breng het masker aan op mijn hele haar, maar niet op mijn hoofdhuid / haaraanzet! Dan laat ik het minstens 5 minuten inwerken en daarna spoel ik het uit. Ja, dit is een fijn masker wat doet wat het beloofd.

Kérastase Elixir Ultime Leave-in Crème

Kérastase Elixir Ultime Leave-in Crème

Na het wassen van je haar is de leave-in crème de volgende stap van de Elixir Ultime lijn. In de crème zit witte bloemen olie wat moet zorgen voor zacht en glanzend haar. De leave-in crème beschermt het haar tegen UV-stralingen en kan op zowel nat als droog haar gebruikt worden. De crème ruikt net zoals de rest van de lijn heel lekker. Ik heb de crème steeds op nat haar aangebracht, omdat ik weet dat mijn haar dun is en te snel vet wordt als ik het in mijn droge haar zou smeren. Klinkt misschien vreemd, maar toch werkt dit zo voor mij. Ik vind dit een prima leave-in crème want mijn haar is niet pluizig na gebruik en voelt zacht en verzorgd aan. Als je weinig gebruikt en alleen in de lengtes van je haar, maakt deze crème je haar niet vetter dan andere leave-in producten. Ik zeg expres niet vetter omdat mijn haar wel vetter wordt van de crème. MAAR dit is voor mij wel ‘normaal’ na het gebruik van een leave-in product.

Kérastase Elixir Ultime Nourishing Oil Gold Haarserum

Kérastase Elixir Ultime Nourishing Oil Gold Haarserum

Dit haarserum is multifunctioneel. Het kan namelijk gebruikt worden als serum (goh…..), treatment of voor het wassen. In het serum zitten dezelfde oliën als in de shampoo, conditioner en het haarmasker. Het serum beschermt het haar tegen vochtige omstandigheden en tegen de hitte van stylingtools (mits gebruikt na het wassen, obviously). Ook gaat het serum het splijten van de haarpunten tegen. Vooral dat laatste puntje spreekt mij erg aan, wie lang haar wilt probeert namelijk koste wat kost gespleten haarpunten te voorkomen. Ik heb het serum op alle drie de manieren gebruikt. Namelijk voor het wassen om mijn haar extra te voeden en te ‘beschermen’ tegen de wasbeurt. Hier merkte ik eerlijk gezegd niks van. Daarna heb ik het serum een keer gebruikt zoals een traditioneel serum bedoelt is: verdeelt door mijn hele haar. Hier werd mijn haar te vet van. Helaas pindakaas. Tenslotte heb ik het serum als treatment alleen in mijn haarpunten gebruikt. En dit vond ik een groot succes! Mijn haar was een stuk minder pluizig en mijn haarpunten lijken oprecht gezonder!

Eindconclusie

Too Faced Rainbow Strobe Highlighter

Zoals waarschijnlijk wel duidelijk is uit deze review ben ik niet razend enthousiast over de Kérastase Elixir Ultime lijn. En dit vind ik heel erg jammer. De lijn maakt mijn haar vettig en niet perse extra glanzend of stralend. Met een andere lijn van Kérastase heb ik wel een goede ervaring en ik had gehoopt dat dit met deze lijn ook het geval zou zijn. Het haarmasker vond ik wel fijn en het Oil Gold haarserum ook. Maar ik zou beide producten niet zelf opnieuw kopen, omdat ik bijvoorbeeld de maskers en het haarserum van Moroccanoil fijner vindt.

 

Ik heb deze producten gekregen bij een halfjaar abonnement op de Nederlandse Vogue, wat ik wel zelf heb betaald. Maar de prijzen van de Elixir Ultime lijn zijn als volgt:

 • Bain Elixir Ultime Glans Shampoo € 22,90 voor 250 ml
 • Fondant Elixir Ultime Glans Conditioner € 32,60 voor 200 ml
 • Haarmasker Elixir Ultime Glans € 42,40 voor 200 ml
 • Elixir Ultime Leave-in Crème Fine € 39,50 voor 150 ml
 • Elixir Ultime Nourishing Oil Gold Haarserum € 39,50 voor 100 ml
Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

4 Reacties

 1. Pearl
  12 augustus 2018 / 17:41

  Jammer dat het tegenviel, maar gelukkig was het gratis (haha). Jij hebt inderdaad lastig haar, want bij jou kan het weer snel heel vet worden. Wel erg mooie productfoto’s!!

  • Eveline
   Auteur
   13 augustus 2018 / 12:32

   Dankjewel Pearl <3. Inderdaad volgende keer beter! Xoxo

 2. Charis
  4 september 2018 / 10:32

  Wat zonde! Ik gebruik nu de kerastase reflection lijn! Zeer tevreden!

  • Eveline
   Auteur
   4 september 2018 / 19:01

   Ja he! Zeker omdat het zo duur is. Maar ik gebruik nu een shampoo en conditioner van Maria Nila en daar ben ik wel heel erg blij mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *