fbpx

Kokos Tandpasta: voor witte tanden op een natuurlijke manier

Kokos Tandpasta Tanden Bleken Thuis

Iets meer dan een maand geleden werden we benaderd op Instagram door Tanden Bleken Thuis. Ze vroegen ons of we interesse zouden hebben in het uittesten van een paar producten uit de webshop. We mochten de producten zelf kiezen en deze zouden ze ons dan opsturen om te reviewen. Ik (= Eveline, ik zit het meeste op Instagram) voelde me vereerd en zei natuurlijk ja. Omdat ik graag natuurlijke producten gebruik, maar vooral omdat ik mijn tanden niet op een onnatuurlijke manier wil bleken koos ik onder andere voor de kokos tandpasta. In deze blog reviewen ik, Wilma en als bonus Niels de kokos tandpasta. Werkt dit écht?

Kokosnoot fan

Kokos Tandpasta Tanden Bleken Thuis

Kokosolie staat bekend als een helend schoonheidsproduct. Het wordt dan ook opgenomen in allerlei cosmetica producten. Hierbij kun je denken aan huidverzorgingsproducten, haarverzorging producten en nu dus ook in tandpasta. I <3 kokos in de zin van dat ik het graag eet (haha), maar ook heel graag kokosolie als haarmasker gebruik. Op de webshop van Tanden Bleken Thuis stond heel duidelijk vermeld dat het om een natuurlijke kokosolie tandpasta gaat, dit vind ik erg belangrijk. Omdat ik, zoals ik hierboven al vernoemd heb, mijn tanden écht alleen op een natuurlijke manier wil bleken. Niet omdat ik eerdere slechte ervaringen heb, maar omdat ik dit een fijner idee vind. Al met al, ik was super benieuwd naar hoe de kokosolie tandpasta zou bevallen.

Ingrediënten

Kokos Tandpasta Tanden Bleken Thuis

Volg jij ons al op Instagram?

Volgens Tanden Bleken Thuis is deze kokos tandpasta volledig natuurlijk. Het hoofdingrediënt is kokosolie en verder zijn er nog andere Thaise kruiden toegevoegd zoals asteraceae (composietenfamilie), lauraceae, mentol en kruidnagelolie. Er is geen fluoride of kunstmatige suikers toegevoegd aan de tandpasta.

Ik wil er even extra bij vermelden dat de webshop een waardering heeft van Webwinkel Keurmerk en alle producten zijn goedgekeurd door de EU. Alle producten die ze verkopen zijn dus 100% veilig en voldoen aan de NVMA (= Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit). Ik zeg dit omdat ik me kan voorstellen dat de Aziatische tekens op de producten vragen kunnen oproepen, dit deed het namelijk ook bij ons. Vandaar dat ik het even ben gaan nazoeken 🙂 .

De natuurlijk blekende werking van kokos

Kokosolie heeft een natuurlijk blekende werking. Daarnaast heeft kokos dus een helende werking, deze tandpasta voorkomt én geneest ontstoken tandvlees. De kokos tandpasta zou volgens de beschrijving een natuurlijke mint smaak bevatten. We zijn benieuwd. We kregen ook nog duurzame bamboe tandenborstels bij de kokos tandpasta.

Kokos Tandpasta Tanden Bleken Thuis

Deze tandenborstels zijn 100% natuurlijk en hiermee niet schadelijk voor het milieu. Ze zijn BPA vrij en gemaakt van duurzaam en stevig bamboe. De tandenborstels voelen kwalitatief stevig aan en zacht maar tegelijkertijd ook hard. Dit klinkt misschien vreemd maar als je met je vingers aan de haartjes voelt zijn ze zacht. Maar als je ermee gaat poetsen zijn ze toch hard genoeg om je tanden nauwkeurig te kunnen poetsen!

Let’s get brushing

Kokos Tandpasta Tanden Bleken Thuis

Ik en mama hebben een week gepoetst met deze stevige tandpasta. Zoals je ziet is hij een beetje ”korrelig” en niet glad zoals ”normale” tandpasta’s. Niels vond het zo interessant en wilde ook graag wittere tanden dus hij heeft gezellig mee getest. Over de natuurlijke mint smaak is in elk geval geen woord gelogen. Wij vonden de tandpasta alle drie aan de hete kant, maar wel lekker heet. Het is echt een mint smaak en geen chemische smaak. En na het poetsen voelden onze tanden heel glad aan en onze adem heel fris. Dat is alvast een goed begin!

Voor en na

Je ziet steeds boven de voor foto’s en onder de na foto’s:

Kokos Tandpasta Tanden Bleken Thuis Eveline voor

Kokos Tandpasta Tanden Bleken Thuis Mama voor

Kokos Tandpasta Tanden Bleken Thuis Wilma na

Kokos Tandpasta Tanden Bleken Thuis Niels voor

Wij vinden alledrie dat de resultaten voor zichzelf spreken. Na een weekje poetsen met de tandpasta zien we alledrie dat onze tanden wel degelijk witter zijn. Natuurlijk is het niet hetzelfde als die ”plastic” tanden die je op TV of Instagram ziet. Daarvoor moet je echt naar de tandarts om ze professioneel te laten bleken. Maar voor een natuurlijke bleekmethode die totaal niet schadelijk is voor je tanden en ook niet heel duur is, vinden wij dit een mooi resultaat. Mooier dan verwacht. Daarnaast is het gewoon een hele fijne tandpasta die lekker smaakt. En een extreem frisse adem oplevert.

 

Wij hebben de kokosnoot tandpasta en bamboe tandenborstels opgestuurd gekregen van Tanden Bleken Thuis. De tandpasta kost € 5,99 per potje en de bamboe tandenborstel kost € 3,99 per stuk.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 27 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

2 Reacties

  • Eveline
   Auteur
   23 september 2018 / 15:38

   Ja hé!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *