fbpx

La Mer The Soft Fluid Long Wear Foundation

La Mer The Soft Fluid Long Wear Foundation Review

La Mer “GEHEIM UIT DE ZEE”; het is allemaal begonnen met de Creme de La Mer. Inmiddels is het assortiment van La Mer enorm uitgebreid. Vandaag review ik de nieuwe La Mer Soft Fluid Long Wear Foundation.

“Toen Dr. Max Huber brandwonden opliep bij een ongeluk in een laboratorium en vervolgens besloot om zijn eigen lot te bepalen. Als natuurkundige hoopte hij de legendarische helende krachten van zijn geliefde zee te ontsleutelen. Dit leidde tot een  een fermentatieproces waarbij zeekelp en andere pure ingrediënten werden omgetoverd in Miracle Broth™. Dit celvernieuwende elixir vormt het hart van Crème de la Mer en zou uiteindelijk de aanblik van zijn huid met brandwonden een metamorfose geven”. 

Over de La Mer The Soft Fluid Long Wear Foundation

La Mer The Soft Fluid Long Wear Foundation Review

Volg jij ons al op Instagram?

De nieuwe La Mer Soft Fluid Long Wear Foundation bevat ook het Mircacle Broth. Dit zorgt de hele dag voor herstellende hydratatie en dat onvolmaaktheden verdwijnen. De poriën worden verfijnd.  De SPF20 en anti-oxidanten beschermen de huid en laat deze stralen. Door de nieuwe kleurcapsuletechnologie wordt de kleur zelfs bij vochtig weer beschermt.  Wat een beloftes, de moeite waard op het uit te proberen!

Swatch

La Mer The Soft Fluid Long Wear Foundation Review

La Mer The Soft Fluid Long Wear Foundation Review

Omdat de foundation die ik al weer een tijdje gebruik uit het assortiment gaat, besloot ik heel avontuurlijk op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Ik noem het bewust een uitdaging, want een goede foundation vinden is niet gemakkelijk. Allereerst moet je de juiste kleur vinden (lettend op de ondertoon van je huid) en daarnaast ook nog een textuur die je fijn vindt.  Ik dacht, met de La Mer Soft Fluid Long Wear Foundation zit ik vast en zeker goed. Mij werd de kleur ‘neutral’ geadviseerd, welke in de winkel best goed leek te zijn. Maar in het daglicht en zoals je ziet op de swatch, is deze kleur op de binnenkant van mijn arm best donker.  En iets te roze/bruin, ook als ik het aanbreng op mijn gezicht. Net niet goed, bah.  Ik troost mij met de gedachte dat in de zomer deze kleur vast beter bij mijn huid zal passen…..

Look & Conclusie

La Mer The Soft Fluid Long Wear Foundation

Ik vind de textuur van de foundation behoorlijk vol en dekkend. Voor mij is één laag meer dan genoeg, maar je kunt zeker meer lagen over elkaar aanbrengen als dat nodig is. De afwerking vind ik vrij mat, een beetje poederachtig. Dit vind ik niet zo mooi en ik vind ook de poriën en fijne lijntjes niet zo goed verdoezeld.  Met andere woorden: ze worden benadrukt. Omdat de foundation vrij mat is, draag ik deze met een glowprimer eronder en een glanspoeder bovenop. Tenzij je van supermat houdt, dan kun je de onder-en bovenlaag ook mat houden. Ik had verwacht helemaal lyrisch te zijn over mijn nieuwe La Mer foundation, maar dat ben ik helaas niet. Daar komt bij dat ik de geur ook niet lekker vind, maar dit schijnt de typische La Mer geur te zijn. Het ruikt een beetje naar zelfbruiner, wat ik ook geen aangename geur vind.  Het positieve wat ik erover kan zeggen is dat je totaal niét voelt dat je foundation draagt. Het plakt niet, het glanst niet en blijft zeker de hele dag vlekkeloos zitten. Maar het is toch niet mijn foundation, dus moet ik verder zoeken……

 

Ik heb de La Mer The Soft Fluid Long Wear Foundation zelf gekocht voor € 99,95 bij de Douglas. De foundation is ook verkrijgbaar bij o.a. De Bijenkorf.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma, mijn leeftijd is geheim :), en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral skincare en make-up zijn mijn passies, ik kijk er naar uit veel producten te reviewen voor onze beautyblog!

1 Reactie

  1. Beauty By Bibi
    25 april 2020 / 19:06

    Plakt en glanst niet. Klinkt als een perfecte foundation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *