fbpx

Louis Widmer Bruinen zonder Zon Zelfbruiner

Louis Widmer Bruinen zonder Zon Zelfbruiner Review
Vandaag probeer en review ik Louis Widmer Bruinen zonder Zon! Zelfbruiner is een product wat ik vaak gebruik in het voorjaar. Als de winter voorbij is en de eerste lentezon zich aankondigt, wil ik vooral mijn benen van het winterwit afhelpen. Er zijn jaren bij dat de lentezon al eind maart en in  april volop schijnt en dan ook blijft schijnen. En dat die witte winterhuid al een mooi tintje heeft als je zonder panty een leuk jurkje wilt aantrekken. Dit jaar heb ik de lentezon alleen maar met Pasen gezien en er volop van genoten, maar verder is het zonnen tot nu toe minimaal geweest. Dus nog geen natuurlijke bruinen benen (en armen, decolleté en zeker geen bruin gezicht) voor mij.

Over Louis Widmer

Louis Widmer Bruinen zonder Zon Zelfbruiner Review

Louis Widmer is in 1960 in Zurich (Zwitserland) opgericht door vader & zoon. “Een leven in teken van de huid”. Louis-Edouard Widmer en zijn zoon Louis-Max Widmer focusten zich in het begin vooral op anti-aging producten, die goed door de huid verdragen worden. Ze werken nauw samen met dermatologen en ziekenhuizen. Inmiddels is Louis Widmer wereldwijd bekend met bestsellers voor ieder huidtype. Zowel op het gebied van gezichts-en lichaamsverzorging en zonneproducten is er bij Louis Widmer een groot aanbod aan producten.  Het bedrijf is uitgegroeid tot een internationale onderneming met meer dan 250 medewerkers.  

Louis Widmer Bruinen zonder Zon voor elk huidtype

Louis Widmer Bruinen zonder Zon Zelfbruiner Review

Louis Widmer Bruinen zonder Zon Zelfbruiner Review

Volg jij ons al op Instagram?

Louis Widmer Bruinen zonder Zon belooft een natuurlijke bruine tint, geschikt voor elk huidtype.  Hieruit concludeer ik dat of je nu een lichte huid hebt of een wat meer getinte huid, deze zelfbruiner zal je dus altijd een tintje geven. Mijn huid is niet heel erg licht en heeft een wat gelige ondertoon. In de winter ziet mijn huid er vaal uit en dus zeker niet bruin. Ik word ook niet snel bruin, maar verbrand ook bijna niet. Als ik eenmaal een tintje heb opgedaan, blijft dit wel lang behouden. Bovenstaande foto is genomen op 19 mei, het was toen lekker weer maar ik had geen tijd om in de zon te zitten.  Ik ging naar een evenement en wilde vanwege het lekkere weer een rokje aan,  zonder panty s.v.p. :).  Ik heb de zelfbruiner als eerste op mijn benen uitgeprobeerd en het  ‘s ochtends na het douchen opgebracht.  Eigenlijk zag ik al gelijk na het opbrengen een klein kleurverschil en vooral een prachtige glans op mijn benen ontstaan.  Na ongeveer 2 uur zagen mijn benen er mooi getint uit,  alsof ik een paar dagen achter elkaar in de zon had gezeten.

Omdat de voorkant van mijn benen tijdens de paasdagen een beetje kleur hadden opgedaan, was het resultaat van de Louis Widmer Bruiner zonder Zon dan ook op de voorkant wat intenser als op de achterkant.  Maar het wit was ook zeker van de achterkant van mijn benen verdwenen.

Volgens Louis Widmer  hangt de intensiteit van de bruine kleur af van de dikte van de hoornlaag.  Het advies is om de crème een tweede keer aan te brengen als de verkregen kleur te zwak is. Maar als je alleen een lichte teint wilt, breng dan eerst een dagcrème (op je gezicht) of een bodylotion aan voordat je Louis Widmer Bruinen zonder Zon aanbrengt.

Zelfbruinen met actieve bestanddelen

Louis Widmer Bruinen zonder Zon Zelfbruiner Review

Wat doet een zelfbruiner nu precies?

  • DHA (dihydroxyaceton): kleurt het bovenste deel van de hoornlaag en geeft de huid een natuurlijke, bruine teint. Doordat de DHA gedeeltelijk is ingekapseld, krijgt de huid een gelijkmatige zomerse kleur.
  • Aloë vera en vitamine E: zorgen voor extra hydratatie. (Vitamine E is een antioxidant en beschermt de huid)​

Het actief bestanddeel DHA (dihydroxyaceton) kleurt het bovenste deel van de hoornlaag. Een gedeelte DHA is ingekapseld in cyclodextrines waardoor een egale natuurlijke teint ontstaat. De kleur verdwijnt na enkele dagen, dit komt door de natuurlijke afschilfering van de bovenste huidcellen. Deze zelfbruiner is licht geparfumeerd en niet vettig; bevat vitamine E die de huid beschermt tegen vrije radicalen en aloë vera voor hydratatie.

Dit bovenstaande is een wetenschappelijk stukje, maar zeker niet onbelangrijk om ook eens te lezen!

Gebruiksaanwijzing

Louis Widmer Bruinen zonder Zon Zelfbruiner Review

Het beste is om voordat je Louis Widmer Bruinen zonder Zon aanbrengt eerst een peeling of scrub te gebruiken.  Zo krijg je een mooie egale teint die een paar dagen aanhoudt.  Zelfs na het douchen heb ik ervaren dat deze zelfbruiner nog zijn werk doet.  De bruine kleur wordt na 2 tot 4 uur zichtbaar, maar geeft gelijk na het opbrengen al een mooie glans met een licht tintje.

Je kunt de zelfbruiner aanbrengen als een gewone bodylotion, maar zorg er wel voor dat je het gelijkmatig doet.  Op zones waar de huid wat dikker is (op ellebogen, knieën en hielen kan de zelfbruiner wat intenser kleuren; hier zou je wat minder van het product kunnen aanbrengen).  Na het aanbrengen van de zelfbruiner goed de binnenkant van je handen wassen.

Zorg ervoor dat het product niet in aanraking komt met kleding, wacht dus met aankleden totdat de zelfbruiner volledig in de huid opgenomen is.  Dit is per huid verschillend.  Mijn ervaring is dat het niet langer dan een halve minuut duurt.

Belangrijk om te weten is dat deze zelfbruiner niet tegen UV-stralen​ beschermt! Als je op zoek bent naar een goede zonnebrand raden wij de zonnebescherming van Louis Widmer zelf aan. Of de Botanical lijn van Australian Gold

Voor en na foto

Louis Widmer Bruinen zonder Zon Zelfbruiner Review

Ja, hier zijn ze nog een keertje.  Mijn benen :), maar nu één been zonder zelfbruiner en één been met zelfbruiner.  Dit omdat ik persé het resultaat van Bruinen zonder Zon na 2 uur aan jullie wil laten zien. In werkelijkheid is het verschil nog beter te zien  (de bruine tint is echt nog veel intenser), maar het resultaat op de foto vond ik duidelijk goed genoeg om het verschil te laten zien.  Wat vinden jullie ervan?

Resultaat en conclusie

Louis Widmer Bruinen zonder Zon Zelfbruiner Review

Op deze foto heb ik de zelfbruiner niet alleen op mijn benen gebruikt maar ook op mijn armen, decolleté en gezicht! Ik dacht op een wit laken moet het verschil toch mooi zichtbaar zijn.  In mijn wit truitje en kort rokje heb ik de hele dag met een goed gevoel rondgelopen;  een goed gevoel in de zin van ‘ik zie niet meer zo winterwit maar heb een mooi lente kleurtje’  Een kleurtje uit een tube  waar ik heel blij mee ben> wat mij vooral opvalt is de mooie gezonde glans (hydratatie) die deze zelfbruiner geeft.  Echt prachtig!  En ook de kleur is natuurlijk bruin,  zoals ik eruit zou zien na een paar dagen in de zon zitten.  Geen rare oranje tint,  zoals vroeger zelfbruiners nogal eens konden uitvallen.   De geur van deze Louis Widmer Bruinen zonder Zon  is wel zoals je die gewend bent van een zelfbruiner,  (weet je wat ik bedoel?) maar ik moet zeggen dat deze niet zo lang en indringend aanwezig is als dat ik eerder gewend ben geweest van vroegere producten.

Ik blijf deze zelfbruiner zeker gebruiken totdat de zon mij een bruin kleurtje geeft.  En als dat bruine kleurtje gaat vervagen,  gebruik ik dit product weer om zo de gloed van de zon op te halen!

 

De Louis Widmer Bruinen zonder Zon Zelfbruiner is via verschillende (online) drogisterijen te koop voor € 17,60 (100 ml).

 

Dit artikel bevat een gekregen product.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma, mijn leeftijd is geheim :), en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral skincare en make-up zijn mijn passies, ik kijk er naar uit veel producten te reviewen voor onze beautyblog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *