fbpx

Louis Widmer Sun Protection Face & After Sun

Louis Widmer Sun Protection Face & After Sun Review

Vandaag review ik 2 zonneproducten van Louis Widmer; Sun Protection Face & After Sun. Louis Widmer Bruinen zonder zon heb ik eerder gereviewd. Al wil het nog niet zo vlotten met de zomerzon deze zomer, op de momenten dat de zon gaat schijnen wil ik  in ieder geval goed beschermd zijn. En dus heb ik vanaf het begin van de zomer zonnebescherming producten in huis.  Ik heb net een heerlijk weekje vakantie in Tenerife achter de rug en daar beide producten van Louis Widmer uitgeprobeerd!

Welk type huid heb jij volgens Louis Widmer (fototype)?

Louis Widmer Sun Protection Face & After Sun Review

Op het zonnige eiland Tenerife smeer ik altijd factor 30 op mijn gezicht en lichaam. Mijn huid kan goed tegen de zon en verbrand nauwelijks.  Op de website van Louis Widmer kun je bepalen wat voor huidtype je hebt. Fototype,  noemen ze dat! Ik heb fototype 3, iets neigend naar fototype 4.  Kijk maar eens wat voor fototype jij bent!  De zonnebescherming producten van Louis Widmer zijn ontwikkeld met dermatologen en klinisch getest. Het assortiment heeft voor alle huidtypes zonnebescherming producten en hebben bestanddelen die de huid hydrateren en verzorgen.  Ze zijn verkrijgbaar in 2 versies,  licht geparfumeerd of 100% zonder parfum.

Over Louis Widmer Sun Protection Face zonnebrand voor het gezicht

Louis Widmer Sun Protection Face zonnebrand voor het gezicht review

Volg jij ons al op Instagram?

Ik ben helemaal voorstander van zonnebescherming speciaal bestemd voor het gezicht.  Een gezicht heeft nu eenmaal andere specifieke verzorging nodig dan het lichaam.  Wat geschikt is voor je gezicht is zeker ook te gebruiken op hals en decolleté! Louis Widmer Sun Protection Face zit in een mooi goudkleurig tubetje.  Dit komt al heel zonnig over 🙂   Deze zonnebescherming voor het gezicht is anti-aging en geschikt voor de gevoelige huid.  Het bevat het anti-rimpelbestanddeel Matrixyl®3000 (anti-rimpelwerking).  En het is (uiteraard) voorzien van UVA-en UVB filters.
De voordelen van Louis Widmer Sun Protection Face samengevat zijn:
 • Beschermingsfactor 30,  hoge bescherming dankzij de combinatie van UVA- en UVB-filters
 • Speciale anti-aging verzorging voor de gevoelige huid van het gezicht
 • Dringt snel in de huid en laat geen vette film op het gezicht achter
 • Het antirimpelbestanddeel Matrixyl®3000 heeft een bewezen antirimpelwerking
 • Panthenol en L-Arginine (aminozuur) verzachten de gezichtshuid (hals en decolleté) en zorgen voor hydratatie van de huid
 • RonaCare® AP «Advanced Photoprotection»:­ dit is het drievoudige beschermingsmechanisme

Conclusie

Ik heb de Sun Protection Face dus een week uitgeprobeerd op mijn strandvakantie in Tenerife.  Dit eiland ligt bijna op de evenaar en de zon staat dus lang en recht boven je (dit betekent dat er weinig schaduw is).  Er staat altijd een zeewind, die als je niet goed smeert,  je behoorlijk kan verbranden. Tussen 13.00 en 15.00 uur zit ik dan ook onder een parasol.  Mijn gezicht (hals en decolleté) zijn 0,0 verbrand!  Ik kan niet anders zeggen dat Louis Widmer Sun Protection Face mijn gezicht goed beschermd heeft.  Mijn huid heeft ook niet trekkerig aangevoeld, hiermee is de hydratatie meer dan voldoende.  Het is een niet-vette creme, je loopt dus niet rond met een glanzend gezicht.  Ik vind Louis Widmer Sun Protection Face een prima zonnebescherming product!

 

Over Louis Widmer After Sun

Louis Widmer After Sun Review

Altijd na het zonnen gebruik een after sun product!  Eerst even douchen en dan een heerlijk verkoelende en verzorgende after sun erop.  Op vakantie is dat dus iedere dag en ik gebruik de after sun ook nog een paar dagen na de vakantie in plaats van een bodylotion.  Louis Widmer After Sun  is een verzachtend lotion, die de huid verfrist en verzorgd.  Het is heerlijk om na een paar uurtjes zonnen je huid weer lekker te voeden.  Het is geschikt voor elk huidtype.   En het product is vegan.

De voordelen van Louis Widmer After Sun samengevat zijn:
 • Verzachtende lotion met aloë vera erin
 • Geen emulgatoren
 • Verzacht, verzorgt en verfrist de huid van lichaam en gezicht
 • Maakt de huid weer zacht, soepel en minder trekkerig
 • Ook geschikt voor mensen met allergieën

Conclusie

Deze after sun doet precies wat er belooft wordt.  Ook het verkoelende effect op mijn huid is mij prima bevallen.  Niet omdat ik verbrand was,  maar omdat je huid toch warm aanvoelt naar het zonnebaden.  En wat ik ook heel erg belangrijk vind;   ik ben nu 2 weken thuis en mijn huid heeft nog geen (droogte) velletjes vertoond.  Ik ben dus erg blij met deze voedende Louis Widmer After Sun.

 

Beide producten zijn te koop bij (online) drogisterijen en de Etos. De Louis Widmer Sun Protection Face kost € 15,92 (50 ml). En de  Louis Widmer After Sun € 12,96 (150 ml).

 

Dit artikel bevat gekregen producten.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma, mijn leeftijd is geheim :), en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral skincare en make-up zijn mijn passies, ik kijk er naar uit veel producten te reviewen voor onze beautyblog!

2 Reacties

 1. schoonheid blogger
  16 augustus 2019 / 10:05

  Het is leuk om je blog te lezen over Louis Widmer, ik zal het uitproberen.

 2. Eveline
  18 augustus 2019 / 15:20

  Bedankt voor het compliment :)! En veel plezier met het uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *