Mesotherapie (microneedling + werkstoffen in de diepere huidlagen inbrengen) bij Attirance

Mesotherapie

In deze review wil ik graag mijn ervaring met jullie delen over de micro-needling mesotherapie behandeling die ik in kuurvorm heb gehad bij Attirance in Breda – Instituut voor Huidverbetering. Bij het woord needling moest ik wel even slikken, want het klinkt toch alsof er naaldjes in de huid worden geprikt. En ik heb me echt afgevraagd of dit niet schadelijk is voor de huid? Dit is gelukkig (natuurlijk) niet het geval en ik heb me dan ook graag overgegeven aan de behandelende huidcoach, die met uiterste zorg en deskundigheid te werk is gegaan.

Gebruik van producten vóór, tijdens en na de kuur

Voordat je gaat starten met de micro-needling mesotherapie behandeling is het advies om ca. 4 weken vooraf te beginnen met nutricosmetics (voedingssupplementen) van Cellics of Laviesage. En met de juiste huidverbeterende en huidondersteunende producten voor thuis kun je ca. 2 weken van tevoren al starten. Zo wordt de huid goed voorbereid op een intensieve kuur.  Je huid voelt tijdens de kuur ietwat gevoeliger en droger aan dan normaal, dus het is echt raadzaam om de daarvoor bestemde producten te gebruiken.

Dit zijn de aanbevolen producten van de AllisiMed-lijn van Alissi Brontë;

  • AlissiMed Hyaluron Acid Serum voor face & eyes
  • AlissiMed Meso Hyaluronic Cream voor face & hals (dag-en nachtcrème)
  • AlissiMed Sensi Water (micellair water)  Smooth Cleanser & Tonic

Wat is Micro-Needling Mesotherapie?

Mesotherapie

Volg jij ons al op Instagram?

Mesotherapie is een geavanceerde needlingtechniek die de huid zelf aanzet tot huidverjonging en huidverbetering. Gezicht, hals en decolleté kunnen worden behandeld, maar ook plaatselijke lijntjes, rimpels, littekens en pigmentvlekjes.

Mesotherapie is een needlingtechniek die kan worden uitgevoerd met de microneedlingpen of een titanium roller. Het is afhankelijk van het schoonheidsdoel welke techniek er wordt gekozen. Beide technieken maken gebruik van zeer minuscule naaldjes die heel snel op en neer bewegen en microscopisch kleine kanaaltjes in de huid maken. Hierdoor komen groeifactoren vrij die de aanmaak en herstructurering van collageen en elastine stimuleren.

Mesotherapie is dus een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verbeteren.  Het is een mooie anti-aging behandeling die je in kuurvorm kunt doen en daarna wel moet onderhouden om het resultaat te behouden.  Het is per persoon verschillend, maar na de kuur van 6-8 weken is een nabehandeling om de  2 á 3 maanden aan te bevelen.

Bij Attirance wordt de micro-needling mesotherapie behandeling gedaan met de producten/serums van Alissi Brontë. Afhankelijk van wat je wilt behandelen, welk doel je wilt bereiken, worden er verschillende serums gebruikt.

De Micro-Needling (Mesotherapie) pen

Mesotherapie

Ik ben behandeld met de micro-needlingpen om met name de fijne lijntjes rond mijn ogen en mond te verminderen. Dit waren voor mij de twee belangrijkste doelen, maar ook zijn mijn voorhoofd, wangen, hals en decolleté in de behandeling meegenomen.

N.b. Voor de foto zijn de naaldjes ter illustratie op ‘dieper’ gezet, zo diep als de naaldjes nu staan wordt er niet gegaan.

Hoe voelt het aan op de huid?

Mesotherapie

Mesotherapie is dus een veilige en bijna pijnloze behandeling.  Ik zeg bijna pijnloos, want vooral op het voorhoofd, kaaklijn en onder de ogen is het best wat gevoelig. Tijdens de behandeling voel je kleine kriebeltjes op je huid. Ook wordt je huid rood en warm. Dit blijft na de behandeling nog wel wat uren aanhouden. Het is dus niet aan te raden dit te doen op een dag dat je  s’avonds een feestje hebt!

Tijdens de kuur moet je de huid goed beschermen tegen UV-straling.  Ook in de winter!  Om deze reden heb ik ervoor gekozen de kuur dan ook in het najaar/winter te doen.  Het zou ook in de lente/zomer kunnen maar dan moet je extra goed opletten en de huid om de 2 uur beschermen met een factor 50!

Mijn Micro-Needling Mesotherapie kuur

Mesotherapie

Mesotherapie

Ik ben de behandeling (6x  – 1 keer per week) half november gestart, zodat ik voor Kerstmis klaar zou zijn de kuur. En met een mooi en glad gezicht 2020 in zou gaan 😊  Al na de 1e behandeling zag mijn huid er een dag later egaler en strakker uit.  Het is dan ook een echte boostbehandeling. Na de 3e behandeling begonnen de lijntjes onder mijn ogen en langs mijn mond minder diep te worden.  Na de 6e behandeling zie ik dat de lijntjes rond mijn mond zo goed als verdwenen zijn.  De lijntjes rond mijn ogen zijn minder diep geworden, maar niet helemaal verdwenen.  Het aanmaken van collageen duurt minimaal 3 maanden, dus er zit nog meer verbetering aan te komen.  Mijn hals en decolleté zijn ook in lichte mate meegenomen in de kuur en zijn qua structuur zeker ook verbeterd.

Welke schoonheidsdoelen zijn te bereiken met Mesotherapie?

  • Rimpelvervaging
  • Meer volume in de huid
  • Huidverstrakking
  • Verbeteren huidtint
  • Littekens vervagen
  • Herstellen van de huid na zonschade
  • Verminderen van pigmentvlekken en ouderdomsvlekken

Mesotherapie op het decolleté

Mesotherapie

Ook het decolleté kan worden behandeld met micro-needling mesotherapie.  Ik wilde dit graag omdat ik vind dat bij alle mooie gezichtsbehandelingen die ik heb gehad bij Attirance, mijn decolleté wat achterbleef in mijn streven naar ‘verjonging’.  M.a.w. het begint er ouder uit te zien dan mijn gezicht. Het decolleté is een tere huidzone, maar de micro-needling mesotherapie is hierop goed te verdragen. Ik heb geen extra gevoeligheid ervaren. Na de behandeling heb ik wel op de plek tussen de boezem last gehad van jeukende (pijnlijke) bultjes. Dit is te verklaren doordat de huid warm wordt. Doordat de boezem met bh weer aan tegen elkaar wordt gedrukt en je huid de warmte dan niet goed kwijt kan. Omdat dit best lang aanhield (meer dan 10 dagen) is bij de volgende behandelingen de micro-needlingpen wat hoger gebleven (dus niet meer tussen de boezem in).

Voor en na foto’s – na 6 behandelingen micro-needling mesotherapie

Voor-foto’s  (voor de 1e behandeling)                                                                     Na-foto’s (na de 6e behandeling)

Voor en na foto's - na 6 behandelingen micro-needling mesotherapie

Het valt niet mee om het resultaat op foto vast te leggen.  Maar ik vind zelf dat je op bovenstaande foto’s toch meer dan voldoende ziet dat de lijntjes rond mijn ogen en op het voorhoofd veel zachter zijn geworden. En de lijntjes rond mijn neus en mond veel minder diep.  Mijn huid ziet er voller en gladder uit, meer uitgerust en helderder. Ook zie ik op de na-foto’s dat het hoog tijd is voor een kappersbezoek, maar dat is weer een ander verhaal 🙂

Ik kan de micro-needling mesotherapie behandeling aanbevelen aan iedereen die iets extra’s wilt doen voor de huid. Het is een supermooie anti-aging behandeling, al is het geen relax behandeling en ook niet helemaal pijnloos.  Maar je weet, wie mooi wilt zijn moet ‘een heel klein beetje pijn’ lijden.  En mooier word je zeker van de micro-needling mesotherapie behandeling bij Attirance in Breda – Instituut voor Huidverbetering.

 

 

Ik ben door Attirance Cosmetics Company uitgenodigd voor deze Mesotherapie kuur. 

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *