Mistero Milano Gellak Starter Set

Mistero Milano Gellak Set Review

Mistero Milano is een professioneel Gellak merk dat gebruik maakt van de nieuwste technologieën. Als je goed en mooi je nagels wilt lakken vergt dat aandacht en geduld! Gellak is een groeiende trend in de nagelwereld, vanwege het eenvoudige gebruik en de duurzaamheid van de gel nagellak manicure. Voor mij is het helemaal nieuw en de weg naar mooie gellak nagels ging niet helemaal in één keertje goed. Met de professionele gellak van Mistero Milano is het mij uiteindelijk toch gelukt om die begeerde lang houdbare gelnagels te krijgen. Ik ontving de complete Mistero Milano Starter Set inclusief een UV lamp en vertel je in deze review mijn eerste ervaring met Gellak nagels.

 

Over de Mistero Milano Gellak Starter Set

Mistero Milano Gellak Set Review

 Volg jij ons al op Instagram?

De nagelproducten van Mistero Milano zijn bedoeld voor professioneel gebruik door gecertificeerde nagelstylisten. Toch zou je, als je na het lezen van alle tips over het aanbrengen van gellak, ook zelf aan de slag kunnen gaan. Maar onderschat het niet, want ik heb ervaren dat gellak aanbrengen geen sinecure is. Als je  het niet doet zoals het hoort dan kun je de nagelplaat beschadigen. Als je niet bereid bent om alle stappen nauwkeurig te volgen en je toch mooie gellak nagels wilt, ga dan liever naar een nagelstyliste.

Bij Mistero Milano kun je kiezen uit verschillende Starter sets, van Start It Up voor beginners tot Start It Up Pro en Expert voor gevorderde nagelstylisten. Er zijn maar liefst 200 kleuren Gellak verkrijgbaar.

 

De UV/LED 24W lamp

Mistero Milano Gellak Set Review

“De UV/LED 24W lamp is een hoogwaardig mobiele nagellamp die perfect past in huis en onderweg. De lamp neemt zeer weinig plaats in, waardoor je deze gemakkelijk overal kan naar meenemen.  Sluit de meegeleverde USB-lader aan en begin aan je manicure. Vanaf nu heb je overal en altijd mooie nagels! Deze lamp wordt speciaal aangeraden voor gellak producten.”

De kenmerken van de UV/Led 24 W lamp:

 • een display
 • 18 leds,
 • 2 tijdmodussen (30s, 60s),
 • opvouwbare ‘benen’
 • dubbele golfband 365 nm + 405 nm

 

Mistero Milano Gellak

Mistero Milano Gellak Set Review

Mistero Milano Gellak Set Review

Ik heb 3 kleurtjes Mistero Milano Gellak uitgekozen:

 1. Love Manifesto
 2. Creamy Capucino
 3.  Sunny Splendo

Je kunt maar liefst 200 kleurtjes gel nagellak kopen, dus voor iedere stemming/gelegenheid én seizoen volop keuze!

 

De voor- en nadelen van gellak op een rijtje:

Gellak heeft zijn voor- en nadelen zoals ieder product. Hieronder vind je  enkele van de voornaamste voor- en nadelen van gellak.

Voordelen

 • Gellak nagels zijn duurzaam, ze blijven 2-5 weken. Afhankelijk van de aanbrengingstechniek en belasting op je nagels.
 • Je kan er kleine oneffenheden in je nagels mee wegwerken.
 • Je nagels zien er mooi en natuurlijk uit.
 • Gellak is goedkoper dan andere kunstnageltechnieken.

Nadelen

 • Gellak nagels zijn minder gemakkelijk te verwijderen dan nagellak. Je moet de kunstnagels eraf vijlen/frezen en/of je gebruikt een remover.
 • Door de meerdere stappen bij een gellak manicure ben je er langer mee bezig dan nagellak.
 • Je kan de nagel minder vorm geven dan bij bijv. acryl, uv gel of acrylgel en je kan je nagels maar in beperkte mate verlengen.

 

De basis voor een goede Gellak manicure

Mistero Milano Gellak Set Review

Een goede voorbereiding is het halve werk, zo ook ook bij een gellak nagel manicure.   Je begint met een prep en primer, gevolgd door een basis/basecoat, dan de nagellak 2x en je eindigt met een toplaag/no wipe off.

Ik geef je hieronder een opsomming van mijn eerste gebruik van alle Mistero Milano producten uit de Starter Set;

 • Nail prep en primer ging helemaal oké.
 • De elastic base lijkt een soort lijm;  is moeilijk dun aan te brengen waardoor er dus een dikke laag zit op je nagels en waardoor er aan de zijkant en bij de nagelriem een rand ontstaat.
 • De nagellakken zijn mooi en fijn aan te brengen. Ik mocht kiezen tussen 3 kleuren, alle drie even mooi….
 • No Wipe Top als laatste stap ging ook prima,  al leek het alsof de zijkanten langs de nagelrand nog dikker waren geworden na het uitharden onder de UV lamp.
 • Het eerste resultaat viel helaas een beetje tegen!  Een hele dikke laag op mijn nagels vond ik er 1)niet mooi uitzien en 2)ook niet zo prettig aanvoelen.  De tweede keer ging het gelukkig beter, lees hieronder verder…..
 • Het uitharden met de lamp ging volgens de aangeven tijd prima,  de laagjes waren steeds goed droog

 

De ene nagel was iets beter gelukt dan de andere,  maar goed het was voor mij dan ook de eerste keer met gellak onder een lamp.  Maar vooral de dikke randen aan de zijkanten stoorde mij, omdat dit er lelijk uit zag en ik er de hele dag aan wilde ‘peuteren’  in de hoop dat de rand zou verdwijnen.  Dit was helaas niet zo, dus bleef ik peuteren met als gevolg dat ik na 2 dagen de Gellak van mijn nagels heb getrokken.  Heel dom natuurlijk want zo kun je je nagels behoorlijk beschadigen.

De tweede keer heb ik mijn duimnagels en pinknagels (die waren het meest onbeschadigd) nog een keer de Gellak manicure gegeven en dit ging gelukkig stukken beter.  De randen waren beter gehecht en het was mij gelukt om de Gellak manicure mooi dun aan te brengen.  En de houdbaarheid is bijna 4 weken geweest!  Precies zoals Mistero Milano met hun Gellak manicure beloofd!

 

Conclusie

Mistero Milano Gellak Starter Set

De reden dat ik nooit eerder Gellak gebruikt heb,  is vanwege het feit dat het verwijderen ervan mij niet zo aanspreekt.  Je moet de Gellak er voor 80% afvijlen en daarna kun je met een remover de overige 20% er af halen.  Het neemt ook behoorlijk wat tijd in beslag (ca. een half uur) voordat de Gellak is aangebracht. Maar dan heb je ook wat!

Als je alle stappen nauw volgt, met als belangrijkste beginnerstips;  nagels goed voorbereiden, goed de toppen sealen en dunne laagjes aanbrengen dan ben je op de goede weg. En ook hier geldt; oefening baart kunst!  Ik vind de Starter Set van Mistero Milano is een hele fijne kennismaking met een Gellak manicure.

 

De Mistero Milano Gellak Starter Set met UV/LED lamp kost € 60,00 en is online te bestellen via deze link

 

Deze review bevat gekregen producten

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *