fbpx

Moroccanoil Treatment Haarserum

Moroccanoil Treatment

Dé Moroccanoil Treatment was het eerste luxe haar product wat ik ooit kocht. Ik herinner me nog dat ik er iets over las in een tijdschrift en dacht; ”Oei, dit MOET ik hebben!”. Ik heb toen heel het internet afgestruind en het uiteindelijk via een Engelse webshop besteld. Moroccanoil was toentertijd nog heel slecht verkrijgbaar in Nederland. Dat is nu gelukkig anders! Omdat de Moroccanoil Treatment al een aantal jaar in mijn vaste haarverzorging routine zit en het een van mijn lievelingsproducten is schrijf ik er graag een korte review over.

Over Moroccanoil

De Moroccanoil Treatment was het eerste product van het merk. Het werd wereldwijd erg goed ontvangen en gezien als een revolutionair product. Hierna volgden veel andere merken met het lanceren van haarproducten met arganolie. Moroccanoil is ”geboren” in Marokko toen mede-oprichter Carmen Tal daar een haarbehandeling met pure arganolie onderging. Zij was zo enthousiast over het effect van de behandeling dat ze besloot de olie zelf te verwerken in een haarverzorgingsproduct. En zo ontstond de Moroccanoil Treatment. Na het succes van dit eerste product volgde er al snel een hele haarverzorgingslijn. Later werd hier ook lichaamsverzorging aan toegevoegd.

De multifunctionele Moroccanoil Treatment

Ik zie het product zelf als een serum en zo gebruik ik het ook al jaren. Maar je kan het op een aantal manieren gebruiken voor verschillende behandelingen. Zo kan je het gebruiken als een extra conditioner voor het wassen, als styling product om springerige haartjes te temmen of als finishing touch voor extra glans. In de formule zit arganolie verwerkt (surprise surprise) die het haar veerkrachtig, makkelijk door kam baar, minder kroezig en pluizig maakt en glans geeft.

Ingrediënten

Moroccanoil Treatment Ingrediënten

Ik wil graag eerlijk zijn in mijn reviews, daarom zoek ik vaak de ingrediëntenlijst op van een product om te kijken of de marketing claims echt waar zijn. Dit is de eerste keer dat ik de ingrediënten van mijn zo geliefde serum bekijk en ik ben een beetje teleurgesteld. Cyclopentasiloxane, Dimethicone en Cyclomethicone zijn doodgewone siliconen die in veel cosmetica producten worden verwerkt. Dimethicone is een silicoon wat zorgt voor zacht haar, de andere twee ondersteunen het effect van dit silicoon. Butylphenyl Methyl Propional (wat een namen hé?) is een stof die geur geeft aan producten, dus daar komt dat lekkere luchtje vandaan….. En pas daarna komt dus de Argania Spinoza Kernel Oil, oftewel de arganolie. Het valt mij eerlijk gezegd heel erg tegen dat de Moroccanoil Treatment niet gewoon grotendeels uit pure arganolie bestaat. Maar, dit betekent niet dat het product hierom slecht is want ik vind het een erg fijn haarserum. Het betekent echter wel dat de claims van Moroccanoil zelf wel wat genuanceerder en eerlijker mogen in mijn ogen. De siliconen zijn namelijk de ingrediënten die het meeste werk doen en dus niet de (lage concentratie) arganolie.

Eindconclusie

Too Faced Life’s A Festival Oogschaduw Palette

Volg jij ons al op Instagram?

Een hele tijd terug heb ik het serum op alle verschillende manieren gebruikt. Voor mij werkt het goed als conditioner voor het wassen (al doe ik dit zelden) en als serum in de haarpunten. Als ik het als haarstyling product gebruik in mijn droge haar, of om extra glans te geven aan mijn haar wordt het te snel vet. Voor mijn dunne haar is de olie daar te vettig voor. Ik breng 1 pompje van het serum aan op handdoekdroog haar, vanaf ongeveer de helft van mijn haarlengte tot en met de punten. Naar mijn idee zorgt de Moroccanoil Treatment ervoor dat mijn haarpunten minder splijten en gevoed worden. Daarnaast geeft het ook glans aan mijn haar en zorgt het ervoor dat het makkelijk doorkambaar wordt.

Na het lezen van de ingrediënten lijst heb ik besloten eens iets anders te bestellen als deze flacon op is, namelijk de Pure Arganoil van Moroccanoil. Deze olie is, zoals de naam ook al zegt, wel 100% puur. Ik zal deze uiteraard reviewen en vergelijken met de Treatment!

 

Ik heb de Moroccanoil Treatment zelf gekocht voor € 44,90 (100 ml).

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *