fbpx

NUXE Huile Prodigieuse Multi-Purpose Dry Oil Golden Shimmer

NUXE Huile Prodigieuse Multi-Purpose Dry Oil Golden Shimmer

Ik stuitte op de NUXE Huile Prodigieuse Multi-Purpose Dry Oil Golden Shimmer (een hele mond vol, haha) tijdens een random struin sessie door de ICI Paris XL. Ik vond hem heel erg lekker ruiken en het leek mij een ideaal product voor de zomer. De olie kan namelijk op drie manieren gebruikt worden: op je gezicht als highlighter, op je lichaam voor een mooi glansje op bijvoorbeeld het decolleté of je benen én op je haar voor extra glans. Daarnaast is NUXE een merk wat (bijna) alleen maar natuurlijke ingrediënten gebruikt en dat vind ik een fijn idee. NUXE gebruikt geen parabenen, siliconen, minerale oliën, geen ingrediënten van dierlijke oorsprong of plastic micro-parels. Daarnaast test het merk niet op dieren.

De NUXE Dry Oil Golden Shimmer

De olie wordt beschreven als een multifunctionele droge olie die een subtiele glans aan de huid en het haar geeft. Ik snap dat droge olie een beetje klinkt als een contradictio in terminis (tegenspraak), maar daarmee wordt bedoelt dat na het aanbrengen van de olie, de huid ”droog” aanvoelt en dus niet vettig. Ook trekken droge oliën een stuk sneller in dan normale oliën. Dit vond ik belangrijk om even toe te lichten. De NUXE Dry Oil Golden Shimmer voedt, verzacht en herstelt huid en haar. Daarnaast zit er een subtiele glans / glittertje en kleurtje in de olie wat een subtiele glanzende look zou moeten geven aan de huid en het haar.

Ingrediënten

30% van de olie bestaat uit een concentratie van kostbare, plantaardige oliën. Daarnaast is 95% van de ingrediënten in de olie natuurlijk. De volgende 6 plantaardige olien zijn toegevoegd aan de Dry Oil:

  • Borage olie
  • Sint-Janskruid olie
  • Zoete amandel olie
  • Camelia olie
  • Hazelnoot olie
  • Macadamia olie en Vitamine E

Er zijn ook parelmoer deeltjes toegevoegd aan de olie van NUXE, die zorgen voor een ”sprankelend” effect.

Smeren maar!

Hieronder zie je een foto van de olie zoals hij uit de flacon komt en een foto van mijn huid nadat ik de olie heb ingesmeerd.

NUXE Huile Prodigieuse Multi-Purpose Dry Oil Golden Shimmer

NUXE Huile Prodigieuse Multi-Purpose Dry Oil Golden Shimmer

Volg jij ons al op Instagram?

Zoals je ziet laat de olie inderdaad een subtiel glansje achter op mijn huid. Ik denk dat de term parelmoer glans wel klopt in dit geval. De olie ruikt heel erg lekker, een tikje poederig en muskus-achtig, maar deze geur is totaal niet overheersend. Dat vind ik ook wel belangrijk, omdat ik niet wil dat een lichaamsproduct mijn parfum outshined. Ook vind ik dat de olie mijn huid goed hydrateert. Na het douchen spray ik de olie op mijn dampende huid (Pas op met de hoeveelheid, je sprayt al snel te veel en dat is zonde) en ik heb verder geen bodylotion meer nodig! Ik vind de NUXE Dry Oil Golden Shimmer echt een luxe product. En daar houd ik van. Het effect van de olie is erg mooi op mijn benen in de zomer, een panty wordt hiermee overbodig. Fijn, want die krengen zijn behoorlijk warm. Ook vind ik het mooi om mijn decolleté van een subtiel glansje te voorzien voor bijvoorbeeld een feestje. Ik heb de olie niet getest als highlighter, omdat ik poeder foundation gebruik en vloeibare producten dit ”wegvegen”. Ook heb ik de olie niet in mijn haar getest, omdat ik niet hou van het effect van olie in mijn toch al zo dunne haar. Voor het lichaam vind ik deze olie absoluut een 10 waard!

 

Ik heb de NUXE Dry Oil Golden Shimmer zelf gekocht voor € 44,86 (1oo ml). 

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *