Olaplex No. 3 Hair Perfector

Olaplex Hair Perfector No. 3 Review

Olaplex, ik denk dat er maar weinig vrouwen zijn die er nog nooit van hebben gehoord. Maar wat is het nou precies? En belangrijker nog; wat doet het nou precies? Ik vertel er je meer over in dit artikel en review dé bestseller van het merk: de Olaplex No. 3 Hair Perfector. Dit is in het kort gezegd de Olaplex herstellende haarbehandeling voor thuis, terwijl de No.1 en No.2 behandelingen exclusief voor in salons gemaakt zijn.

Klik hier om meer reviews van Olaplex producten te lezen.

 

Over Olaplex

Over Olaplex

Olaplex is opgericht door Dean Christal, die samen met wetenschapper Dr. Craid Hawker en Dr. Eric Pressly een nieuw molecuul creëerde dat werkt vanuit de haarlokken. Elk van de acht Olaplex-producten bevat verschillende hoeveelheden van dit hero-actieve ingrediënt, bis-aminopropyldiglycoldimaleaat, dat gebroken disulfidebindingen in het haar herstelt. Olaplex is in staat om de structuur en integriteit van het haar weer op te bouwen en is compatibel met alle haartypes. Voor de scheikundigen onder ons, dit is het nieuwe ‘Olaplex’ molecuul:

Olaplex molecuul

Olaplex vrij van siliconen, parabenen, sulfaten, ftalaten, DEA, aldehyden en gluten. Ook is het merk 100% vegan en dierproefvrij.

 

De 9 stappen van Olaplex

Voor degenen die het interessant vinden, zoals ik zelf haha, heb ik de stappen hieronder kort uitgewerkt:

0)  Olaplex No. 0 Intensive Bond Building Hair Treatment (klik hier voor mijn review)

Een professioneel geïnspireerde behandeling die het haar voorbereidt op diepere reparatie met de hoogste dosis gepatenteerde Olaplex-technologie in elk product om mee naar huis te nemen. Het herstelt haarbanden, versterkt en beschermt de haarintegriteit. Gebruik als eerste stap in een tweedelig systeem met N0. 3 Hair Perfector.

1) Olaplex No. 1 Bond Multiplier 

Alleen voor gebruik in de salon, het wordt gemengd met het bleekmiddel of de kleur. De Multiplier bestaat voor 100 procent uit bis-aminopropyldiglycoldimaleaat en wordt rechtstreeks op je haar aangebracht terwijl het wordt gekleurd.

2) Olaplex No. 2 Bond Perfector

Dit wordt aangebracht als je bij de was aan de achterkant bent en de haarverf is uitgespoeld. Een beetje zoals een diep conditionerend haarmasker, het blijft ongeveer 20 minuten zitten om die bindingen te herstellen en heel veel proteïne aan je haar toe te voegen.

3) Olaplex No. 3 Hair Perfector

Dit is de thuisversie van Olaplex No. 2 en is ontworpen om één keer per week vóór shampoo en conditioner te worden gebruikt. Breng 1-3 theelepels aan op vochtig haar, kam het door zodat het elke lok bereikt en laat het daarna minstens tien minuten intrekken.

4) Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo (klik hier voor Wilma’s review)

Gebruik in plaats van je gewone shampoo om te hydrateren en te herstellen. De van kokosolie afkomstige oppervlakteactieve stof in de shampoo zorgt ervoor dat het nog steeds schuimt zonder je kleur weg te halen.

5) Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner (klik hier voor Wilma’s review)

Een dagelijkse versterkende conditioner, die drie minuten moet blijven zitten voordat u deze uitspoelt.

6) Olaplex No. 6 Bond Smoother (klik hier voor Wilma’s review)

Een leave-in stylingcrème die hydrateert met vitamine E en kokosolie en het kroezen van je haar tot 72 uur temt.

7) Olaplex No. 7 Bonding Oil

Een mix van lichtgewicht plantaardige oliën. Eén pomp beschermt je haar tegen de hitte van stylingtools en maakt kroezen glad. Daarnaast geeft de olie ook glans aan je haar.

8) Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask (klik hier voor mijn review)

Een intens voedend haarmasker dat het haar hydrateert, glad maakt, laat glanzen en body geeft!

 

Olaplex No 3 Hair Perfector Review

Olaplex Hair Perfector No. 3 Review

Volg jij ons al op Instagram?

De No. 3 is gemaakt om het haar te herstellen, beschermen en te versterken. Het product is sinds de release datum bijna onmiddellijk een wereldwijde bestseller geworden. De wekelijkse behandeling voor thuis gebruik is zo populair omdat het haarbreuk verminderd en het haar zichtbaar versterkt.

 

Gebruiksaanwijzing

Olaplex Hair Perfector No. 3 Review

 

Conclusie

Als uber-consument die snel te overtuigen is bestelde ik Olaplex al na de eerste enthousiaste kreten van Amerikaanse Youtubers. Ik was zo excited toen het pakketje binnenkwam dat ik het meteen in mijn haar smeerde en na ongeveer 2 uur weer uitspoelde. Dit is zeker alweer 1 jaar geleden. Ik vond dat vanaf het allereerste gebruik mijn haar gerevived leek, als in: het glanste enorm en mijn normaal pluizige haar was een stuk minder pluizig. Sindsdien zit de Olaplex No 3 Hair Perfector in mijn vaste haar routine. Mijn haar routine bestaat uit het wassen met de Kérastase Densifique lijn (klik voor review), haarverzorging van Alterna (klik voor review) en Olaplex. Daarnaast slik ik haarvitaminen. Ik gebruik Olaplex No. 3 ongeveer 1 op de 3 wasbeurten op de lengtes van mijn haar en laat het meestal een nachtje intrekken.

Mijn haar lijkt een stuk sterker dan voordat ik Olaplex gebruikte. Ook glanst het meer en is het minder pluizig. Ik heb ook het idee dat mijn haarpunten minder snel splijten en mijn haar veel zachter aanvoelt. Het is gewoon echt een TOP product voor je haar, wat voor haartype je ook hebt. En in mijn ogen het geld (het is relatief duur) én de hype dubbel en dwars waard. Je hebt sinds kort ook de Olaplex No. 0, die heb ik ook besteld en ben ik momenteel aan het testen. Die review kunnen jullie dus snel verwachten hier op Beautytijd 🙂 !

 

De Olaplex No. 3 Hair Perfector is onder andere (online) te koop bij De Bijenkorf voor € 27,50 (100 ml) én tijdelijk in een grotere 250 ml verpakking voor € 55,-. Ik heb dit product zelf gekocht.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

4 Reacties

 1. Bianca
  13 september 2020 / 13:13

  Ik ben zelf ook groot Olaxplex No3 fan, de andere varianten ken ik nog niet maar binnenkort wil ik de andere ook eens gaan gebruiken 🙂

  • Eveline
   Auteur
   17 september 2020 / 09:42

   Ik ben de Olaplex No. 0 nu erbij aan het testen 🙂 !

   • Kim
    25 november 2020 / 15:39

    Wat is het verschil met de 3 en hoe gebruik je de 0 er bij?

    • Eveline
     Auteur
     27 november 2020 / 11:11

     De 0 is een primer voor de nummer 3, je gebruikt die vooraf. Je kunt de 0 niet op zichzelf gebruiken (dus zonder nummer 3) en nummer 3 kun je ook gewoon gebruiken zonder de 0.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *