Paula’s Choice Calm 1% BHA Exfoliant

Paula's Choice Calm 1% BHA Exfoliant

Vandaag review ik de Paula’s Choice Calm 1% BHA Exfoliant. Deze exfoliant bevat 1% salicylzuur (BHA) en belooft je huid te kalmeren en diep te reinigen. Ik ben erg benieuwd naar dit ‘zusje’ van de allerbekendste exfoliant van Paula’s Choice (de Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant) voor de gevoelige huid.

Klik hier om meer reviews van Paula’s Choice producten te lezen.

 

Over de Paula’s Choice Calm 1% BHA Exfoliant

Paula's Choice Calm 1% BHA Exfoliant

Volg jij ons al op Instagram?

Geschikt voor:

  • Huidtype: Alle huidtypen
  • Huidprobleem: Roodheid , Rosacea-gevoelig , Gevoelige huid

 

Veel mensen denken dat je met een gevoelige huid geen exfoliant, peeling of scrub kunt gebruiken. Of in elk geval niet te vaak. Dat is niet zo! Ook met een gevoelige huid kun je bijvoorbeeld een BHA-exfoliant gebruiken, als je maar de juiste gebruikt voor jouw huid. Deze 1% BHA Exfoliant van Paula’s Choice is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en voor de rosacea-gevoelige huid. De exfoliant kalmeert de rode huid en verwijdert tegelijkertijd dode huidcellen. Deze exfoliant komt in de vorm van een luchtige lotion die je poriën van binnen reinigt en zorgt dat ontstekingen die een rode, overgevoelige huid veroorzaken minder worden.

 

Belangrijkste ingrediënten

  • Beta-Glucan: Perfect ingrediënt om tekenen van roodheid of gevoeligheid te verminderen. Werkt antioxiderend sterk kalmerend.
  • Groene Thee Extract: Een krachtige antioxidant en werkt sterk kalmerend op de huid. Heeft overtuigend bewijs dat het vele voordelen heeft voor de huid, waaronder de werking tegen huidveroudering.
  • Salicylzuur / BHA: Vooral een exfoliant die dode huidcellen verwijdert van het huidoppervlak én binnenin de porie. Ideaal in de strijd tegen puistjes en mee-eters. Werkt ook sterk kalmerend.

 

Gebruik & Conclusie

Paula's Choice Calm 1% BHA Exfoliant

Omdat ik al heel lang geen BHA exfoliant meer had gebruikt, heb ik de exfoliant zoals hierboven beschreven rustig opgebouwd. Al had ik het gevoel dat dit eigenlijk niet nodig was, mijn huid reageerde vanaf het allereerste gebruik heel erg goed op deze lotion. Ik heb de exfoliant opgemaakt en ongeveer 3 avonden per week gebruikt. Ik heb geen heel onzuivere huid en reinig deze elke avond goed en grondig. Dus meer vond ik zelf niet nodig. Dit is natuurlijk voor iedere huid anders dus ik raad je aan even met de frequentie te experimenteren.

Na gebruik smeer ik mijn huid goed in met een serum én een nachtcrème. De volgende ochtend ziet mijn huid er stralend, helder en heel schoon en fris uit. Wat mij betreft doet deze exfoliant wat hij belooft en is het een mooi product voor een niet al te hoge prijs.

 

De Paula’s Choice Calm 1% BHA Exfoliant is via deze link online te bestellen in de officiele webshop voor € 32,00. Er is ook een mini variant (welke ik heb) te koop voor € 12,00.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *