Paula’s Choice Calm Nourishing Gel Gezichtsreiniger

Paula's Choice Calm Nourishing Gel Gezichtsreiniger Review

Wilma en ik hebben de laatste maanden allebei voor het eerst kennis gemaakt met de immens populaire producten van Paula’s Choice. Zo reviewde Wilma een tijdje terug de bekende Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant (klik hier voor haar review). Voor mijn gevoelige huid koos ik voor de ‘Calm’ productlijn. Vandaag vertel ik je meer over de eerste stap van mijn Paula’s Choice skincare routine, de Paula’s Choice Calm Nourishing Gel gezichtsreiniger.

Klik hier om meer reviews van Paula’s Choice producten te lezen.

 

Over de Paula’s Choice Calm Nourishing Gel Gezichtsreiniger

Paula's Choice Calm Nourishing Gel Gezichtsreiniger Review

Geschikt voor:

  • Huidtype: Gecombineerde huid, Vette huid
  • Huidprobleem: Roodheid , Rosacea-gevoelig , Gevoelige huid

 

De Paula’s Choice Calm Nourishing Gel gezichtsreiniger is geschikt voor de rosacea-gevoelige huid. De reiniger kalmeert de rode huid en laat deze schoon en fris aanvoelen. De reiniger is zoals hierboven al genoemd geschikt voor de normale tot vette huid. De huid wordt op milde, maar effectieve, wijze gereinigd van make-up en overtollig vet. Tegelijkertijd brengt de gel reiniger rode, geïrriteerde huid tot rust. De reiniger is ook geschikt voor een hele gevoelige huid.

 

De belangrijkste ingrediënten

Paula's Choice Calm Nourishing Gel Gezichtsreiniger Review

  • Allantoïne: Komt van nature voor in het lichaam. Het is een bijproduct van urinezuur en wordt beschouwd als een doeltreffend, kalmerend en huidherstellend ingrediënt.
  • Aloë Vera: Plantenextract met huidverzachtende eigenschappen. Werkt hydraterend en als antioxidant.
  • Glycerine: Huidherstellend ingrediënt dat van nature voorkomt in de huid. Het beschermt de huid tegen uitdroging en helpt een gezonde uitstraling te behouden.

 

Gebruik & ConclusiePaula's Choice Calm Nourishing Gel Gezichtsreiniger Review

Volg jij ons al op Instagram?

Ik heb deze cleanser nu sinds januari in gebruik en ik wil graag beginnen met opmerken dat ik misschien de verkeerde van de twee heb besteld. De Calm Cleanser van Paula’s Choice bestaat voor de gecombineerde tot vette huid (dat is deze) en voor de normale tot droge huid. Achteraf gezien denk ik dat ik beter af was geweest met de variant voor de normale tot droge huid. Omdat mijn huid altijd vrij droog is. Maar dat is een foutje van mijn kant. Dit doet niks af aan of het product wel / niet goed is. Ik wil er alleen even mee benadrukken dat het zo enorm belangrijk is om producten te kopen die bij jouw huidtype passen!

Omdat ik dus waarschijnlijk de verkeerde cleanser heb besteld voor mijn huidtype, gebruik ik deze cleanser niet elke dag. Ik heb hem wel een tijdje elke dag gebruikt, maar merkte dat mijn huid dan trekkerig gaat aanvoelen. Dit heeft dus, nogmaals, niks te maken met de ‘goedheid’ van dit product, maar met een verkeerde productkeuze. De cleanser is namelijk wel heel zacht voor mijn huid en kalmeert de roodheid op mijn wangen. Ik heb zoals jullie weten last van lichte rosacea op de wangen en die lijkt positief te reageren op de cleanser. In de zin van dat het minder rood wordt en er minder ontstekingen te zien zijn. De textuur van de reiniger voelt erg fijn aan en mijn huid voelt schoon en fris na gebruik.

De cleanser irriteert mijn extreem gevoelige huid dus niet en maakt deze goed schoon. De reiniger kan ook gebruikt worden om oogmake-up te verwijderen en ook dat gaat prima. Zonder mijn ogen te irriteren. Het is een fijne no-nonsense reiniger, geschikt voor de gecombineerde tot vette huid. Heb je net als ik eerder een normale tot droog huidtype, dan raad ik de Calm Nourishing Cream gezichtsreiniger aan.

 

De Paula’s Choice Calm Nourishing Gel Gezichtsreiniger kun je via deze link online bestellen op de officiële website voor € 24,00. Er bestaat ook een mini variant om eerst te proberen voor € 5,00.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *