fbpx

Purasana Clean & Green Vitamin B12 en Menopause Comfort (duo review)

Purasana Clean & Green Vitamin B12 en Menopause Comfort (duo review)

Voedingssupplementen zijn een mooie aanvulling op je dagelijkse voeding. Voedingssupplementen hebben dezelfde werking als vitamines en mineralen die van nature (in een lagere dosis) in eten zitten. Maar onze voeding bevat lang niet alle vitaminen en mineralen die we op een dag nodig hebben. Zeker niet meer nu er steeds meer ”kant en klaar uit een pakje” komt. Daar komt nog bij dat de voedingsstoffen in pillen / capsules sneller opgenomen door het lichaam dan de voedingsstoffen in eten. Het is dus zeker aan te raden om je eens te verdiepen in voedingssupplementen! Ik en Wilma slikken al jaren verschillende soorten voedingssupplementen om onze dagelijkse voeding aan te vullen en ons lichaam te ondersteunen. Vandaag reviewen we de Purasana Clean & Green Vitamin B12 en Menopause Comfort.

Over de Purasana Clean & Green lijn

Purasana Clean & Green Vitamin B12 en Menopause Comfort (duo review)

Purasana (eerst Biovita) is al van oudsher een bekende biologische leverancier van gezondheidsproducten. Het bedrijf is opgericht door Raf De Jonckheere die het merk creëerde vanuit zijn persoonlijke passie en interesse in natuurlijke en biologische producten. De producten van Purasana zijn erop gericht om mensen mooier, gezonder en energieker te maken. De Clean & Green lijn is de nieuwste lijn van het merk. Alle supplementen van deze lijn zijn plantaardig, natuurlijk en gemaakt van biologische grondstoffen. Concreet houdt dat in dat de voedingssupplementen vrij zijn van:

  • Gelatine
  • Glansstoffen
  • Conserveermiddelen
  • Siliciumdioxide (ook wel bekend als silica, SiO₂)
  • Gluten
  • Lactose
  • Soja

De voedingssupplementen zijn hierdoor dan ook volledig vegan!

Ecologische verpakkingen

Purasana Clean & Green Vitamin B12 en Menopause Comfort (duo review)

Volg jij ons al op Instagram?

Wij willen graag beginnen met het uitlichten van de bijzondere verpakking van de Clean & Green supplementen. Deze is namelijk 100% biologisch afbreekbaar! Jeej, geen plastic! Dat vinden wij persoonlijk een enorm pluspunt. De deksel van de supplementen is gemaakt van Vegemat. Vegemat is een biologisch afbreekbaar materiaal op compleet plantaardige basis. Na 6 maanden is het helemaal gecomposteerd. Verder bestaat de verpakking uit gerecycled karton, is het label gemaakt van ecologisch papier en bedrukt met plantaardige inkt. Wauw, wat ons betreft zet Purasana hiermee de toon voor de gezondheidsmarkt. En we kunnen alleen maar hopen dat meer merken hun producten op deze manier gaat verpakken. Het ziet er fancy uit en het is goed voor het milieu, win-win 🙂 .

Purasana Clean & Grean Vitamin B12 (Eveline)

Purasana Clean & Green Vitamin B12 en Menopause Comfort (duo review)

Ik heb een vrij druk leven. Naast Beautytijd heb ik nog een parttime baan bij een online communicatiebureau en werk ik voor pretecho&zo als social media en SEO manager. Daarnaast heb ik ook nog mijn eigen bedrijf ICY Communications. Needless to say is dat ik regelmatig moe ben. Vitamine B12 draagt bij aan een normale werking van het zenuwstelsel én verminderd vermoeidheid en moeheid. Daarnaast zorgt vitamine B12 ook voor de vorming van rode bloedcellen. Samen met vitamine B6 zorgt vitamine B12 voor de opname van ijzer door het lichaam.

Bijzonder aan deze vitamine B12 is dat hij 100% natuurlijk is. Vitamine B12 vind je voornamelijk in dierlijke producten. Daarom is het vooral voor vegetariërs en veganisten heel erg belangrijk om te letten op de inname van vitamine B12. De vitamine B12 van de Clean & Green lijn is gewonnen uit het extract van chlorella (zoetwateralge) en shiitake (= een eetbare paddenstoel). Dit verklaart dan ook meteen de groene kleur van het supplement. De chlorella is namelijk groen en groeit in grote hoeveelheden in Zuidoost-Azië, waar ze meren een diepgroene kleur geeft.

Ingrediënten

Purasana Clean & Green Vitamin B12 en Menopause Comfort (duo review)

Ik slik deze voedingssupplementen nu drie weken en ik moet zeggen dat ik me goed voel. Ik vind het lastig te beoordelen of ik nu al zo snel effect merk van deze supplementen of dat het ergens anders door komt maar ik voel me energiek. En goed in mijn vel. Daarnaast vind ik het fijn voelen dat als ik dan supplementen slik, ik tenminste weet dat ze 100% biologisch zijn en de verpakking geen milieuleed (heeft) veroorzaakt.

Purasana Clean & Green Menopause Comfort (Wilma)

Purasana Clean & Green Vitamin B12 en Menopause Comfort (duo review)

Veel vrouwen vragen zich af op welke leeftijd de menopauze zal beginnen. Deze begint meestal tussen de 45 en 55 jaar. Er zijn heel veel kenmerken op te noemen van ‘overgangsverschijnselen’.  Bekende verschijnselen zijn o.a. Opvliegers en Stemmingswisselingen.

 Opvliegers

De schatting is dat tussen de 60 en 80 procent van de vrouwen opvliegers krijgen op het moment dat ze in de menopauze zitten. Bij deze opvliegers krijg je een plotseling (gelukkig maar een tijdelijk) gevoel van warmte dat zich verspreidt over het lichaam. Ook kun je ’s nachts last krijgen van opvliegers, dit is beter bekend als nachtelijk zweten.  In Purasana  menopauze comfort zit  Salie-extract.  Dit helpt om overmatig zweten te verminderen.

Stemmingswisselingen

Stemmingswisselingen, prikkelbaarheid of plotseling in tranen uitbarsten, herken je dit?  De gemoedstoestand schiet heen en weer en soms lijkt er geen einde aan te komen.  In Purasana menopauze comfort zit Hop. Dit heeft een rustgevende werking.

Tegen andere veel voorkomende klachten in de menopauze (o.a.  slaapstoornis,  concentratieproblemen, geheugenverlies, pijnlijke gewrichten, vermoeidheid,  haaruitval) zit er in Purasana menopauze comfort als ondersteuning Rode Klaver.   Dit bevat isoflavonen, dit is een natuurlijk oestrogeen.  Tijdens de menopauze neemt oestrogeen af wat kan zorgen voor overgangsverschijnselen.

De werking van Salie-extract, Hop en Rode Klaver op een rijtje:

  • Vermindert overmatig zweten
  • Heeft een rustgevende werking
  • Biedt ondersteuning tijdens de menopauze

Ingrediënten

Purasana Clean & Green Vitamin B12 en Menopause Comfort (duo review)

Ik slik deze menopauze comfort tabletten nu ca. 3 weken (2 tabletten per dag voor een maaltijd).  Ik heb het geluk dat ik geen last heb van opvliegers dus kan over de werking van het Salie-extract helaas niets zeggen.  Wel herken ik de stemmingswisselingen en misschien zijn deze toch echt wel wat afgenomen door het Hop in de menopauze comfort tabletten.  Ook heb ik het idee dat ik beter slaap.  Maar verder heb ik gelukkig heel weinig last van overgangsverschijnselen.   Omdat de menopauze comfort tabletten 100% biologisch zijn wil ik ze echt aan iedere vrouw die last heeft van overgangsverschijnselen aanbevelen.   Alle kleine beetjes helpen, dus waarom zou je het niet proberen? 🙂

De Purasana Clean & Green Vitamin B12 kost € 17,95 per potje en Menopause Comfort kost € 19,95 per potje.

 

 

Deze beauty review bevat gekregen producten.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 27 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *