Rituals Adventskalender Deluxe 2021

Rituals Adventskalender 2021 Review

Ook dit jaar heeft Rituals weer 2 adventskalenders uitgebracht. Wij hebben beide varianten, dus de The Ritual of Advent ‘Deluxe’ en de ‘Exclusive’, gekocht en gaan ze volledig aan je laten zien. In deze blog laten we de ‘Deluxe’ variant zien, ook wel voluit de Rituals The Ritual of Advent – Village genoemd. Dit is de duurdere variant van € 89,90, de ‘Exclusive’ variant kost €59,90. Klik hier om onze andere review van de ‘Exclusive’ ofwel de Rituals The Ritual of Advent – Advent Exclusive te bekijken.

Als je niet wilt weten wat er allemaal in de Rituals Adventskalender Deluxe 2021 zit, zou ik op de terug button klikken en een andere blog gaan lezen 🙂 . Wij hebben de adventskalenders van Rituals van 2019 en 2020 ook gereviewed. Klik op het jaartal om naar de review van die desbetreffende adventskalender te gaan.

Klik hier om meer reviews van Rituals producten te lezen.

 

Het elkaar zetten van de Rituals Adventskalender 2021: The Ritual of Advent Village

Het elkaar zetten van de Rituals Adventskalender 2021: The Ritual of Advent Village

De Deluxe variant moet je net als de luxere variant van de adventskalender van 2020 zelf in elkaar zetten. De huisjes komen zoals je ziet kant en klaar geleverd, maar de lampjes moeten nog onder het sneeuwlandschap geplakt worden. Wij zijn hier ongeveer een halfuurtje mee bezig geweest, sneller dus dan vorig jaar. We hebben de smaak te pakken 😉 . Op de foto linksboven zie je hoe de adventskalender verpakt is en rechtsboven alle huisjes. Linksonder zie je het snoer met de lampjes, wat we rechtsonder via de plattegrond geplakt hebben met de bijgeleverde stickers. Nadat alle lampjes zijn bevestigd, draai je de kalender om en plaats je het juiste huisje in het vakje met het bijbehorende nummer. Een gezellige bezigheid 🙂 .

 

Het Resultaat

Rituals Adventskalender 2021: The Ritual of Advent Village Review

Rituals Adventskalender 2021: The Ritual of Advent Village Review

Volg jij ons al op Instagram?

Tadaaaa! Daar is hij dan. De lampjes kun je eenvoudig aan en uit doen met een schakelaar, zodat ze niet de hele dag branden. Het is weer een super mooie adventskalender, net als die van vorig jaar. Echt uniek, als je het ons vraagt. We kunnen ons ook indenken dat dit fantastisch is voor kleine kinderen, zowel om in elkaar te zetten met papa en / of mama als om elke dag een huisje te mogen uitpakken. Maar voor jezelf of om cadeau te geven is het natuurlijk ook echt een heel mooie adventskalender. Hieronder laten we je zien wat er in elk huisje zit. En berekenen we of de adventskalender van Rituals zijn geld waard is.

 

De inhoud van de Rituals Adventskalender Deluxe 2021

* Spoileralert *

De inhoud van de Rituals Adventskalender 2021

En dan nu de inhoud, waarschijnlijk de grootste reden dat je deze blog leest 😉 . Hierboven zie je alle producten uit de Rituals Adventskalender Deluxe 2021. Het zijn 24 mini’s en volgens Rituals een aantal exclusieve limited editions. We zullen hieronder opsommen wat de inhoud is:

 • Boutique Line Karma – soap bar 25 g
 • Hammam Shampoo 50ml
 • Amsterdam Collection Body Mist 20ml
 • Samurai Ice Shower 70ml
 • Holi Playable Foam 50 ml
 • Jing Sleep Pillow & Body Mist 20 ml
 • Karma Body Shimmer Oil 30ml
 • Serendipity Foaming Shower Gel 50ml for Gift Set
 • Holi Happifying Body Mist 20ml for Gift Set
 • Jing mini fragrance sticks for giftset
 • Ayurveda Hand Lotion
 • Mehr Body Mousse to Oil 30ml
 • Jing Foaming Shower Gel 50ml
 • Ayurveda Scrub Glove for Gift Set 2021
 • Karma Mild Body Scrub Clay 70ml
 • Imperial Rose Advent Mini Candle Private Collection
 • Jade Vine Advent Mini Candle Private Collection
 • Orris Mimosa Advent Mini Candle Private Collection
 • Sweet Jasmine Advent Mini Candle Private Collection
 • Sakura Parfum d’Interieur 50ml
 • Oudh Foaming Shower Gel 50ml
 • Travel Rêve de Hanami 15ml for advent
 • Namaste Anti-Aging Serum 10ml for Advent
 • Sakura Body Cream 100ml

 

Op de Soap Bar van de Karma lijn en de Scrub Glove na zitten er geen ‘exclusieve limited editions’ in de adventskalender. En daarmee bedoel ik dan: geen producten die niet (in full size formaat) via Rituals te krijgen zijn. Maar misschien noemt Rituals iets een ‘exclusieve limited edition’ als dat desbetreffende product nu in het klein in de adventskalender zit en niet in het klein los te koop is? Het is mij niet helemaal duidelijk.

 

 

Is de Rituals Adventskalender Deluxe 2021 het geld echt waard?

De inhoud van de Rituals Adventskalender 2021

Rituals claimt dat er in deze Deluxe adventskalender van € 89,90, producten ter waarde van € 150,- zitten. Dit soort claims geloof ik nooit meteen, dus ik ben even gaan rekenen. Doen we ook nog eens iets met mijn VWO Wiskunde C kennis, haha 😉 .

 • De Rituals adventskalender bevat 24 producten, wat neerkomt op afgerond gemiddeld € 3,75 per product (totaalprijs € 89,90 / 24  producten = € 3,745).
 • Rituals claimt dat de totale echte waarde van de producten in de kalender € 150,- is. Dit zou dus neerkomen op gemiddeld € 6,25 per product (geclaimde waarde producten € 150,00 / 24  producten = € 6,25)

 

Tot zover de gemiddelden. Voor de overzichtelijkheid en mijn echte mede-nerds ben ik even de diepte in gegaan:

Rituals Adventskalender 2021 Review

Volgens mijn berekeningen, zijn de producten als je ze omrekent € 133,80 waard. Hierbij wil ik als kanttekening plaatsen dat de Boutique Line Karma Soap Bar en de Ayurveda Scrub Glove normaliter niet los te koop zijn bij Rituals. Ik heb hiervoor prijzen van een gelijksoortig merk gepakt en daar de waarde op gebaseerd.

Op basis van mijn berekeningen concludeer ik dat de claim van Rituals over deze adventskalender niet waar is. Rituals claimt dat er in deze Deluxe Adventskalender voor € 150,00 aan producten zit. Terwijl je ‘maar’ € 89,90 voor de adventskalender betaalt. Dit klopt dus niet, aangezien de waarde van de producten volgens mijn berekening rond de € 133,80 ligt. Maar toch heb je waar voor je geld in de pure betekenis van die uitdrukking; je betaalt € 89,90 voor de adventskalender waar voor ongeveer € 133,80 aan producten in zit. En daarvoor krijg je wel een heel mooie en bijzondere adventskalender, waar je dus niet extra voor betaalt. Alleen de claim van Rituals over de € 150,00 is dus erg overdreven.

Er zitten geen luxere of exclusievere producten in deze duurdere adventskalender, ten opzichte van de goedkopere Rituals adventskalender. Dit kun je zien door onze review van de goedkopere adventskalender te bekijken. Daarnaast heb ik voor de goedkopere Rituals adventskalender, de Exclusive variant, een gelijksoortige berekening gemaakt. Voor die adventskalender klopte de waarde claim van Rituals opvallend genoeg wél. Klik hier als je die berekening en inhoud van de goedkopere adventskalender wilt bekijken.

 

Conclusie

Rituals Adventskalender 2021 Review

De mini’s van Rituals komen altijd goed van pas om mee te nemen op een weekendje weg of vakantie. Veel producten uit deze adventskalender kenden we al, maar er zitten ook een paar nieuwe tussen! De adventskalender ziet er fantastisch uit en is een plezier om naar te kijken en uit te pakken. We gaan hem weer terug in elkaar zetten en lekker in december aftellen tot Kerstmis met elke dag een cadeautje 🙂 . We vinden de adventskalender, ondanks dat de claim van Rituals over de product waarde van € 150,00 niet klopt, echt wel de moeite waard. Ten eerste omdat je alsnog voor ongeveer € 133,80 aan producten krijgt voor € 89,90. En ten tweede omdat de Kerst Village er super gezellig uit ziet in je woonkamer. Het is echt wel een showpiece die we volgend jaar, als ze hem weer in deze vorm uitbrengen, zeker weer gaan kopen.

 

De Rituals Adventskalender Deluxe 2021 – The Ritual of Advent Village is te koop in Rituals filialen en bij De Bijenkorf (zolang de voorraad strekt) voor € 89,90. Klik op deze link om de Deluxe adventskalender te bestellen. Wij hebben de adventskalender zelf gekocht.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *