Rituals The Ritual of Mehr Body Mousse to Oil Lichaamsolie

Rituals The Ritual of Mehr Body Mousse to Oil Lichaamsolie Review

Vandaag review ik een redelijk nieuw product van Rituals, namelijk het The Ritual of Mehr Body Mousse to Oil Lichaamsolie. Het is alweer een hele tijd geleden dat er een Rituals review op Beautytijd.nl is verschenen. Dit heeft geen specifieke reden. Misschien het feit dat ik Rituals al sinds mijn 13e gebruik en er zoveel meer mooie merken zijn die ik ook allemaal wil proberen. Daarom heb ik minder van Rituals gekocht de afgelopen jaren. Daarnaast is het zo dat ik de laatste tijd heel graag Clean Beauty producten gebruik. En eigenlijk geen fan ben van (veel) parfum in huidverzorgingsproducten en make-up. Al vind ik de geuren van Rituals wel stuk voor stuk heel erg lekker. Een beetje een contradictio interimaire, maar zo voel ik het ook echt wat betreft Rituals producten. Het is de heerlijke geur versus de grote hoeveelheid parfum en veel synthetische ingrediënten.

Klik hier om meer reviews van Rituals producten te lezen.

 

Over de Rituals The Ritual of Mehr Body Mousse to Oil Lichaamsolie

Rituals The Ritual of Mehr Body Mousse to Oil Lichaamsolie Review

Rituals The Ritual of Mehr Body Mousse to Oil Lichaamsolie Review

Volg jij ons al op Instagram?

The Ritual of Mehr bodymousse verandert in een lichaamsolie wanneer je de mousse insmeert. Deze lichaamsolie belooft de huid diep te hydrateren en rijke oliën te bevatten. De geur is niet nieuw in de Rituals-lijn. The Ritual of Mehr heette voorheen The Happy Buddha lijn (de oranje lijn). De producten van The Happy Buddha lijn hebben allemaal een make-over gekregen wat betreft naam en kleur. Ook zijn er dus wat nieuwe producten toegevoegd aan het assortiment van de Mehr lijn. Daar is deze bodymousse tot lichaamsolie er een van.

 

Geur van zoete sinaasappel en cederhout

Geur van zoete sinaasappel en cederhout 

De geur van zoete sinaasappel laat zich omschrijven als een ‘sprankelende kruidige friszoete geur die je energie en een goed humeur stimuleert’. Cederhout zou verzachtend op lichaam en geest. Daarnaast zou de houtachtige geur je meer energie geven.

 

Conclusie

Rituals The Ritual of Mehr Body Mousse to Oil Lichaamsolie Review

Ik heb de The Happy Buddha (oranje) lijn altijd heerlijk gevonden. De geur van de Mehr lijn is exact hetzelfde, dus ik wist al dat ik die heel lekker zou gaan vinden. Ik heb dit product gekocht omdat ik het heel bijzonder en innovatief vind: een bodymousse die verandert in een olie. En dat doet het ook echt. Gaaf! En de geur is inderdaad weer erg lekker. Maar, hier komt de kanttekening. Zoals ik in de intro al vertelde gebruikt Rituals redelijk wat synthetische ingrediënten in hun producten. Om een mousse in een olie te laten veranderen, zijn er (logischerwijs) weer heel wat kunstmatige ingrediënten gebruikt. Dit is niet per sé goed voor de huid. Daarnaast kan ik maar een olie ontdekken op de ingrediënten lijst (Carthamus Tinctorius Seed Oil), terwijl de omschrijving van het product ‘meerdere rijke oliën’ belooft. Verder zie ik wel wat extracten op de lijst staan en staat parfum hoog op de lijst.

Hmm……. wat vind ik hier nou van? Het idee van een bodymousse die in een olie verandert vind ik zoals ik al zei leuk en innovatief. Het ‘smeert’ ook erg lekker. Maar de intense hydratatie blijft bij mij uit. Daarnaast heb ik wat jeuk op mijn armen en scheenbenen na het gebruik van de mousse. Mijn huid lijkt geïrriteerd. Wat ik vaker heb bij producten waar veel synthetische / uitdrogende ingrediënten zoals parfum in zitten. Ook kost de mousse € 12,50 voor 150 ml, wat aan de prijs is gezien het feit dat 150 ml voor een product wat je op je hele lichaam gebruikt zo op is.

Voor mij is dit product een no-go. Jammer, want het idee is leuk en de geur heerlijk. Ik ga maar weer lekker voor een geurstokje van Rituals de volgende keer…..

 

De Rituals The Ritual of Mehr Body Mousse to Oil kost € 12,50 voor 150 ml en is online te bestellen via deze link. Ik heb dit product zelf gekocht.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

1 Reactie

  1. Femke
    20 augustus 2021 / 10:18

    Ik kan dit product alleen maar aanbevelen! Zeer nauwkeurige post over het 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *