fbpx

Rituals The Ritual of Yalda Limited Edition Doucheschuim en Geurkaars

Rituals The Ritual of Yalda

Hiep hoi! Rituals heeft weer een nieuwe limited edition collectie. Dit keer is de winterse collectie gebaseerd op Yalda, een oude Perzische ceremonie. De nieuwe collectie van Rituals heet The Ritual of Yalda en ik review in deze blogpost het doucheschuim (foaming shower gel) en de geurkaars.

Klik hier om meer reviews van Rituals producten te lezen.

Yalda-nacht

Rituals The Ritual of Yalda

Ik vind de verhalen achter de rituelen van Rituals altijd erg mooi en interessant om te lezen. Ik kan me daar dan echt in verdiepen en inleven. Dit geeft de productlijnen van Rituals nét dat beetje extra in mijn ogen. Daarom wil ik jullie eerst wat meer vertellen over het Yalda ritueel. De oude Perzische ceremonie Yalda-nacht, ook wel Chelleh-nacht genoemd (Perzisch: شب یلدا / شب چله) vindt plaats in de langste winternacht. Dit is de kortste dag van het jaar en die valt vaak op 20 of 21 december. De oorsprong van de Yalda ceremonie ligt in het Oude Perzië van ongeveer 1000 jaar geleden. In deze nacht wordt er watermeloen, granaatappel en studentenhaver gegeten en wordt er plezier gemaakt met veel muziek en dans. Daarnaast worden er gedichten van Hafez, een oud Perzische dichter, voorgelezen. Het woord Yalda betekent in het Syrisch letterlijk ‘geboorte’ en Chelleh betekent ‘veertig’, wat slaat op het begin van de eerste 40 dagen van de winter.

Rituals The Ritual of Yalda

Rituals The Ritual of Yalda doucheschuim (foaming shower gel)

Rituals The Ritual of Yalda doucheschuim (foaming shower gel)

Volg jij ons al op Instagram?

Aangezien watermeloen en granaatappel een groot onderdeel zijn van de Yalda-nacht, moge het geen verassing zijn dat de hoofdingrediënten en geuren van de The Ritual of Yalda collectie watermeloen en granaatappel zijn. Granaatappel staat in de oud Perzische cultuur symbool voor de schoonheid van het leven. De geur van granaatappel kan je denk ik het beste omschrijven als een beetje nootachtig. Watermeloen bezit reinigende en hydraterende eigenschappen en is daarnaast ook rijk aan antioxidanten en vitamines. Een combinatie van de twee klinkt mij goed in de oren!

Rituals The Ritual of Yalda doucheschuim (foaming shower gel)

Het doucheschuim heeft weer dezelfde heerlijke formule als we van Rituals gewend zijn. De gel verandert na contact met water in een hydraterend schuim. Ik vind doucheschuim altijd vele malen fijner dan gel of een jelly, dus ik ben weer tevreden met dit nieuwe schuim. De verpakking staat weer prachtig in onze badkamer en ik heb het idee dat dit doucheschuim verkwikkend werkt. Ik vind het een lekker geurtje en voel me energiek na het douchen met dit schuim. Topper voor in de ochtend dus!

Rituals The Ritual of Yalda geurkaars

Rituals The Ritual of Yalda geurkaars

De geurkaarsen van Rituals vind ik echt zo’n luxe product. Ik koop ze zelf niet zo vaak omdat ik ze ten eerste best wel duur vind. En ten tweede ben ik altijd bang dat James er met zijn staart langsloopt en dan vlam vat. De dag dat er iets met die kat gebeurd is echt mijn ergste nachtmerrie dus ik ben wat over beschermend. Anyway, ik had zin om mezelf te verwennen dus kocht ik deze geurkaars bij het doucheschuim. Ik zet hem nu express een beetje hoog weg, zodat James er niet bij kan. De geur verspreid namelijk toch wel. En goed ook. Ons hele appartement geurde heerlijk naar een combinatie van granaatappel en watermeloen. Ik vind het een erg fijne geurcombi voor de winter, aan de ene kant het warme van de granaatappel en aan de andere kant het frisse van de watermeloen.

Conclusie en de rest van de collectie

Rituals The Ritual of Yalda

Omdat ik al zoveel heb kocht ik alleen het doucheschuim en de geurkaars maar de collectie is veel uitgebreider. Zo is er ook een bodycrème, massagekaars (spannend 😉 ) , kruidenthee, keukenset, geurstokjes en een wens box / kit. Met de wens box / kit kun je je eigen wensen ceremonie creëren. Weer zo’n tof en bijzonder product van Rituals. Ze zijn goed bezig de laatste tijd, The Ritual of Holi die ik recentelijk reviewde was ook al zo’n innovatieve en bijzondere lijn. Rituals, ik ben en blijf fan; keep ’em coming!

 

Heb jij deze nieuwe limited edition collectie al gespot?

 

Ik heb het The Ritual of Yalda doucheschuim zelf gekocht voor €8,50 en The Ritual of Yalda geurkaars voor €19,50.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

2 Reacties

 1. Irmgard Donderwinkel
  23 januari 2020 / 21:31

  Hallo. Ik heb een vraagje. hebben jullie de douchegel en bodycream van Yalda nog in voorraad?

  • Eveline
   Auteur
   4 februari 2020 / 09:09

   Hoi hoi, wij zijn een beautyblog, geen Rituals leverancier 🙂 . Ik denk dat je Rituals zelf moet contacteren met deze vraag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *