Rituals Thee Sleep & Warming

Rituals Thee Sleep & Warming Review

In de oosterse wereld is thee al sinds de oudheid enorm populair. Gelukkig is in de westerse wereld de thee al weer een tijdje aan een comeback bezig. Er komen steeds meer thee-bars en de verkoop van vooral groene thee en kruidenthee is enorm hoog. De Rituals theeën zijn gezond voor lichaam en geest en het assortiment bevat groene, zwarte thee en verschillende kruidenvarianten. Wij zijn beiden enorme thee liefhebbers en drinken per dag vele kopjes thee aangepast aan het tijdstip van de dag!  Vandaag nemen wij je mee in ‘The Ritual of Tea’ en reviewen wij de uit de collectie de Sleep en Warming thee!

Klik hier om meer reviews van Rituals producten te lezen.

 

Over The Ritual of Tea

The Ritual of Tea bestaat uit 5 theesoorten die aansluiten bij diverse Rituals lijnen. Elke Rituals thee is speciaal ontwikkeld voor *jouw dosha type met als doel om lichaam en geest in balans te brengen.  Maar natuurlijk kun je ook van alle andere Rituals theeën genieten!

  • Warming Vata Tea (Ayurveda)
  • Sleep Tea (Jing)
  • Smokey Black Tea (Samurai)
  • Refreshing Green Tea (Hammam)
  • Black Tea (nieuw) (Serendipity)

*Op de Rituals website kun je de jouw dosha type test doen.  Eveline en ik hebben dit gedaan en wij zijn respectievelijk een Pitta en Vata type; laten we het erop houden dat het voor ongeveer 75% klopt 😉

 

Rituals Sleep – Lavendel & Valeriaan

Rituals Sleep - Lavendel & Valeriaan Review

 Volg jij ons al op Instagram?

Wilma; ik drink overdag graag groene thee,  dit soort thee wordt beschouwd als een superfood dankzij de overvloed aan antioxidanten die het bevat. In oosterse geneeswijze staat het drinken van groene thee bekend als een manier om het lichaam te reinigen en de geest scherp te houden. Groene thee drink je dus beter niet voor het slapen gaan!  Ik kies er dan voor om een kruidenthee drinken, zoals bijv. de Rituals Sleep.

De hoofdingrediënten van de Rituals Sleep thee:

LAVENDEL

De kalmerende geur van lavendel heeft een rustgevende en ontspannende werking voordat je gaat slapen.

VALERIAAN

Valeriaanwortel komt oorspronkelijk uit Europa en Azië. De plant heeft een kenmerkende, intense geur en een herkenbare kruidig-zoete smaak.

(Lemongrass, Chamomile, Melissa, Liquorice Root, Cinnamon, Lavender Flowers (5%), Valerian Root (1.5%))

 

Conclusie

Rituals Sleep - Lavendel & Valeriaan Review

Ik drink echt de hele dag door thee, dat begint al ’s morgens bij het opstaan. Als ik thuis werk vaak wel ieder uur een kopje thee, variërend van allerlei soorten groene thee, maar tegenwoordig ook regelmatig kruidenthee.  Vroeger dronk ik veel zwarte thee, maar dit doe ik eigenlijk nog zelden. Met uitzondering van de Rituals Warming Tea die echt heerlijk is (lees verder hieronder).  Koffie is niet aan mij besteed….  ‘S avonds voor het slapen (ongeveer een uurtje van te voren) drink ik  als laatste een Rituals Sleep Tea met Lavendel en Valeriaan. De smaak is  zacht en niet te kruidig en de geur werkt rustgevend. Het maakt mijn drukke hoofd rustig en laat mij sneller in slaap vallen. Ik merk echt het verschil als ik het niet drink voor het slapen gaan, want dan maalt mijn geest nog een tijdje door.  Ik kan deze Sleep thee dus van harte aanbevelen.

 

Dosha Type Vata (Wilma)

Het Vata type is creatief en flexibel; een impulsieve persoonlijkheid en erg energiek, grappig en levendig. Je geest is snel afgeleid en hyperactief en springt van het ene onderwerp naar het volgende. Je leert snel, maar vergeet net zo gemakkelijk. Geestelijk ben je snel verveeld; je houdt van verandering en afwisseling. Je bent vrolijk, creatief en vitaal. Als je evenwicht echter verstoord, kan dit angst en zorgen met zich meebrengen.

 

Rituals Thee Warming – Kaneel & Gember

Rituals Thee Warming - Kaneel & Gember Review

Eveline: met de herfst/winter in aantocht vind ik het heerlijk om mezelf ‘van binnenuit te verwarmen’ met de Rituals Warming thee met kaneel en gember. Het is ook een ideale thee om ’s avonds te drinken, omdat het geen cafeïne bevat. En dus de slaap niet beïnvloedt.

De hoofdingrediënten van de Rituals Warming thee:

KANEEL

Een specerij dat in het oude Egypte werd gebruikt vanwege de unieke smaak en de geneeskrachtige eigenschappen. Kaneel wordt nog altijd in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt om de yang-energie van het lichaam een boost te geven. Het is rijk aan antioxidanten en staat bekend om de ontstekingsremmende eigenschappen. Kaneel staat symbool voor stabiliteit en verzachtende warmte.

GEMBER

Oosterse geneeswijzen prijzen gember om de verwarmende eigenschappen en stimulerende werking op de bloedcirculatie. Volgens de Chinese cultuur zit gember vol Yang-energie die het lichaam verwarmt.

(Cinnamon, Ginger, Cloves, Cardamom Seeds, Black Pepper)

 

Dosha Type Pitta (Eveline)

Het Pitta Type heeft een scherpe geest en je kunt je goed concentreren. Je hebt een gezonde eetlust en raakt geïrriteerd als je trek krijgt; je kunt geen maaltijd overslaan. Gepassioneerd en enthousiast, stabiel en erg betrouwbaar. Meestal vind je studeren leuk en je houdt niet van hitte. Als je goed in evenwicht bent, ben je slim en een goede leider. Bij een verstoord evenwicht kun je juist overheersend, agressief en veeleisend zijn.

 

Conclusie

Rituals Thee Warming - Kaneel & Gember Review

Ik ben groot fan de Rituals Ayurveda lijn,  die staat voor innerlijke harmonie, dus niet verwonderlijk dat mijn eerste keuze van een Rituals thee op de Warming Tea is gevallen. Deze thee sluit aan op waar de Ayurveda lijn voor staat. Met deze thee geniet ik heerlijk van de smaak van Kaneel en Gember en met mijn handen rond de warme mok is het echt een rustgever.  In de beschrijving staat dat je de thee 6 minuten moet laten trekken voor een natuurlijk smaakontwikkeling, maar ik vind iets korter ook helemaal goed smaken. Afhankelijk van de grote van mijn theekop, kan ik er wel 2x een heerlijk warmte-gevend kopje thee uithalen. Er zitten 25 pyramide theezakjes in de stijlvolle verpakking, die erg leuk op mijn aanrecht staat. Als je van een kruidige thee houdt met kaneel, gember en cardemom en wat zwarte peper dan is de Rituals Warming Tea een aanrader.

“The Ritual of Tea collectie is niet alleen goed voor jouw gezondheid, maar ook voor het milieu. Alle theesoorten hebben een biologisch keurmerk en de theezakjes zijn afbreekbraak. Zelfs de verpakking is gemaakt van papier dat van duurzaam beheerde bossen komt. Dit is een van de manieren waarop Rituals probeert bij te dragen aan het milieu”.

 

Rituals Tea Sleep of Warming kost € 6,50/25 zakjes per verpakking en is verkrijgbaar in de Rituals winkels of De Bijenkorf. Wij hebben deze heerlijke thee zelf gekocht.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *