Shu Uemura Essence Absolue Overnight Serum

Shu Uemura Essence Absolue Overnight Serum Review

Shu Uemura Essence Absolue Overnight Serum geeft je haar 8 uur lang verzorging en voeding op basis van rode Camelia. ‘Overnight’ het woord zegt het al; tijdens je slaap dus!  Het serum heeft een lichtgewicht textuur en laat geen vettige laagje achter in je haar. Dit heb ik getest en wil vooraf al zeggen dat ik superblij ben met het resultaat 😊!

 

Over het merk Shu Uemura

De heer Uemura Shu  geboren in Tokio in 1928  was in zijn tienerjaren ernstig ziek. Tijdens de periode dat hij op bed lag raakte hij geïnteresseerd in haarstyling en make-up. Hij schreef zich in aan de Tokyo Beauty Academy en was in de klas van 130 leerlingen de enige mannelijke student. Eind jaren vijftig verliet hij Japan om in Hollywood proberen door te breken als film-en televisie make-up artist.

Toen Uemura Shu in 1964 terugkeerde naar Japan opende hij de make-school Shu Uemura.  Hier kregen de studenten onderwijs in de make-up technieken die hij in Hollywoord leerde. In 1983 veranderde hij officieel de naam van zijn bedrijf in Shu Uemura Cosmetics.

Altijd zoekende naar vernieuwingen in breidde Uemura Shu zijn schoonheidsexpertise uit door in 2007 Shu Uemura Art Of Hair uit te brengen. Het doel van de haarverzorgingsproducten was om de kunst van het kappersvak te benadrukken als een verlengstuk van de schoonheid van de vrouw.  Dit was het laatste wat van zijn handen kwam, want Uemura Shu overleed in december 2007

Passie en gevoeligheid vormt de unieke wereld van Shu Uemura! De perfecte balans van Shu  Uemura Art of Hair wordt samengebracht door de kracht van de natuur en wetenschap. Tot op de dag van vandaag is Shu Uemura wereldwijd een toonaangevend bedrijf!

 

Over het Shu Uemura Essence Absolue Overnight Serum

Shu Uemura Essence Absolue Overnight Serum Review

 Volg jij ons al op Instagram?

Het Shu Uemura Essence Absolue Overnight Serum is een voedend (nacht) serum en zorgt ervoor ervoor dat (zeer) droog haar verzacht wordt. Het serum zorgt voor glans in het haar en maakt het stylen van het haar gemakkelijker. Als je last hebt van droog haar en/of droge haarpunten dan is het Absolue Overnight Serum zeker het proberen waard. En ik spreek inmiddels uit ‘ervaring’ 🙂 De basis van dit luxe serum is Japanse roos olie (Camelia), beter bekend als Tsubaki olie.

De Shu Uemura Essence lijn maakt gebruik van camelia bloemzaden die uit Toshima komen, dit is een eiland gelegen in Japan. Hier worden de zaden met de hand geplukt en om ze vervolgens te laten drogen in de zon op lokale boerderijen. Daarnaast wordt de olie al eeuwenlang gebruikt door zijn voedende eigenschap waardoor jouw haar wordt voorzien van een prachtige glans en hydratatie. Zo werd dit 200 jaar geleden al begeerd door de geisha’s.

 

Gebruiksaanwijzing en tips

Shu Uemura Essence Absolue Overnight Serum Review

1e stap: Breng een aantal druppels aan op droog haar voor het slapen gaan.

2e stap: Verdeel een pompje in je handen en breng het Absolue Overnight Serum gelijkmatig aan over je haarpunten (eventueel haarlengte).

3e stap: Laat het even rustig in trekken en drogen door de lucht.

4e stap: Geniet de volgende ochtend van zacht en gevoed haar.

Lees hieronder mijn conclusie, dit is zo’n heerlijke luxe behandeling voor je haar! 

 

Conclusie

Shu Uemura Essence Absolue Overnight Serum Review

Het hebben van gezond haar is van nature niet voor iedereen weggelegd, zeker niet als je haar veel gekleurd en/of gestyld wordt. Ik doe dit allebei met mijn haar met als gevolg dat de vooral de bovenlaag van mijn haar en de haarpunten droog er uit zien en droog aanvoelen. Regelmatig gebruik ik dan ook een haarmasker, maar omdat dit vaak lang moet intrekken neem ik er niet altijd de tijd voor. Met het Shu Uemura Essence Absolue Overnight Serum heb je geen last van de inwerktijd, want dit gebruik je tijdens je slaap!  En als je wilt kun je het elke dag voor het slapen gaan gebruiken.

De eerste keer dat ik dit luxe serum gebruikte heb ik dat ’s nachts gedaan voordat ik de volgende ochtend mijn haar zou gaan wassen.  Ik was een tikkeltje bang dat het serum mijn haar vettig zou maken. Nou, dit is zeer zeker het geval. Je word wakker met superzachte haarlengtes/punten die er weer glanzend uitzien. Zo blij mee!  En dan die heerlijke geur, alleen daarom zou ik het zeker al ieder nacht gebruiken. Ik vind dit echt een enorm fijn product wat ik van harte kan aanbevelen!

 

Het Shu Uemura Essence Absolue Overnight Serum kost € 46,00 (100ml) en is online te bestellen bij Salontopper via deze link.

 

Deze review bevat een gekregen product.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *