Skinnies Conquer Zonnegel SPF50+ & Zonnegel SPF 30 (duo review)

Skinnies Conquer Zonnegel SPF50+ & Zonnegel SPF 30 (duo review)

Het verhaal van Skinnies begint in 2010! Skinnies is ontwikkeld in Nieuw-Zeeland door Martha en Olly van Arts omdat ze het probleem van normale witte zonnebescherming, die je eindeloos moet smeren, wilden oplossen. Ze wilden iets dat beter was voor henzelf en veiliger voor hun kinderen… En zo werd Skinnies geboren!  Skinnies heeft als eerste een zonnebescherming in gel-vorm ontwikkelt die niet op waterbasis is gemaakt! Wij zijn heel nieuwsgierig naar wat hiervan de voordelen voor de huid zijn. Elke tube Skinnies gaat tot wel 5x langer mee dan een reguliere zonnebrandcrème. Wij gaan vandaag twee Skinnies watervrije zonnebrandproducten reviewen, lezen jullie mee?

Over Skinnies

Skinnies Conquer Zonnegel SPF50+ & Zonnegel SPF 30 (duo review)

Volg jij ons al op Instagram?

”Skinnies streeft naar duurzaamheid: elk jaar bespaart Skinnies meer dan 10.000 liter water. De verpakking van de tubes zijn gemaakt op basis van suikerriet (in plaats van plastic) en alle formules zijn vegan en cruelty free! Een Eco Zonnebescherming Revolutie!”

“De Magie in de Tube”   Skinnies’ Organogel vormt een dun, transparant laagje op de huid die de UV bescherming op z’n plek houdt. In tegenstelling tot zonnebescherming op waterbasis, is er geen sprake van verdamping of in- en uitdroging, waardoor Skinnies actiever en effectiever is. Dit betekent dat de Skinnies zonnegel op de huid blijft liggen als een beschermend laagje met breedspectrum UV bescherming.  Dit in tegenstelling tot een normale dunne zonnebescherming (emulsie) wat de dermale laag van je huid binnendringt en zo wordt geabsorbeerd door de huid wat ten koste gaat van de UV bescherming. Een dikke volle zonnebescherming bevat zink en moet in grote hoeveelheden worden aangebracht voor een volledige UV-bescherming, met als gevolg een witte waas en onprettig gevoel op de huid. Skinnies zonnebescherming is een waterloze gel die geconcentreerder is en je langer van de zon laat genieten.  Je gebruikt dus minder product maar kan langer in de zon blijven, tijd om het uit te proberen 🙂

Skinnies Conquer Zonnegel SPF50+

Over

Skinnies Conquer Zonnegel SPF50+ Review

Skinnies Conquer Zonnegel met SPF50+ is een ‘sport zonnegel’ die niet in de ogen prikt. De langhoudende SPF50+ gel is perfect voor de outdoor avonturier en liefhebbers van de zee. Waterproof, zweetproof en super longlasting voor 4 uur. Wat een beloftes, hiermee overwin je de zonnekracht wel! Gemaakt met natuurlijke Manuka olie uit Nieuw-Zeeland die de huid voedt.

De voordelen van Skinnies Conquer Zonnegel met SPF50+ op een rijtje:

 • geen water toegevoegd
 • zuinig in gebruik
 • geeft geen witte waas
 • 4 uur waterproof !!!
 • geschikt voor alle huidtypen (gezicht en lichaam)
 • bevat geen parabenen, conserveringsmiddelen, parfum en alcohol
 • vegan

Conclusie

Eveline: Ik ben geen echte outdoor avonturier, al ben ik wel heel graag buiten! Ik wandel veel en als de zon een beetje schijnt verbrand ik eigenlijk al. Dus deze Conquer Zonnegel met SPF50 is ideaal voor mij,  4 uur lang zonnebescherming…. het klinkt erg fijn.  Verder zwem ik ook graag en badder ik graag lang in het zwembad of de zee. Of heerlijk varen op de boot van mijn schoonouders.  Dat kan nu allemaal zonder dat ik me panisch ieder uur hoef in te smeren. Want deze zonnegel maakt de belofte van een langere bescherming helemaal waar. Ik vind de Skinnies Conquer Zonnegel met SPF50 erg prettig, omdat het enorm zuinig is in gebruik. Maar dan ook écht enorm zuinig. Het is een fijne zonnebrand voor het gezicht die lekker ruikt. Daarnaast zorgt de toegevoegde manuka olie ervoor dat mijn huid goed gehydrateerd wordt. De tube SPF50+ is verkrijgbaar in 2 maten:

 

De groot formaat Skinnies Conquer Zonnegel SPF50+ (100 ml) kost € 44,95 bij de Douglas. En het kleine formaat kost € 25,95.

 

Skinnies  Zonnegel SPF 30

Over

Skinnies  Zonnegel SPF 30 Review

Skinnies Zonnegel met  SPF30 is bedoeld voor dagelijks gebruik. Het is een transparante, gemakkelijk aan te brengen gel met directe UVA/UVB bescherming. Bevat geen water waardoor een klein bolletje al voldoende is voor het gezicht (vergeet je oren niet) en hals.  Er blijft geen witte waas achter en voelt niet vet aan.

De voordelen van Skinnies Zonnegel met SPF30 op een rijtje:

 • geen water toegevoegd
 • zuinig in gebruik
 • geeft geen witte waas
 • niet vet
 • 80 minuten waterproof
 • geschikt voor alle huidtypen (gezicht en lichaam)
 • bevat geen parabenen, conserveringsmiddelen, parfum en alcohol
 • vegan

Conclusie

Wilma: Als eerste vind ik het heel fijn dat de zonnegel in 2 minuten in je huid is getrokken en dan volledige zonnebescherming biedt. De textuur is niet doorzichtig en vloeibaar (zoals ik altijd denk bij een gel) maar komt in vaste vorm uit de tube. De grootte van een erwtje is echt genoeg om je gezicht en nek mee in te smeren. Je bent geneigd om meer te pakken maar dit echt niet nodig! Als tweede vind ik het prettig dat je Skinnies Zonnegel met SPF30 dagelijks kunt gebruiken (onder je make-up) want het is totaal niet vet. En als derde wil ik opmerken dat deze Skinnies Zonnegel superfijn en superzuinig smeert, goed aanvoelt en als belangrijkste goed beschermt tegen zonnebrand. De tube SPF30 is via deze link verkrijgbaar in 4 maten.

 • 35 ml,  kost € 17,95
 • 100 ml,  kost € 34,95
 • 200 ml, kost € 59,95

 

Skinnies is verkrijgbaar bij geselecteerde parfurmeriën en op Douglas.nl & Bol.com.

 

Deze review bevat gekregen producten.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *