Sol de Janeiro Bum Bum Cream Bodycrème

Sol de Janeiro Bum Bum Cream Bodycrème Review

Sol de Janeiro is voor mij denk ik dé bodycare ontdekking van 2020. Het van oorsprong Braziliaanse merk verkoopt heerlijke haar- en lichaamsverzorging met een nootachtige, zoete geur. Sol de Janeiro wordt in Nederland exclusief verkocht bij Douglas. Vandaag review ik mijn lievelingsproduct van het merk, namelijk de Sol de Janeiro Bum Bum Cream.

Over de Sol de Janeiro Bum Bum Cream

Sol de Janeiro Bum Bum Cream Bodycrème Review

Volg jij ons al op Instagram?

De Bum Bum Cream wordt ook wel ‘het ultieme Braziliaanse schoonheidsgeheim’ genoemd. De bodycrème helpt de huid zichtbaar gladder en strakker te maken dankzij krachtig, cafeïnerijk Guaraná-extract. De snel absorberende Cupuaçu-boter en essentiële vetzuren zorgen voor diepe hydratatie en penetratie in de huid.

De crème bevat ingrediënten die boordevol antioxidanten zitten zoals Guaraná-extract en Açaí-olie. Deze ingrediënten helpen milieuschade op je huid te voorkomen. Daarnaast is de crème ook verrijkt met paranotenolie, het meest seleniumrijke voedsel ter wereld, om het natuurlijke vermogen van de huid om zichzelf te beschermen te ondersteunen en tegelijkertijd de glans van een gezond ogende huid te geven.

De Bum Bum Cream is geparfumeerd met de bekende Sol de Janeiro Cheirosa ’62-geur met tonen van pistache, gezouten karamel en vanille.

Gebruik & Conclusie

Sol de Janeiro Bum Bum Cream Bodycrème Review

Ik stuitte een tijdje terug per toeval op het merk Sol de Janeiro op de Douglas website. Zoals een beautyblogger betaamd houd ik altijd de ‘nieuwe lanceringen’ in de gaten en toen zag ik er een product van dit merk tussen staan. Een Google sessie later zat de Sol de Janeiro Bum Bum Cream in mijn winkelmandje. En sindsdien heb ik er nog 3 besteld. Het is, anders dan de titel doet vermoeden en anders dan Niels ‘subtiel’ opmerkte, niet alleen een crème voor je kont. Maar gewoon een crème voor je hele lichaam.

De geur

Laat ik beginnen met de geur. Die is unreal. Unreal heerlijk. Ik vind het een van de lekkerste geuren die ik ooit heb geroken. Als Rituals fan vind ik lekkere geuren heel belangrijk en voor mij wint de Cheirosa ’62 met vlag en wimpel van iedere Rituals geur. Het is echt zó verslavend lekker. Ik heb na het ruiken van de Bum Bum cream meteen dezelfde dag nog de bijpassende bodymist en parfum besteld.

Trekt heel snel in

Een ander punt, eigenlijk nog belangrijk dan de geur, is dat ik de crème heel erg fijn vind. Rituals bodycrèmes zijn mijn grootste referentiekader want die gebruikte ik hiervoor altijd. De Sol de Janeiro Bum Bum Cream trekt ten eerste heel veel sneller in dan alle Rituals crèmes. Je kunt jezelf eigenlijk zo goed als meteen aankleden na het insmeren met deze crème. Terwijl de voeding heel intens is, en dat is wat je wilt. Ik weet dat dat bij de bodycrèmes van Rituals en bijvoorbeeld The Body Shop niet het geval is. Dan sta je nog tijden te wachten (en te koukleumen) tot het eindelijk ingetrokken is en je jezelf kunt aankleden.

Mooie ingrediënten

Eigenlijk is voor mij het enige minpuntje aan deze crème de prijs. Want die ligt fors hoger dan bijvoorbeeld een bodycrème van Rituals of The Body Shop. Maar wat mij betreft is de Bum Bum cream zijn prijs dubbel en dwars, breed en lang, hoog en laag waard. Buiten de heerlijke geur en het feit dat hij heel snel intrekt en heel voedend is, bevat deze crème een aantal heel erg mooie (huidverbeterende) ingrediënten. Die ik hierboven in het ‘over’ stukje al heb uitgelegd.

 

De combinatie van al deze pluspunten maakt de Bum Bum cream mijn nieuwe go-to bodycrème. Die ik meteen opnieuw bestel als er een pot op is.

 

De Sol de Janeiro Bum Bum Cream is in Nederland (online) te koop bij Douglas. Via deze link kun je de Bum Bum cream online bestellen voor € 17,86 (75 ml) of € 42,03 (240 ml). Ik heb de crème zelf gekocht.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

4 Reacties

 1. Kim
  16 januari 2021 / 19:05

  Wat een leuke blog , gr. Kim

  • Eveline
   Auteur
   17 januari 2021 / 11:43

   Wat lief, dankjewel Kim 🙂 !

 2. Leila van La Rose Beautyblog
  21 januari 2021 / 01:15

  Wat een leuke blog met gedetailleerde fijne reviews. Super fijn om te lezen!

  • Eveline
   Auteur
   21 januari 2021 / 11:30

   Dankjewel voor je lieve compliment Leila 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *