Spannend: naar de kapper voor een nieuw kapsel

KIKO Milano Sparkling Holiday Metallic Eyeshadow La Vie En Gold

Naar de kapper gaan is voor mij een vrij zenuwslopende gebeurtenis. Ik zal je later in deze blog post vertellen hoe dat zo is gekomen. Ik heb op zich genoeg haar volgens de kapper, het is alleen erg dun. Omdat ik het ook regelmatig stijl met een stijltang en te lang blijf rondlopen zonder naar de kapper te gaan oogde mijn punten ontzettend dood en droog. Zoals je goed ziet op de foto hierboven.

Een nieuw kapsel

Spannend: naar de kapper voor een nieuw kapsel

Volg jij ons al op Instagram?

Zoals je ziet op de twee foto’s hierboven heb ik gekozen voor een wat korter kapsel. Mijn haar is op een lengte geknipt, zonder laagjes. Alleen de pluk haar aan de rechterkant (mijn rechterkant op de foto) is iets korter. Ik moest voor dit nieuwe kapsel wel echt een knop omzetten in mijn hoofd. Omdat ik al zolang als ik me kan herinneren droom van lang haar, tot over mijn borsten. Maar, zoals ik al zei, het was gewoon erg dun en dood aan de onderkant. Waardoor mijn haar er niet meer zo mooi uitzag. Toen ik mezelf in een spiegel van de achterkant zag schrok ik ervan hoe dood het was. Daarom besloot ik om, heel impulsief voor mijn doen, de kapper te bellen en meteen een afspraak te maken voor een nieuw kapsel.

Angst voor de kapper

Spannend: naar de kapper voor een nieuw kapsel

Toen ik nog heel jong was, ongeveer 13 jaar, besloot ik om voor het eerst een wat ”volwassener” kapsel te nemen. ”Een nieuw kapsel voor bij mijn nieuwe persoonlijkheid”. Zoiets had ik in mijn hoofd. Ik weet het nog zó goed; ik zat in de kappersstoel en liet een foto van Paris Hilton zien. Paris had toentertijd een heel erg brede, stijle lok die half voor haar gezicht hing. Dat wilde ik ook. De kapster keek totaal niet naar de vorm van mijn gezicht. En had mij achteraf moeten informeren dat een dergelijke lok met mijn relatief korte voorhoofd en golvende haar geen succes zou worden. Dat heeft ze niet gedaan. Daarnaast knipte ze in plaats van een schuine lok, een rechte pony. Want dat dacht ze op het plaatje gezien te hebben. Grootste. Nachtmerrie. Ooit. En dus zat ik een flinke tijd vast aan een pony, die ik elke dag moest stijlen en koortsachtig recht probeerde te houden. Ook had ze mijn haar gesneden, wat ervoor zorgde dat het alle kanten opsprong.

Na deze ervaring ben ik 9 jaar niet naar de kapper geweest. Mijn moeder heeft het in de tussentijd bijgehouden.

Lange boblijn

Spannend: naar de kapper voor een nieuw kapsel

Spannend: naar de kapper voor een nieuw kapsel

Zoals jullie zien heb ik nu eigenlijk een soort van ”lange boblijn”. En ik ben er heel erg blij mee. Mijn haar ziet er een stuk gezonder en voller uit. Omdat ik nog steeds droom van lang haar, ben ik weer begonnen met het slikken van de SugarBear Hair haarvitamines. In een aparte blog post zal ik jullie op de hoogte houden van de resultaten van de blauwe beertjes. En als het niet lang groeit uit zichzelf, ga ik proberen dat te accepteren. Je kunt immers niet altijd hebben wat je wilt.

 

Tot de volgende!

 

Eveline

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *