Squalan Body Oil

Squalan Body Oil Review

Dat ik met mijn droge huid fan ben van olie producten is inmiddels geen nieuws meer. Ik houd van olie reinigers, olie serums, olie douche producten en olie lichaamsproducten. Ook hou ik van de Clean Beauty movement, alles wat je op je huid smeert komt tenslotte ook in je lichaam terecht. Dan is het wel zo fijn dat de ingrediënten natuurlijk en zo puur mogelijk zijn. Vandaag vertel ik jullie meer over de Squalan Body Oil.

Klik hier om meer reviews van Squalan producten te lezen.

 

Over de Squalan Body Oil

Squalan Body Oil Review

Volg jij ons al op Instagram?

De Squalan Body Oil is geschikt voor elk huidtype (dus ook de gevoelige huid) en voor iedereen. Vrouwen, mannen en kinderen kunnen de olie allemaal veilig gebruiken. Het wordt geadviseerd om de olie in de ochtend en / of avond aan te brengen over je hele lichaam. De olie kan zowel op een vochtige als op een droge huid aangebracht worden.

Zoals alle producten van Squalan is de Body Oil 100% plantaardig (en dus vegan) en herstelt de olie de huid door terug te geven wat er van nature al in zat. Dit bereikt Squalan door alleen maar ingrediënten toe te voegen die identiek zijn aan huideigen stof. Hierdoor wordt de olie sneller opgenomen dan andere oliën die ‘huid vreemde’ ingrediënten bevatten. De olie sluit de huid dus ook niet af, waardoor de huid vrij kan blijven ademen. De olie verzacht rimpels en lijntjes en biedt de huid comfort door jeuk en pijn te verzachten. Omdat de olie de huid intens hydrateert is het ook een heerlijk product om als after sun te gebruiken.

 

Slechts 4 pure ingrediënten

Squalan Body Oil

De lichaamsolie van Squalan zit vol met anti-oxidanten, onverzadigde vetzuren en vitamine E. De Body Oil bestaat maar uit slechts 4 pure ingrediënten:

  • Squalaan herstelt de natuurlijke balans van de huid door terug te geven wat er van nature in hoort. Een droge huid wordt minder droog, een vette huid minder vet en een mooie huid krijgt een nog mooiere uitstraling.
  • Druivenpitolie (vitis vinivera) is een antioxidant met antibacteriële werking. In druivenpitolie zit een extreem hoge hoeveelheid meervoudig onverzadigde vetzuren (Omega 6) en vitamine E. Het is een lichte olie met een fijne structuur die gemakkelijk door de huid wordt opgenomen. De olie stimuleert de doorbloeding van de huid waardoor ze haar natuurlijke glans behoudt of terugkrijgt. Druivenpitolie is een uitstekende vervanger van amandelolie bij notenallergie en is zeer geschikt als babymassageolie.
  • Kokosolie (uit de noot van de kokospalm, ofwel cocos nucifera) verzorgt de huid op veel manieren. De olie voedt de huid intensief en brengt de vochtigheid van een droge of vochtarme huid in balans. Ook de gehavende huid heeft baat bij kokosolie: breng de olie na een lichte verbranding of een kneuzing direct aan op de geblesseerde huid. Dit vermindert de zwelling en de roodheid. Kokosolie versterkt het bindweefsel en is een uitstekende massageolie of lippenbalsem.
  • Hibiscuszaadolie (hibiscus sabdariffa) is rijk aan linolzuur en oliezuur (onverzadigde vetzuren) en tocoferol (vitamine E). Vitamine E doet wonderen voor de huid. Het is een antioxidant met veel voordelen: het beschermt cellen, werkt ontstekingsremmend en pijnstillend. Uit talloze onderzoeken blijkt dat vitamine E de huid intensief verzorgt. Het verzacht ruwe en droge plekjes op de huid en vermindert fijne lijntjes. Oliezuur (Omega 9) zit ook in olijfolie en is één van de belangrijkste vetzuren voor zowel de binnen- als de buitenkant van ons lichaam. Linolzuur (Omega 6) is een essentieel vetzuur voor wondgenezing en voor gezonde celopbouw. Last van cellulitis, blauwe plekken of kneuzingen? Verwarm de olie licht en masseer de huid ermee.

 

Conclusie

Squalan Body Oil Review

Ik heb al een aantal producten van Squalan gereviewed en ben altijd positief over dit merk. Dat is met deze Body Oil niet anders. De olie trekt mega snel in. En dan ook echt mega snel. Daar hou ik van, dan kan je ‘s ochtends meteen door met aankleden. In plaats van dat je moet wachten tot de olie of crème is ingetrokken. De olie maakt mijn huid súper zacht en soepel en ik heb zelfs het idee dat mijn striae is minder felrood is geworden door deze olie. Het feit dat de olie de huid niet afsluit en alleen maar ingrediënten toevoegt die identiek zijn aan huid-eigen stoffen vind ik een groot pluspunt. Ik smeer gewoon graag bewust dingen op mijn huid en pluis ingrediënt lijsten graag na. Dat is bij deze mooie olie geen groot werk, aangezien Squalan deze olie heeft samengesteld door het combineren van 4 mooie ingrediënten. Het is een top olie die alles heeft wat ik zoek in een lichaamsverzorging product.

 

De Squalan Body Oil is voor € 39,00 (200 ml) online te bestellen via deze link.

 

Deze review bevat een gekregen product. 

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

1 Reactie

  1. Beautyfavorieten
    1 april 2021 / 21:05

    Klinkt wel erg goed! Ben wel benieuwd naar het merk nu 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *