Squalan Pure Facial Oil (Duo Review)

Squalan Pure Facial Oil Review

Dat ik fan ben van natuurlijke cosmetica is denk ik geen nieuws meer. Ik houd van de Clean Beauty movement en geloof in de filosofie van natuurlijke beauty producten. De Squalan Pure Facial Oil is wat mij betreft een ambassadeur van deze beweging. De gezichtsolie is namelijk 100% plantaardig en identiek aan een stof die van nature in je huid voorkomt. En die met de jaren afneemt. Hallo, anti-aging olie!

Over de Squalan Pure Facial Oil

Squalan Pure Facial Oil Review

Squalan Pure belooft de huid te herstellen. Dit doet de gezichtsolie door terug te geven wat van nature al in je huid zit (en zat). Hierdoor verzacht de olie rimpels en lijntjes. De squalaan olie die in dit product zit is 100% plantaardig en is dus identiek aan je huideigen stof. De gezichtsolie is adaptogeen. Dit houdt in dat het product aanvult aan wat de huid op dat moment nodig heeft. Een droge huid wordt minder droog, een vette huid minder vet en een mooie huid krijgt een nog mooiere uitstraling. De Squalan Pure Facial Oil is ook geschikt voor de extreem gevoelige huid.

Meer informatie over Squalaan

Squalaan

Squalaan is een olie die identiek is aan een stof (een soort vet) die van nature in onze huid voorkomt en afneemt naarmate we ouder worden. Squalaan wordt gewonnen uit planten en organismen. De meeste squalaan die in cosmetica wordt gebruikt, is afkomstig uit haaien en olijven. De squalaan die het merk Squalan gebruikt  is 100% afkomstig uit door Ecocert goedgekeurd suikerriet. En daarmee dus ook geschikt voor veganisten.

Conclusie

Squalan Pure Facial Oil Review

Een adaptogeen beauty product, ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord. Ik besloot de olie zelf een maand te gebruiken én hem een maand aan mijn moeder te geven. Omdat wij twee compleet verschillende huidtypen hebben, leek dit mij een goede test om te zien of de olie zich daadwerkelijk aanpast aan de huidbehoefte.

Ik zelf – (extreem) gevoelige huid met droge plekjes, lichte rosacea op de wangen

Ik heb de Squalan Pure Facial Oil een maand lang elke avond gebruikt. Je zou hem ook nog elke ochtend kunnen gebruiken, maar ik hou niet van olie-achtige producten overdag. Ik gebruik wel heel graag olie producten ‘s avonds, omdat ik een droge huid heb. Geheel in de lijn der verwachting maakt deze olie mijn droge huid een stuk minder droog. De olie lijkt ook andere ‘huidproblemen’ te verhelpen, zo kan ik nog wel eens af en toe een onzuiverheid op mijn kin hebben, vooral ‘in de tijd van de maand’. Dat is deze maand uitgebleven. Ook lijkt mijn rosacea minder fel rood. Mijn huid ziet er heel erg zuiver en heel erg stralend uit en ik geloof zeker dat deze fijne natuurlijke olie daar een rol in speelt. Dit is namelijk het enige product wat ik heb vervangen in mijn huidverzorging routine afgelopen maand. Ik zou dit product zelf daarom wel opnieuw kopen. Het feit dat de olie 100% plantaardig en natuurlijk is, speelt ook mee in mijn conclusie. Dit zie ik namelijk als een groot pluspunt.

Wilma – normale / gecombineerde huid met ietwat grove poriën op de neus en wangen

Ook ik had nog nooit van een adaptogeen beauty product gehoord. Maar toen Eveline mij vroeg om te testen of een gezichtsolie mijn normale / gecombineerde huid minder vet zou maken was ik wel benieuwd. Dit is namelijk niet iets wat je verwacht van een olie – dat hij minder vet maakt. Wel is het heel erg belangrijk om je huid, wat voor huidtype je ook hebt, goed te hydrateren op de juiste manier. Ook een vette huid heeft hydratatie nodig. En ook een vette huid kan vochtarm zijn. Dit klinkt heel tegenstrijdig maar het is echt waar. Het is alleen erg belangrijk dat je het juiste product gebruikt, wat bij jouw huidtype hoort. Bij de Squalan Pure Facial Oil zou je hier dus niet ‘op hoeven letten’. Omdat de olie adaptogeen is en iedere huid precies zou moeten geven wat die huid nodig heeft.

Ik vind de olie zeker geschikt voor mijn huid. Ik heb alleen geen echt vette huid die ‘glimt’. Daarom kan ik niet echt beoordelen of hij mijn huid minder vet maakt. Het gecombineerde zit hem bij mij in de grovere poriën op mijn neus en wangen. De reden dat ik niet heel erg springerig ben op olie producten is omdat ik hier wel vaak een te overvoedde huid van krijg. En dan gaat mijn huid wel glimmen en lijken de poriën op en rondom mijn neus groter. Ik kan jullie vertellen dat dit met deze olie niet gebeurd. De olie wordt snel opgenomen door mijn huid, verstopt mijn huid en poriën niet en maakt mijn huid niet vet(ter). Dit vind ik knap voor een olie product!

 

De Squalan Pure Facial Oil is voor € 59.00 (50 ml) online te bestellen via deze link naar de officiële webshop.

 

Deze review bevat een gekregen product. 

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *