fbpx

Tanden Bleken Thuis Deluxe Charcoal Pakket

Tanden Bleken Thuis Deluxe Charcoal Pakket

Van Tandenbleken-Thuis.nl kregen wij dit Deluxe Charcoal Pakket opgestuurd om te proberen. We waren erg benieuwd, want het klinkt toch niet erg logisch om je tanden natuurlijk te bleken met iets zwarts. De ingrediënten van dit pakket zijn allemaal 100% natuurlijk, waardoor wij het wel aandurfden om dit op onze tanden te smeren!

Waarom houtskool (charcoal)?

Tanden Bleken Thuis Deluxe Charcoal PakketCharcoal staat er om bekend dat het tannine van je tanden verwijderd. Tannine zit o.a. in koffie, thee en (helaas) ook in wijn. Wilma drinkt geen koffie maar wel heel veel thee en ook (ahum) veel wijntjes. Eveline drinkt wel graag koffie en dan vooral graag Latte Macchiato’s. Deze dranken verkleuren dus je tandglazuur en het houtskool poeder zou dus op een natuurlijke manier de door tannine veroorzaakte vlekken verwijderen. Wittere tanden, wie wilt dit nou niet?  En dan ook nog op een veilige manier? Daarnaast zou het ook nog een slechte adem verbeteren en de kans op tandvleesontsteking en gaatjes kleiner maken door de lage PH waarde in het charcoal poeder.

Het charcoal poeder

Charcoal poeder voor natuurlijk tanden bleken thuis

Charcoal poeder voor natuurlijk tanden bleken thuis

Volg jij ons al op Instagram?

Gebruiksaanwijzing

Je maakt je (hand) tandenborstel nat en doopt deze in het poeder en dan kun je gaan poetsen. Het is een vreemde ervaring omdat het helemaal nergens naar smaakt en het schuimt ook niet. Je moet echt goed boven de wasbak blijven hangen want het natte poeder lekt wel uit je mond. Je ziet eruit als een heks en je wasbak alsof deze in tijden niet is schoongemaakt, maar na 2 minuten poetsen kun je alles met lauwwarm water (*bijna) helemaal wegspoelen.     En wat overblijft zijn hele schone witte tanden (en de wasbak ook weer wit) die op een milde manier  zijn behandeld.   Na een keertje poetsen zag ik al wittere tanden, na 2 weekjes regelmatig poetsen met charcoal poeder van TandenBlekenThuis.nl heb ik echt wittere tanden gekregen.

Wilma:

Charcoal poeder is echt zo zwart als kool, houtskool dus. Ik schrok best een beetje toen ik het potje opende en het zwarte poeder zag. In eerste instantie bedenk je niet toch om dit op je tanden te gebruiken, want het is niet echt bijzonder aantrekkelijk om je gebit zwart te maken. Maar wie mooi wilt zijn, moet ”pijn” lijden dus ben ik de uitdaging aangegaan. Aan de slag dus met dit zwarte goedje!

Wilma charcoal poeder

Ik heb het idee dat er iets van een zwarte gloed over en ook tussen je tanden blijft hangen, daarom gebruik ik het charcoal poeder alleen ‘s avonds voor het slapen gaan.  Je zou voor een frisse smaak en om de zwarte gloed weg te halen nog even snel je tanden kunnen na-poetsen met je gewone tandpasta. Maar ik doe dat meestal pas de volgende ochtend en kijk ik dan heel erg blij in de spiegel naar mijn wittere tanden 😉 . Het doet overigens geen pijn, dit houtskool poeder, maar het is desalniettemin wel een leuke opmerking, toch? Haha.

Eveline

Toen ik het poeder zag dacht ik ook wel even ”wat de hel, ga ik dit echt op mijn tanden smeren?”. Maar ja, dat gingen we dus inderdaad doen. Het poeder is vrij smakeloos en smeert met de bijgeleverde tandenborstels makkelijk uit. Ik raad wel echt aan om het s’avonds te gebruiken, omdat het poeder hoe goed je ook poetst altijd een beetje zwart tussen de tanden achterlaat. Als je het dus s’avonds gebruikt en de volgende ochtend weer je tanden poetst, is dat helemaal verdwenen.

Het charcoal poeder

Zwarte tandpasta voor wittere tanden

Bij het charcoal poeder kregen we ook een tube zwarte (fluorvrije) tandpasta erbij geleverd; die hoort bij het deluxe-charcoal pakket. Deze tandpasta met houtskool erin smaakt zoals een normale tandpasta, maar verzorgt je tanden op een milde manier (lage schuurwaarde) en maakt ze subtiel stralend fris en wit. Omdat de tandpasta geen fluoride bevat is deze minder schadelijk voor je gezondheid dan tandpasta’s die dat wel bevatten. Wilma: ”De tandpasta gebruik ik graag voordat ik naar een feestje of dinertje ga; dus als luxe extraatje voor mezelf!” Beide producten zijn zo mild dat ze iedere dag gebruikt kunnen worden.

Resultaat en conclusie

Zie het resultaat en onze blijde glimlachen op de volgende foto’s:

Eveline voor:

Kokos Tandpasta Tanden Bleken Thuis Eveline voor

Wilma voor:

Kokos Tandpasta Tanden Bleken Thuis Mama voor

Na: 

Tanden Bleken Thuis Deluxe Charcoal Pakket

Je kunt het hele pakket voor € 19,99 bestellen via deze link:

 

Dit artikel bevat gekregen producten.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *