Terugblik op 2018 & goede voornemens voor 2019!

Terugblik op 2018 & goede voornemens voor 2019!

We zijn alweer bijna aan het einde van december. Sinterklaas is terug in Spanje en Kerstmis staat voor de deur. Voor een klef bek als ik is december écht een feestje. Zoveel familiegelegenheden, gezelligheid en heerlijk eten, ik hou ervan. Ik wil deze blogpost graag gebruiken om terug te blikken op 2018. En dan vooral om terug te blikken op de momenten waar ik dankbaar voor ben. Want daar zou de focus wat mij betreft voor iedereen op moeten liggen. Dankbaarheid in plaats van vragen als ”wat kon beter in 2018?” en ”wat is er allemaal niet goed gegaan dit jaar?”.

Dankbaarheid

Ik heb een afbeelding gemaakt voor de onderstaande quote. Omdat ik vind dat die mooi de lading dekt van wat ik wil overbrengen:

Terugblik op 2018 & goede voornemens voor 2019!

In eerste instantie wil ik dus stilstaan met waar ik allemaal heel erg blij mee was in 2018. Ik wil sowieso proberen meer in het moment te leven en minder te focussen op de toekomst. Dus, iets minder plannen en nóg meer genieten van het moment. En daar sluit deze quote mooi bij aan! En dan in tweede instantie wil ik toch ook nog even bij mijn goede voornemens voor 2019 stilstaan. Omdat het niet verkeerd is om doelen voor jezelf te stellen, zolang deze doelen maar haalbaar zijn. En jou gelukkiger gaan maken. In plaats van ”druk geven” en een schuldgevoel als je ze niet (volledig) kan waarmaken. Zullen we beginnen?

Mijn relatie met Niels

Eveline en Niels

Volg jij ons al op Instagram?

In 2017 zijn Niels en ik officieel gaan samenwonen. Dus we wonen nu zo’n anderhalf jaar samen. Wat betekend dat we het eerste, ”moeilijkste”, samenwoon jaar hebben overleefd! Ook al heb ik sinds ik hem ontmoette ruim 2,5 jaar geleden nog zo ongeveer 6x thuis geslapen. Haha. In het begin van het samenwonen hadden we uiteraard de struggles die denk ik bijna elk koppel wel heeft. Maar voor mijn gevoel is 2018 het jaar waarin we nóg meer naar elkaar zijn toegegroeid en vrij serieuze toekomstplannen hebben gemaakt. Dit was een goed jaar voor onze relatie en daar ben ik dankbaar voor.

Beautytijd.nl

Beautytijd beautyblog header

Padapapapaaaaaaaaaam. In 2018 zijn mijn moeder en ik officieel gestart met Beautytijd.nl. De plannen waren er al veel langer, net als de voorbereidingen (namelijk zo’n 3 jaar). Maar dit jaar zijn we er officieel mee begonnen! En ik ben zo blij dat we deze stap hebben genomen. In onze ogen is Beautytijd nu al een succes en we werken er elke week met zoveel plezier aan dat we nog lang niet gaan stoppen! Sterker nog, we plannen om alleen nog maar meer tijd aan Beautytijd.nl te gaan besteden. 2019 Here we come!

Mijn oude werksituatie

ICY Communications

Ik begon 2018 met mijn eerste baan. Eerste baan in de zin van eerste baan in loondienst. Ik heb namelijk al bijna 4 jaar mijn eigen bedrijf, ICY Communications. ICY heb ik tijdens mijn studie aan Tilburg University opgezet. Omdat ik graag meer wilde leren en meer werkervaring op wilde doen besloot ik om na mijn Master aan de Erasmus Universiteit in loondienst te gaan werken. 40 Uur per week fulltime werken plus ICY bleek te veel, maar dan ook écht veel te veel. Toen Beautytijd.nl erbij kwam en ik steeds ongelukkiger werd daar besloot ik ontslag te nemen.

Mijn nieuwe werksituatie

Ik vond een baan voor 24 uur per week als Project manager Social Media bij een Internetbureau in Breda centrum en werd meteen aangenomen. Ik werk hier nog steeds met veel plezier en heb leuke, lieve collega’s om me heen. Omdat deze baan maar 24 uur per week is heb ik nu meer tijd voor ICY en voor Beautytijd.nl, iets waar ik heel blij mee ben! Maar hiernaast heb ik nog een baan, namelijk bij pretecho&zo.

pretecho&zo

Pretecho&zo is een pretecho praktijk voor 2D/3D/4D pretecho’s. Dit zijn dus veel mooiere en meer realistische echo’s dan je in het ziekenhuis krijgt. Het is voor ouders natuurlijk echt een feestje om naar mooie beelden van hun nog ongeboren kindje te kijken. Voor pretecho&zo neem ik 4 uur per week de telefoon op en plan ik afspraken in. Daarnaast ben ik daar de Social Media Expert, ik beheer alle social media kanalen voor dit leuke bedrijf! Ik krijg heel veel positieve energie van het werken bij pretecho&zo en doe alles met veel plezier en enthousiasme.

Ik snap dat mijn werksituatie niet erg gebruikelijk en voor sommigen als ”veel” overkomt. Dit is ook zo. Het is veel en ik doe veel. Maar het lukt me allemaal prima en ik ben ontzettend dankbaar dat ik nu zo gelukkig ben met mijn werksituatie zoals hij is. Ik heb namelijk veel afwisseling en doe bijna alleen maar dingen die ik leuk vind!

Mijn familie en vrienden

Mijn familie en vrienden

Ook ben ik, heel cliché, dankbaar voor mijn vrienden en familie. Iedereen is gezond en gaat goed en gezellig met elkaar om. Wij hebben geen familievetes of andere rottigheden. Deze kerst vieren Niels en ik maar liefst op 5 plaatsen, zo gezellig <3. Ik ga nog altijd regelmatig met mijn lieve oma naar de stad en zie mijn broer Walter ook vaak. Met mijn vader ga ik graag (en vaak nu ik minder werk!) golfen en met mama ga ik regelmatig shoppen. En heb ik natuurlijk Beautytijd.

En ook in de vriendengroep van mij en Niels en met mijn losse vriendinnen gaat het allemaal goed. Ik besef dat dit niet voor iedereen zo is en daarom vind ik het toch een belangrijk punt voor mezelf om bij stil te staan!

Goede voornemens voor 2019

Goede voornemens voor 2019

Bij elk nieuwjaar hoort het maken van goede voornemens er toch weer bij. Ik heb er ook een paar, maar express niet teveel. Ik wil me namelijk concentreren op wat haalbaar is en me niet ”schuldig” voelen als ik het dan toch niet allemaal waar kan maken. Here we go:

1. Afvallen

Omdat ik (en Niels) onszelf echt teveel hebben laten gaan dit jaar. En daar wil ik komend jaar écht iets aan doen. Ik lees zoveel over bodypositivity en blij zijn met jezelf hoe je bent, maar zo voel ik het momenteel gewoon niet. Ik ben gelukkig, ja. En ik vind mezelf zeker niet lelijk ofzo, maar ik vind mezelf simpelweg mooier met een kilo of 10 / 15 eraf. En dus ga ik daar op een gezonde manier voor zorgen!

2. Assertiever worden

Ik wil in 2019 leren meer en beter voor mezelf op te komen en mijn eigen grenzen te bewaken. Ik ben wat je noemt echt een pleaser. Zeg te vaak en te snel overal ja op, vooral om anderen blij te maken en ”niet teleur te stellen”. Terwijl niemand teleurgesteld is als iets wat langer duurt. Of als ik een keertje niet kan afspreken. Voor mezelf zou ik hier graag iets aan veranderen in 2019. Het roer hoeft niet 180 graden om, maar alleen een beetje bijgestuurd!

3. Meer ”me-time” inlassen

Ik heb het vaak druk. Zo druk dat het eerste wat erbij inschiet mijn ”me-time” is. Alsof het niet belangrijk genoeg is. Terwijl ik juist van een lekker bad met een bruisbal of een ”home-spa-dag” ontzettend oplaad en er daarna beter tegenaan kan. In 2019 las ik elk weekend een ”home-spa-moment” in om even lekker op te laden. Wie doet er mee?

 

Zo, dit was mijn dankbaarheid en goede voornemens blog van 2018. Waar zijn jullie dankbaar voor? En hebben jullie goede voornemens gemaakt?

 

Fijne Kerst en een gelukkig nieuwjaar!

 

Eveline

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *