The Big Food Company Psyllium Husk Vezels & Plantforce Magnesium

The Big Food Company Psyllium Husk Vezels Review

Een tijdje geleden ben ik het superfood Psyllium Husk van Big Food gaan gebruiken; oftewel oplosbare vezels voor een betere darmfunctie. Ik ben hiermee in aanraking gekomen via het bedrijf Plent, Healthy Lifestyle, gevestigd in Noord Holland. Zij streven naar een gezondere (en duurzame) leefstijl, waar ze samen met de consument aan willen werken.  Plent staat voor levering van hoogwaardige producten met gebruikmaking van duurzame en milieuvriendelijke methoden.  In deze review vertel ik je alles over mijn ervaring met Psyllium Husk.

 

De filosofie van PLENT  

“Ons assortiment bestaat uit producten van eigen merken, maar ook van andere merken. Wij houden continu in de gaten wat er op de markt wordt gebracht en of dit bij onze visie past. Alleen producten van de hoogste kwaliteit worden aan ons assortiment toegevoegd. Zo hoef jij, als consument, geen onderzoek meer te doen naar de oorsprong en het kwaliteitsniveau van een product. Dit hebben wij al voor jou gedaan.

We werken intensief samen met merken van de hoogste kwaliteit die passen bij onze ideeën en overtuigingen”

 

Over de The Big Food Company Psyllium Husk Vezels

The Big Food Company Psyllium Husk Vezels Review

Volg jij ons al op Instagram?

Het assortiment van Plent bestaat uit Superfoods, Sportvoeding, Vitamines & Supplementen, Voeding & Dranken en Non-Food producten.

Psyllium Husk valt onder de categorie superfood en is van het merk Big Food (The Big Food Company). Psyllium is een effectieve en nuttige bron van vezels afgeleid van de inheemse plant Plantago Ovata. Het psylliumpoeder wordt gewonnen uit de kaf van deze plant en op natuurlijke wijze vermalen tot een fijn poeder. Husk betekent letterlijk vertaald; schil.

Psyllium Husk staat ook wel bekend als een natuurlijk laxeermiddel. Het is een oplosbare (of stroperige) vezel die in water kan worden opgelost, waarna er een geleiachtige substantie ontstaat. Als je dit drinkt komt het terecht in de darmen en voegt het water toe aan de ontlasting. Hierdoor wordt de ontlasting verbeterd en zachter. Maar  Psyllium Husk biedt ook meer voordelen, die ik hieronder zal benoemen.

 

Alle voordelen van Big Food Psyllium Husk vezels:

  • Natuurlijk laxeermiddel
  • Verbetert de spijsvertering
  • Kan de eetlust verminderen (hulp bij afvallen)
  • Kan LDL-cholesterol verlagen (de slechte soort cholesterol)

 

Conclusie

The Big Food Company Psyllium Husk Vezels Review

Een slechte stoelgang (en daardoor een opgeblazen buik) is vooral bij vrouwen een bekend verschijnsel. Heb je (net als ik) al van alles geprobeerd om de stoelgang te bevorderen (meer bewegen, veel water drinken, meer voeding met oplosbare vezels eten, voeding met onoplosbare vezels proberen te vermijden, minder suikers) en gaat het niet helemaal naar wens, dan kan ik je Psyllium Husk aanbevelen. Ik ga je uitleggen waarom ik zo enthousiast ben;

Meer bewegen en veel water drinken lukt mij wel,  ook voeding met oplosbare vezels vind ik prima te eten maar het vermijden van voedsel met onoplosbare vezels- bijv. koolhydraten- en vooral suikers is moeilijker. Ken je het verschijnsel dat je ’s ochtends opstaat met een platte buik en ’s avonds 6 maanden zwanger lijkt?  Ik heb er vaak last van en ben daarom ook ongelofelijk blij met de kennismaking met Psyllium Husk. Want al na het eerste gebruik voelde ik een soort van verlichting in mijn onderbuik,  zou dit door een betere spijsvertering komen?  En al zit ik niet dagelijks (wel vaker dan voorheen) op de wc, de ontlasting is zachter en mijn buik is minder gezwollen. Wat mij vooral opvalt is dat mijn snoeplust en het eten van tussendoortjes sterk verminderd is, wat mij na 4 weken gebruik 2 kilootjes minder heeft opgeleverd. Wat een Superfood 🙂 .

Een heel klein minpuntje vind ik het drinken van het Psyllium Husk geleimengsel, daar moet je echt even doorheen.  Maar met het resultaat wat je kunt behalen moet je dit maar op de koop toenemen. De geleiachtig structuur van de vezels opgelost in water is drilachtig en dik, maar de smaak is gelukkig bijna neutraal.  Even doorzetten dus, niet teveel water bij de 1-2 eetlepels toevoegen en daarna heel snel opdrinken in een paar slokken. Je kunt de vezels om met een sapje mengen. Belangrijk is om de hele dag veel vocht te drinken. Psyllium Husk kan je ook gebruiken bij het bakken, over salades strooien of in soep mengen om het vezelgehalte van deze gerechten te verhogen.

 

Psyllium Husk van Big Food kost  € 13,95/400gr. Klik op deze link om het te bestellen. Er is ook een grootverpakking van 800 gr verkrijgbaar en die kost € 23,95.

Plantforce Magnesium

Plantforce Magnesium Review

De producten van Plantforce, een eigen Plent merk,  zijn 100% vegan en worden op een duurzame manier geproduceerd, hier zitten ook alleen maar pure ingrediënten in!  Op de foto zie je proefzakjes met Magnesium poeder (wat o.a. helpt tegen vermoeidheid) en Mag Osteo (wat ook helpt bij opname van calcium in de botten) Er zijn verschillende smaken en met een proefzakje kun je testen welke smaak het lekkerste is, voordat je een grootverpakking aanschaft.  Plantforce biedt meer dan 20 verschillende soorten magnesium poeders (vitamines & mineralen).

 

Naast Plantforce horen ook Plent, Big Food en Arthur Andrew Medical bij de eigen merken, hier zit bijvoorbeeld Viscollageen bij, Superfoods en Specifieke supplementen. Neem eens een kijkje op de webshop voor als je jezelf een gezondere leefstijl wilt aanmeten.

 

Deze review bevat gekregen producten

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *