fbpx

Tigi S Factor Health Factor Shampoo en Conditioner

Tigi S Factor Health Factor Shampoo en Conditioner

Het merk Tigi heeft een speciaal plaatsje in mijn hart. De eerste keer dat ik met mijn moeder naar de kapper ging om een ”model” in mijn haar te laten knippen werd mijn haar gewassen met deze shampoo en conditioner. Ik was ongeveer 13 jaar oud en vond de shampoo heerlijk ruiken. Lichtzoet en naar tropische vruchten. Mijn moeder kocht toen een setje Tigi Health Factor shampoo en conditioner voor me en sindsdien ben ik fan.

Tigi S Factor Health Factor Shampoo

Tigi S Factor Health Factor Shampoo

De Health Factor shampoo kan dagelijks worden gebruikt om je haar te reinigen en te versterken. De shampoo belooft het haar te voeden en de schubbenlaag te sluiten. Hierdoor blijft het vochtgehalte in je haar optimaal behouden. Ook zal het haar meer glanzen, zonder de kleur van geverfd haar te vervagen. Dit klinkt al goed vind je niet?

Ingrediëntenlijst

Tigi S Factor Health Factor Shampoo

De shampoo is vrij van parabenen en siliconen, wat ik als een pluspunt zie. Volgens Tigi bevat de shampoo zijde, kasjmier en kokosnoot olie om je haar te revitaliseren, sterker en gladder te maken. Ik zie alle drie de ingrediënten niet op de lijst staan. Dus ze zitten er sowieso niet in hun pure vorm in. Wel kunnen bewerkte varianten op deze stoffen erin zitten. Ik ben geen scheikundig expert en ken bijlange na niet alle termen 😉 .

Ik zie wel stoffen staan die het haar mild reinigen. Dit klopt met het feit dat dit een shampoo is die je elke dag mag gebruiken. De shampoo moet daarom wel mild zijn, anders zou hij je haar uitdrogen.

Gebruik en conclusie

Ik gebruik de Tigi S Factor Health Factor Shampoo al jaren. En ik ben er erg tevreden over. Ik was mijn haar altijd twee keer. De eerste keer pak ik wat meer shampoo dan de tweede keer, zodat het goed gereinigd wordt. Ik was het 2 a 3 keer per week, met de ene keer shampoo en conditioner en de andere keer shampoo en een haarmasker.

Ik heb van mezelf golvend haar met een flinke slag / pluis. Net als elke vrouw, wil ik het liefste wat ik niet heb. In mijn geval is dat stijl haar. Dus ik ga elke keer na het haren wassen flink met de stijltang aan de weer. Ik heb het idee dat deze shampoo (in combinatie met de conditioner!) het haar wel wat sterker en in elk geval glanzender maakt dan shampoos van de drogist. Mijn haar conditie is goed, dit beaamt de kapper ook. En ik denk echt dat dat mede te danken is aan deze fijne, heerlijk ruikende shampoo. Ik ben al jaren fan en blijf dit ook!

Tigi S Factor Health Factor Conditioner

Tigi S Factor Health Factor Conditioner

Volg jij ons al op Instagram?

De Health Factor conditioner kan dagelijks worden gebruikt om je haar te voeden en te versterken. De conditioner zou volgens Tigi beschermen tegen de hitte van stylingtools en het haar meer glans geven. Ook maakt de conditioner het haar gladder, zonder de haarkleur aan te tasten. De conditioner versterkt het haar en zorgt ervoor dat het vochtgehalte in het haar wordt behouden. Dit gaat pluis en kroes tegen. Ook de conditioner heeft een tropische vruchtengeur.

Ingrediëntenlijst

Tigi S Factor Health Factor Conditioner

De conditioner bevat geen SLS (wat je haar kan uitdrogen) en sulfaten. Evenals in de shampoo zou in deze conditioner zijde, kasjmier en kokosnoot olie zitten. Ik zie ze ook hier niet tussen staan, dus ik denk echt dat dat betekent dat er bewerkte varianten van deze producten in zitten.

Verder zie ik vette soorten alcohol tussen de ingrediënten staan. Deze soorten alcohol voeden het haar en maken de conditioner glad van structuur.

Gebruik en conclusie

Ik gebruik deze conditioner altijd na de shampoo, dus ook al jaren. De conditioner maakt het haar gladder en glanzender. Ook ontklit de conditioner het haar goed, ik heb nog geen klit gehad sinds ik deze combinatie gebruik. Ik stijl mijn haar na elke wasbeurt en toch heb ik nog altijd haar op mijn hoofd. Ik denk dat deze shampoo en conditioner het vocht in mijn haar goed op peil houden. Het voelt namelijk nooit droog aan na het wassen. Mijn haar lijkt ook een stuk minder pluizig na het gebruik van de Tigi Health Factor shampoo en conditioner dus wat mij betreft doet een combinatie van de producten precies wat Tigi belooft!

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

2 Reacties

 1. Naomi
  5 juni 2018 / 14:26

  Wow heel gaaf, zal binnenkort wel eens de shampoo en conditioner testen

  • Eveline
   Auteur
   5 juni 2018 / 14:46

   Hoi Naomi, doen! Het zijn echte fijne producten en op veel webshops te verkrijgen met korting 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *