fbpx

Too Faced Life’s A Festival Oogschaduw Palette

Too Faced Life’s A Festival Oogschaduw PaletteEerder deze week heb ik de Rainbow Strobe highlighter van de Life’s A Festival limited edition collectie van Too Faced gereviewed. Vandaag is het paradepaardje van de collectie aan de beurt: het Too Faced Life’s A Festival oogschaduw palette. Het eerste wat me opviel toen ik de doos open maakte was hoe groot het palette wel niet was. Het is serieus ongeveer even groot als mijn beide handen (ik moet toch iets ter vergelijking geven haha). Het is dus echt een huge palette.

De verpakking

De verpakking is cute. Lichtblauw met een unicorn patroon op de voorkant. Van binnen is de verpakking glanzend en duochrome, net als de oogschaduws. Hier kan ik allerlei moeilijke definities van geven maar in Jip & Janneke taal betekent duochrome niks anders dan: een ‘’kleur’’ die wisselt van kleur afhankelijk van de hoek waarmee je er naar kijkt.

Hoewel ik de verpakking heel schattig vind, is het toch niet echt iets voor mij. Ik ben echt een fan van highend makeup en chique verpakkingen. En dit is alles behalve een chique verpakking. Terwijl Too Faced natuurlijk wel de prijs heeft van een high-end merk. Maar goed, zo zijn de verpakkingen van Too Faced nou eenmaal en voor een keertje vind ik het wel leuk!

Too Faced Life’s A Festival Oogschaduw Palette

Over het Too Faced Life’s A Festival Oogschaduw Palette

Zoals ik al eerder heb benoemd bestaat het palette uit duochrome oogschaduws die wisselen in kleur. Het oogschaduw palette bevat 12 oogschaduws en een highlighter voor in de binnenste ooghoek en onder het wenkbrauw bot (Unicorn Tears). De oogschaduws zijn een afwisseling van crèmige oogschaduws en parelmoerige, mystieke kleuren, aldus Too Faced. De kleuren kunnen ook gemengd worden voor een diepte-effect. Alle oogschaduws zijn ge-infused (is dit een woord?) met rose quartz poeder om energie en een lekker geurtje toe te voegen aan de makeup. Voor de ultieme festival vibe. Dit was het marketing praatje van Too Faced, laten we maar eens gaan swatchen om te kijken of deze mooie woorden ook waargemaakt worden!

Too Faced Life’s A Festival Oogschaduw Palette

Too Faced Life’s A Festival Oogschaduw Palette

Too Faced Life’s A Festival Oogschaduw Palette

Volg jij ons al op Instagram?

Swatches

Ik heb de swatches vanaf meerdere hoeken gefotografeerd in een poging het duochrome effect vast te leggen. Dit is voor een aantal oogschaduws goed gelukt. Voor de swatches heb ik heel licht met mijn vinger over de pan gestreken en deze uitgeveegd. Er zit geen foundation of oogschaduwbasis onder. Ik raad je aan om dit op je ogen wel te doen, om het effect nog intenser te maken. En ervoor te zorgen dat de oogschaduws langer en mooier blijven zitten en niet in de fijne lijntjes trekken.

Too Faced Life’s A Festival Oogschaduw Palette Swatches

Too Faced Life’s A Festival Oogschaduw Palette Swatches

Too Faced Life’s A Festival Oogschaduw Palette Swatches

Van links naar rechts: Young & Free, Euphoric, Rainbow Life, Desert Vibes, Sunset Dream, Beamin’, Fun in the Sun, Unicorn Tears, Fireflies, Mystic Rain, Funtasy, Artist Pass en Dusk Teal Dawn. Ik vind de oogschaduws echt prachtig en goed gepigmenteerd. Ook hebben de oogschaduws geen (!) fall-out.

Look 1

Dit is de eerste look die ik met het Life’s A Festival Oogschaduw Palette heb gemaakt. Ik heb hier een beetje ”sunset” achtige kleuren voor gebruikt.

Too Faced Life’s A Festival Oogschaduw Palette

Too Faced Life’s A Festival Oogschaduw Palette

Zoals je ziet pakken de kleuren goed op het ooglid. Ik heb op mijn ooglid als basis een oogschaduwprimer van Too Faced gebruikt om het effect nog intenser te maken. Dit is de Glitter Glue oogschaduwprimer, die ik fijn maar wel wat plakkerig vind. Ik vind dit een mooie look die in combinatie met een lichtere lipstick elke dag gedragen zou kunnen worden. En een combinatie met een fellere lipstick zoals deze (Ofra x Nikkietutorials Spell) perfect is voor een festival! Ik ging op de dag van deze foto dan ook naar Ploegendienst, een groot festival in Breda.

Hoe maak je deze look?

  • Unicorn tears op het wenkbrauw bot
  • Desert Vibes blenden in de arcadeboog
  • Sunset Dream in de binnenste en buitenste hoek van je ooglid
  • Euphoric in het midden van je ooglid

Look 2

Voor de tweede look heb ik mijn lievelingskleur gebruikt; roze! Ik ben normaal niet zo van de felle kleuren op mijn ogen (liever op de lippen!) maar dit palette nodigt gewoon uit tot experimenteren.

Too Faced Life’s A Festival Oogschaduw Palette

Too Faced Life’s A Festival Oogschaduw Palette

Too Faced Life’s A Festival Oogschaduw Palette

Ook deze kleuren pakken weer erg goed op het ooglid. Wederom heb ik hieronder de oogschaduwprimer van Too Faced gebruikt. Ik doe dit trouwens altijd, of ik nou fullon oogschaduw draag of alleen eyeliner. In mijn ervaring vlekt het dan gewoon niet en blijft alles netjes zitten. Deze look is wat minder geschikt voor overdag, maar perfect voor een festival of avondje uit!

N.b. Mijn oogwit is wat rood omdat ik (te) lang in de ringlamp heb gekeken.

Hoe maak je deze look?

  • Unicorn tears op het wenkbrauw bot
  • Young & Free in de binnenste ooghoek tot het midden van je ooglid
  • Rainbow Life vanuit het midden van je ooglid tot het einde van je ooglid

Conclusie

Ik ben super enthousiast over het Too Faced Life’s A Festival Oogschaduw Palette! De kleuren zijn intens en het duochrome effect is duidelijk aanwezig. Daarnaast zijn de kleuren erg gepigmenteerd en heb je maar een klein beetje nodig voor een groots en glanzend effect. De verpakking is alleen niet helemaal mijn ding, maar voor een keertje vind ik het wel leuk. Het enige nadeel aan dit palette is het feit dat hij helaas limited edition is, dus ben er snel bij!

 

Ik heb dit palette zelf gekocht voor € 40,99 (12,6 gram).

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 27 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *