Urtekram Green Matcha Haar & Lichaamsverzorging

Urtekram Green Matcha Haar & Lichaamsverzorging Review

Enige tijd geleden lanceerde Urtekram hun Green Matcha-lijn. Wij vinden deze lijn bijzonder, omdat de producten een anti-pollution werking hebben. Ze beschermen je haar en huid tegen de verontreiniging van buitenaf. Ook zijn de producten verpakt in plantbased verpakkingen, gemaakt van suikerriet en dus niet schadelijk voor het milieu. Dit vinden wij een goede ontwikkeling en grote stap in de goede richting naar het minder gebruiken van plastic! Daarnaast zijn de producten cruelty free, vegan en gecertificeerd organisch. Vandaag reviewen we de Urtekram Green Matcha haar & lichaamsverzorging.

Over Urtekram

Urtekram werd in 1972 opgericht in een kleine winkel in Kopenhagen, waar de compassie voor het milieu en de gemeenschap sterk groeide. Tegenwoordig vind je de producten in Scandinavië en Europa, maar ook in verschillende uithoeken van de wereld. De productie is gevestigd in het schilderachtige Mariager in Jutland, Denemarken. Hier produceert Urtekram biologische voedingsmiddelen in de categorieën bewerkte voeding en diepvriesproducten, verzorgingsproducten en producten bedoeld voor mensen met allergieën, waaronder lactose- en glutenvrije producten.

 

Urtekram Green Matcha Shampoo & Conditioner

Urtekram Green Matcha Shampoo & Conditioner Review

Volg jij ons al op Instagram?

Shampoo

”De Green Matcha Shampoo is diep reinigend en geschikt voor elk haartype. De shampoo is geformuleerd met Japans groene matcha anti-oxidant extract, hyaluronzuur en microalgen anti-vervuilingsextract, die helpen bij het voorzichtig verwijderen van onzuiverheden zoals olie, stylingproducten en vervuiling uit het haar. Daarnaast beschermt de shampoo het haar tegen schadelijke invloeden van buitenaf.”

Conditioner

”De Green Matcha Conditioner is geformuleerd met Japans groene matcha anti-oxidant extract, hyaluronzuur, glycerine en microalgen anti-vervuiling extract, die het haar helpen voeden en beschermen tegen stedelijke vervuiling. Masseer in het haar en laat 2-3 minuten inwerken. Uitspoelen.”

Conclusie

Ik vind de shampoo en de conditioner heel ‘groen’ ruiken. De geur is lastig te omschrijven, ik zou zeggen kruidig en ‘clean’. De shampoo reinigt mijn haar en hoofdhuid écht intens. Daarom gebruik ik hem pak hem beet 1x op de 3 wasbeurten. Dit, omdat ik een droge (hoofd) huid heb en niet heel veel stylingproducten gebruik. Je zou de werking kunnen vergelijken met een milde clarifying shampoo. Als je vet(ter) haar hebt dan ik kan je de shampoo wel prima elke wasbeurt gebruiken. In combinatie met de conditioner is mijn haar totaal niet droog na het wassen en voelt het schoon, fris en goed verzorgd aan. Ik vind het fijn om natuurlijke clean beauty producten te gebruiken, voor zowel mijn gezicht, lichaam en haar. Daarnaast geloof ik in de filosofie van natuurlijke ingrediënten en houd van het idee van het natuurlijke verpakkingsmateriaal. Ik hoop dat meer merken hier een voorbeeld aan nemen!

 

De Urtekram Green Matcha Shampoo & Conditioner zijn voor +/- € 6,05 (250 ml) en voor +/- € 5,99 (250 ml) te koop bij meerdere (online) drogisterijen.

 

Urtekram Green Matcha Cream Wash Douchecrème

Urtekram Green Matcha Cream Wash Douchecrème Review

”De Green Matcha Cream Wash geeft de huid een zijdezacht gevoel. De douchecrème is geformuleerd met Japans groene matcha antioxidant extract, hexapeptide en microalgen anti-vervuiling extract om de huid in balans te brengen en te beschermen tegen stedelijke vervuiling.”

Conclusie

Ik heb deze douchecrème aan Niels gegeven en die vindt hem erg prettig. Het is moeilijk om een uitgebreide conclusie over een beauty product uit een man te krijgen, maar Niels doucht er graag mee. Hij vindt dat zijn huid ‘snel’ gereinigd wordt door de douchecrème en erg schoon aanvoelt. Op de vraag of zijn huid daarna ook trekkerig aanvoelt antwoordde hij volmondig nee. Hij beschrijft de geur als ”planten met kruiden, wel lekker en fris”. Op de vraag of ik de douchecrème opnieuw voor hem moet kopen, of zijn oude vertrouwde NIVEA was hij stellig: ”Ik heb liever deze.”. Dus dat lijkt me van iemand die al jaren en jaren hetzelfde gebruikt een groot compliment 🙂 .

 

De Urtekram Green Matcha Cream Wash Douchecrème is voor +/- € 6,99 (180 ml) te koop bij diverse (online) drogisterijen.

 

Urtekram Green Matcha Cellulite Scrub

Urtekram Green Matcha Cellulite Scrub Review

Urtekram Green Matcha Cellulite Scrub bevat extracten van chilipeper dat de doorbloeding stimuleert. Dit geeft energie aan de huid en verwijderd dode huidcellen. Ook wordt gezegd dat het een anti-cellulite werking heeft (?). Japanse groene matcha (een anti-oxidant extract) en microalgenextract beschermen tegen milieuvervuiling. Deze scrub bevat ook castor olie, wat een reinigende en voedende werking heeft.

Gebruik en Conclusie

Wilma: Urtekram Green Matcha Cellulite Scrub gebruik je onder de douche. In cirkelvormige bewegingen aanbrengen op de natte huid en daarna afspoelen. Bij het eerste gebruik van deze scrub dacht ik (ik weet niet waarom) een vaste substantie met scrubdeeltjes uit de tube te knijpen. Maar het bleek een vloeibare scrub,  dus meer een douchecrème in dezelfde kleur als de tube met scrubdeeltjes erin 🙂 . De geur kan ik niet thuisbrengen, maar het ruikt in ieder geval ‘groen’ fris. De naam Cellulite Scrub vind ik wel misleidend. Je zou kunnen denken dat dit een scrub is met een anti-cellulite werking (dit staat ook zo achter op de tube). En dus alleen op dié plaatsen van het lichaam gebruikt kan worden waar cellulite aanwezig is. Maar je kunt de Green Matcha Cellulite Scrub gerust op je hele lichaam gebruiken.De extracten van chilipeper stimuleren dan wel de doorbloeding maar zijn echt niet sterk genoeg om de sinaasappelhuid te verminderen (helaas). Dit neemt niet weg dat ik het wel een fijne scrub vind, die de dode huidcellen op een zachte manier én groene manier verwijderd. En een gladde en gevoede huid achterlaat!

 

Urtekram Green Matcha Cellulite Scrub is te koop voor +/- € 5,99 (150 ml) bij (online) drogisten.

 

Urtekram Green Matcha Body Milk

Urtekram Green Matcha Bodylotion Review

”De Green Matcha Body Milk heeft een lichte en hydraterende formule die snel door de huid wordt opgenomen. Japans groene matcha anti-oxidant extract en microalgen anti-vervuiling extract helpen de huid in balans te brengen en te beschermen tegen stedelijke vervuiling. Hexapeptide en hyaluronzuur helpen de huid te hydrateren en energie te geven.”

Conclusie

Dit is mijn favoriete product van de hele lijn! Ik houd van bodylotion (/ milk, dat maakt me niet zoveel uit) die snel intrekt. En dun is. Dikke, lobbige crèmes zijn niet zo aan mij besteed, ondanks dat ik een droge huid heb. Ik hou er gewoon niet van om te moeten wachten tot een crème is ingetrokken. En dat hoeft bij deze bodylotion zeker niet. Ook vind ik de verpakking erg fijn werken. De pomp is hygiënisch en zorgt ervoor dat het product makkelijk te doseren is. De milk bood meer dan genoeg voeding voor mijn huid en heeft dezelfde kruidige geur als de rest van de lijn. De geur blijft echter niet lang hangen, waardoor je gewoon parfum kunt gebruiken na het smeren van de bodylotion.

 

De Urtekram Green Matcha Body Milk is voor +/- € 5,59 te koop bij meerdere (online) drogisterijen.

 

Deze review bevat gekregen producten. 

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *